2015 17 Юни, 2015

Гледайте таблиците Седмица 2015 ABC

Сега те са на разположение за онлайн гледане маси на ABC Week 2015 , който се проведе от 13 до 15 май през бразилския кино в Сао Пауло. Semana ABC é uma oportunidade única no país de reunião de personalidades de diversas áreas do cinema refletindo sobre o seu mercado de trabalho. Насърчавани от бразилската асоциация по кинематография , на ABC Седмицата е уникална възможност в срещата страна на личности от различни сфери на киното, отразяващи на нейния пазар на труда. Също така предоставя дебати, конференции, панели и майсторски класове, които пряко допринасят за напредъка на бразилския кино.

Тази година на звука дебата присъства главно в следните таблици:

José Luiz Sasso , Luiz Adelmo Manzano , Rodrigo Meirelles e Armando Torres Jr. Звукът в телевизионния сериал - "Посрещане различни звукови аспекти в серия TV -. Уловете прекия звук към пост-продукция и довършителни процес" С Жозе Луиш Sasso , Luiz Adelmo Манзано , Rodrigo Мейрелес и Armando Torres Jr.

Въведение в Звук за аудиовизуална (TV Series, дълга, къса и документален) - "Четене на сценария, да слушате на директора, който можем да изразим чрез звук. Всички звуци са вече в Direct Sound? Използвайте и проблематично. Значението на глас. Tide Борхес и Carlos Abbate .

Продължи да четеш


2015 23 април 2015

ABC Week 2015

седмица ABC 2015

Cinemateca Brasileira em São Paulo e é aberto ao público com entrada franca. От 13 до 15 май на бразилската асоциация по кинематография показва Week ABC през 2015 . С опаковани график на конференции, панели и дебати с личности от различни области на Бразилия и чуждестранни кино, събитието се провежда в бразилския кино в Сао Пауло Тя е отворена за обществеността с вход свободен.

Тази година седмицата има две маси, посветени на кино звук. Дали са:

Ден 14/05, четвъртък:

10h - The Sound в TV Series
"Посрещане различни звукови аспекти в телевизионния сериал -. Уловете прекия звук към пост-продукция и довършителни процес"

Потвърдени участници:

Жозе Луиш Sasso (Mixer)
Luiz Adelmo Манзано (Sound Supervisor)
Rodrigo Мейрелес (Executive Advisor Audio)
Армандо Торес младши (Mixer)

15 май, петък

17h - Въведение в Звук за аудиовизуална (TV Series, дълга, къса и Документален)
"Четенето на сценария, да слушате на директора, който можем да изразим чрез звук. Всички звуци са вече в Direct Sound? Използвайте и проблематично. Значението на глас. "

Потвърдени участници:

Tide Борхес (Sound Technician)
Carlos Abbate (Sound директор)

Продължи да четеш


2015 8 Април, 2015

II Общинска конференция на шум, вибрации и сътресения, Сонора

Конференция на шума
На 27, 28 и 29 април в град Сао Пауло-SP обсъжда втори път борбата с шума в тяхната градска среда. ProAcústica ), acontece por ocasião do “Dia Internacional da Conscientização sobre o Ruído”, o International Noise Awareness Day (INAD), cuja data oficial neste ano é 30 de abril. The Conference Hall II на шум, вибрации и сътресения, Сонора , спонсорирана от община Сао Пауло и бразилския асоциация за качествени Acoustics ( ProAcústica ), се провежда по повод "Международния ден за информираност Noise", на Международния ден на осведомеността Noise (INAD), чиято официална дата тази година е 30 април.

Целта на събитието е да се изостри чувствителността на публичните органи и обществото като цяло за отрицателното въздействие на шума и звукови вибрации върху здравето на хората, като по този начин създаване на ефективни насоки на законодателното и административно действие.

Събитието е отворено за обществеността и свободен, но мястото е ограничено и изисква попълването на "регистрационна бланка".

Проверете графика и повече информация на: II Общинска конференция на шум, вибрации и сътресения, Сонора


2015 17 март 2015

Звучи в бразилския кино: Guile Martins и под звуците на "Градът е един?"

Лукавство

A Cidade é Uma Só ” (Adirley Queirós, 2011). Интервю с Guile Martins , отговорен за звуков дизайн на " Градът е един "(Adirley Queirós, 2011).

Уилям Фаркаш: Как попаднахте в "Градът е един"? Имате ли предишна връзка с Adirley?

Guile Martins: Adirley срещнаха през 2006 г. по време на филмовия фестивал в Флорианополис. Sobre a Maré ”. Нашата кратко са били показани, той с " RAP - The ъгъл на Ceilândia "и аз с" прилива ". Ние говорихме много, но мисля повече за футбола, отколкото кино. Ние отново се срещнаха през 2009 г. на Фестивала на Brasilia, аз бях там представяне на документалния филм " Tarabatara ", в които съм насочване на звука и редактиране на звук. По това време аз знам Ceilândia вземе водопад баня в красивите води на Гояс, нещо, което ме накара много щастлив, излъчен малко мъка, че са в Бразилия, пилотния план, неизвестен и негостоприемно място за мен. В Ceilândia чух звука на автомобили, продавачи на панаира, хората, които вървят по улиците, футболни игри на всеки ъгъл, най-накрая, човешки пейзаж и да звучи много различна от основната схема и на филмовия фестивал в кръг. Това беше, когато бях на " Деня на Strike "в дома на Adirley и говори повече за звук, как да се насладите на звуците на Ceilândia и други разбити без да се прибягва до използването на" стрелба звук и сирени в далечината ", че както притеснявана като естетическо предложение. Ние говорим за звуците, които избледняват с течение на времето, на острилката нож, един Бижу продавача ...

Продължи да четеш


2015 6 март, 2015

Звучи в бразилския кино: Fernando Къна и Даниел Turini и звукът на А "Градът е един" - част III "Avanti Popolo?"

града и така

Daniel Turini . Третата и последна част от интервюто със звук професионална Fernando Къна и Даниел Turini . Звуците на " Градът е един "(Adirley Queirós, 2011 г.).

”, acho que já é um caso completamente diferente. Уилям Фаркаш: За "Градът е Just [1]" Мисля, че е съвсем различен случай. Някои се опитват да възстановят в пост-продукция, някои неща, гарантира разбираемостта на някои планове и да направи микс, който държи на филма. , em que você tem uma condição de escuta bastante amplificada em que todos os eventos soam, produzem sonoridades que num modo de produção documental, muito dificilmente seriam gravados. На моменти, филмът флиртува с естетически на хипер-реалистичен звук, [2], където имате състояние изслушване скоро усилва във всички събития звучат, произвеждат звуци, които в документален начин на производство, би било много малко вероятно записан , Чудя се тогава, ако този звук Хипер естетика е намек за Adirley .

Фернандо Henna: Кой може да ви отговори със същия имот е Guile Мартинс . Than дойдох тук, тази кола ключова нещо например имаше в редактиране на изображения, трябва да е било споразумение между тях. Каква е достатъчно е умен супер редактиране на звук. Много малко звук банка, всички звуци, заснети по време на филма, в същите места. Мисля, че когато Guile прави звука ...

Продължи да четеш