2014 31-ви юли 2014

Синтез на I ENPSCB

I и II ENPSCB

Синтез на професионалистите Първа национална среща на звука на бразилското кино

7º Festival CineMúsica , de 5 a 7 de Setembro de 2013, em Conservatória, Rio de Janeiro, em busca de garantir qualidade para a produção e exibição do audiovisual brasileiro nas salas de cinema, festivais nacionais, televisão e em novos formatos. Ние, участниците в Първата национална среща на Professional бразилския Cinema Sound , ние се срещнаха в седмият Фестивал CineMúsica 5 до 07 септември 2013, в Консерваторията, Рио де Жанейро, в стремежа да се гарантира качеството на производството и предлагането на аудиовизуални Бразилският в театри, национални фестивали, телевизионни и нови формати.

Ние подчертая колко фундаментално значение за качеството на звука на аудио-визуалния продукт е, че различните области, свързани с звучат производство - директен звук, звуков монтаж и смесване на музика - в контакт и са добре интегрирани в подготовката и изпълнението на работата от самото начало . Ето защо, ние възнамеряваме да се насърчи по-ефективно и по-голяма интеграция между различните етапи на работа на професионалистите в аудиовизуалната индустрия да мисля, че звукът от скрипт за показване на аудио-визуални работни практики.

Ние сме наясно, че динамиката на аудиовизуалната продукция, която в момента установени неблагоприятни за аудиовизуални произведения качество на звука, включващи основно бюджетни въпроси, график и часове на работа.

Трябва да отбележим, че образованието наистина е път, който поставя нови специалисти на пазара и поради това обучение пространство трябва да се стимулира по-пряк диалог с пазара.

Ние разбираме важността на запазването на историята на процеса на реализация на филми, които трябва да бъдат свързани с фирми и специалисти, работещи в областта на звука. Потърсете алтернативи за архивиране и запазване на историята на самите филми.

Ние се застъпваме за наличието на обучен звукови техници за проверка на звука, преди прожекцията на филма в кината, фестивали и други местни филм изложба. Поради лошото качество на прожекция филм в момента се наблюдава в бразилската изложба веригата, видяхме значението на тази процедура, както и необходимостта за заведения позволи присъствието на обучен звукови техници, както и производители изискват и финансират тези тестове преди проекциите на собствените си филми .

Ние ще продължим този процес в професионалистите II Национална среща Sound на бразилското кино , което ще се проведе на 8-ия Cine музикален фестивал през 2014.

Участниците IENPSCB


2014 15 юни 2014

В Loud и добър звук

в силно и ясно

В Loud и добър звук е в серия от четири телевизионни епизоди, които изследвали траекторията на звука в бразилското кино. С посока и представяне на Simone Zuccolotto, бе излъчен през 2013 г. по Канал Бразилия . Въпреки всеобхватни програми не са достъпни онлайн, интересни откъси могат да бъдат предоставени на линковете по-долу:


2014 16 май, 2014

Гледайте ABC таблиците на седмицата 2014

Cinemateca Brasileira em São Paulo. Таблиците вече са на разположение за гледане онлайн ABC Week 2014 се случи 07-09 май в бразилския Cinema в Сао Пауло. Semana ABC é uma oportunidade única no país de reunião de personalidades de diversas áreas do cinema refletindo sobre o seu mercado de trabalho. Повишен от бразилската асоциация по кинематография , на ABC седмица е уникална възможност в страната на сглобяване на личности от различни сфери на филма, отразяващи на нейния пазар на труда. Също така предоставя дискусии, лекции, панели и майсторски класове, които пряко допринасят за напредъка на бразилския кино.

Тази година дебат звук присъства в три таблици:

Таблица 01: "Médoto работи прекия звук - Работните процедури, използвани в залавянето на прекия звук в ерата на цифровите многоканален:. Традиция и руптура" Debora Opolski (editora de diálogos) e Willem Dias (montador). С John Годой (директен звук техник и професор по аудиовизия ECA / USP), Дебора Opolski (редактор диалог) и Вилем Dias (асемблер). Медиацията Аделмо Luis Manzano (звук супервайзър).

Eduardo Santos Mendes (sound designer e professor do curso de Audiovisual da ECA/USP) e Fernando Henna (editor de som). Таблица 04: "силата на звука на настоящите бразилски филми" Com. Virginia Flores (звук редактор и асемблер), Едуардо Сантос Mendes (дизайнер и преподавател по аудиовизия ECA / USP звук) и Фернандо Henna (звук редактор). Медиацията Аделмо Luis Manzano (звук супервайзър).

Таблица 08: "Display в цифрови търговските киносалони: параметри, технически стандарти, изпълнение и мониторинг и бъдещето на дисплея:. Стаите, домашни и преносими" , Renata de Almeida (diretora da Mostra Internacional de Cinema de SP) e Rodrigo Monte (diretor de fotografia). С Kiko Ferraz (звук редактор и миксер), Рената де Алмейда (директор на Международния филмов фестивал на SP) и Родриго Monte (директор на фотографията). Медиацията José Francisco Neto (завършване на надзорник).

Assista as mesas da Semana ABC 2014 na íntegra . За да получите достъп до други таблици от седмица ABC през 2014 г. , трябва само да кликнете върху линка: Гледайте плочите на Week 2014 ABC в пълен размер .


2014 01 май, 2014 г.

Интервю с звуковия дизайнер Едсън Secco

Едсън Secco

sound deigner , de um modo geral ostensivamente mal utilizado, para qualificá-lo: seja por pensar o som dos filmes como um todo integrado (relativizando distinções entre música e ruído, por exemplo); Музикант обучение и предишен опит в театъра, Едсън Secco среща във филма си работят редица качества, които оправдават използването на термина звука Deigner, като цяло очевидно злоупотребява, за да го квалифицира: звукът е като мислим филми като едно цяло (вземане на относителни разлики между музика и шум, например); е множеството от функции и упражнения, които предоставят стилистично единство на работата си; все още е в началото на своето сътрудничество, все още е в етап на сценарий, в много от проектите, в които тя участва. В този разговор, Едсън Secco говорих с Artisan Sound на кариерата си и личния му подход на звука в киното.

Продължи да четеш


2014 29-ти април 2014 г.

Въведение в Sound Design

Въведение в звуков дизайн

The ABC Week 2014 , който се провежда 07-09 май в   Бразилският Cinema   в Сао Пауло, отново тази година, паралелно със своите график, пространство за разкриване и освобождаване на книги, свързани с аудио-визуална зона Featured, стартирането на книга :. " Въведение в Sound Design: систематичен анализ на прилаганата longa- филм Слепота "от Дебора Opolski .

"Книгата отразява на процеса на изграждане на саунд дизайн. Структуриран под формата на доклади за опит и сравнителен анализ разглежда процеса на създаване на звук, повишаване на въпроса за приноса на саунд дизайн за филм разказ дискурс на.

Разделен на две части, като първата имаме обяснение на процеса на редактиране на звук в подробности, обсъждане на важността   пост-продукция и влиянието това оказва върху начина, по който филмът се възприема от зрителя. Представя методи и цели за редактиране на диалог, Фоли и звукови ефекти.

След, ние анализираме пост-продукция звука на филма слепота, в среда, където звукови ефекти и музика. Читателят ще намери сцени, ситуации и процеси, специфични събития, в които техниките и приложимостта на всеки елемент може да се наблюдава в детайли. "