2014 19 Ноември 2014

Звук Пернамбукано Филми

Pernambuco звук

За Collective Sound Пернамбуко :

"Първоначалната идея беше да бъде асоцииране Технически Sound. Но способността да се направи група звукови техници в Колективния бе по-привлекателен и по-малко бюрократична, и това е, което ние направихме. Групата се появява около 2012 г., с цел вземане на категорията на технически звук, по-обединена и силна; да се изясни и да се опитаме да се образоват на аудиовизуалния пазар и нуждите на професионално озвучаване; STIC-RJ . също така и за професионалисти, могат да се свързват към обмяна на опит, тъй като в Пернамбуко вече се е случило на ход да се формализира работата на местно кино, чрез PE-ABD , Canne , понякога разчитат на подкрепа и съвети от STIC-RJ .

Днес Collective Звукът на Pernambuco има около 20 специалисти, разположени на цялата Бразилия, особено в североизточната част. Прави периодични срещи и проучвания в близко бъдеще да бъде в състояние да насърчава курсове за обучение и семинари за своите членове и за широката общественост. Подобно на повечето звукови професионалисти от цял свят, които споделят едни и същи оплаквания, перспективите за бъдещето е, че звукови техници и други аудиовизуални специалисти могат да съжителстват "мирно" и че има най-малко знания за сходни риболовни дейности на звукови техници (от работата на техник прекия звук, покрай редакторите и постигане на миксера). За тази цел, на колектива произвежда образователни материали за професията, които са публикувани на блога . Текстовете са на португалски, така че те имат по-широк обхват сред бразилците, които са част от (по-специално производители и режисьори) аудиовизуалните вселена. "

С Катрин Apolonio .


2014 14 ноември, 2014

Звуците на в бразилското кино: Данило Карвальо и звукът на "Села Маховици, глагола на вятъра" - част I

Данило Carvalho

Продължаваме с публикуването на изследвания на звуци в съвременното бразилско кино, следва интервю с Данило Карвальо , в родния си град на Parnaíba (PI).

Разговор проведе с Данило има за централна ос, както и на други участници в проучването, филм. В случай на Даниел, филмът е " Vilas Маховици, глагола срещу вятъра "(Alexandre Veras, 2005 г.). Данило направи звук пикап с Lênio Oliveira , а също така направи редактирането на звук и смесването. Но разговорът с Данило, адресирано от другата страна на звук практика, по-малко задържана в методологични или технически проблеми. Данило говори за кино, за живота си преживявания и как всичко се развива по този звук за филм.

Данило е също така режисьор и режисьор на филми и е един от основателите на колективния Alumbramento. Тя дългогодишен партньор Иво Lopes Araujo и Alexandre Veras.

Част I) подходи и влияния със звук и музика

Продължи да четеш


2014 09 ноември, 2014

Редактиране на диалогови прозорци с Дебора Opolski

João Caserta , divulgou um didático e interessante vídeo sobre edição de diálogos com a editora de som Débora Opolski . Тази седмица портала Омъжи RTA Audio за кино , на звука професионален curitibano John Казерта , издаден образователна и интересно видео за редактиране диалози със звук редактор Дебора Opolski .

"В разговор с Дебора Opolski говорим за редактиране на дълги диалози за филми. The Дебора има много опит в тази област и аз исках да се въвеждат някои от които за вас. В диалоговия редактор е този, който получава и обработва прекия звук. Вашата цел е да се създаде диалог следите с най-ниската сума на шума е възможно. За да се постигне това, редактор използва процедури и техники и много опит, креативност и чул! Тя обясни, каква е процедурата, тя използва, за да редактирате диалози, коментира всяка стъпка. От отварянето OMF, организация на Pro Tools сесия на конференцията Direct Sound, докато те бъдат заменени от отнема и всичко останало. Ние също така говорихме за Voiceovers (НЛР) и как един човек, който работи само в звука на един филм може да се използва това знание или тези процедури тук, за да направят кратък филм. "


2014 7 ноември, 2014

Звуците на в бразилското кино: Rudy зала и на звука на "Филми, Аспирин и лешояди" - част III

Звуците на бразилската CINEMA в съвременното казуси и PROPOSIÇÕES_Márcio камара

Движейки се напред с последната част от интервюто с Márcio Зала за опита си изпълнение на улавяне прекия звук от филма " Cinema, Аспирин и лешояди "(Марсело Гомес, 2005 г.), следва третата и последна част.

ЧАСТ III) Текущ преглед на фигурата на звука в професионални аудио-визуални пазари.

Уилям Фаркаш: Какви са отношенията ви с пост-продукцията?

(durante o festival do Rio de 2013) e ele sempre fala a mesma coisa, quanto mais você enquanto técnico de som conseguir ir na edição de som, mixagem melhor. Márcio House: Съжалявам ... Още един ден бях на лекция на Крис Нюман [1] (по време на фестивала направя Рио 2013 г.) и той винаги казва едно и също нещо, толкова повече, докато soundman се случва в редактиране на звук добро смесване. Но ние никога не можем ... И пак го казвам, аз задавах този въпрос в продължение на много техници директен звук тук от Рио де Жанейро и всички те се оплакват от едно и също нещо. Това е без обратна връзка или го има, само когато има нещо нередно, когато си мислиш, че звукът е лош. Повечето, което се случва, е производител, аз съм говорил с Sara Силвейра тя открива страхотен звук. Но тя не трябва взаимодействие. Този пост изглежда на персонала, които живеят в рамките на аутизъм свят. И аз казвам отново, изглежда, че творчеството ... Друго нещо, което казах за списание Film културата n.58 (Звукът на всеки наш Movie). Единственият път, когато техникът е директен звук, цитиран от Alessandro Laroca казва, че звуковата техника мисли, че чува в театъра е чист директен звук. Единственият път, че звук инженер се котира! Той казва, че soundman мисля, че отива на кино е звукът без целия процес на монтаж и пост-продукция на звука. Аз не знам, че това е по-общ стереотип да мисля, че там е тази картина на звук техник с такава изобретателност. Продължи да четеш


2014 03 ноември 2014

Звуците на в бразилското кино: Rudy зала и на звука на "Филми, Аспирин и лешояди" - част II

Марсио Камара

Продължаване на интервюто с Márcio камара   Marcelo Gomes , segue a segunda parte. за техния опит в извършването на улавяне прекия звук от филма " Cinema, Аспирин и лешояди "(2005), режисиран от Марсело Гомес , втората част следва.

ЧАСТ II) опит в привличането на преки звук във филма Кино, Аспирин и лешояди (Марсело Гомес, 2005 г.).

Уилям Фаркаш: Сега идва по-специално в Cinema, Аспирин и лешояди (Марсело Гомес, 2005 г.). Вие сте коментира малко като Марсело Гомес изпълнени, но аз се чудя как е тя влиза филма и как ти беше контакт с Марсело.

Márcio Camera: Марсело вече направи няколко късометражни филма и прави други неща също. Мисля, че направих някои го институционална тук в Рио де Жанейро по това време. Но си спомням, предложен му филм. Спомням си, той е набиране на средства, за да стреля на филма. Аз го помня винаги ми казваше difuculdade снимките, което е присъщо на път филм и факта, че той почти винаги в един камион и как да я накара да работи технически, както образ и звук за процеса трудно. Beto Normal ) que ele tinha gostado muito. Имах опит, за да звучи късометражния филм, на Clandestine Щастието (1998 г., режисиран съвместно с Normal Bob ) щеше да хареса. Това е филм, който не разполага с много развитие, но по отношение на диалога е много тромава, тъй като всичко е заснето в Ресифе, в градска зона, редица трудности, които може да съгласува. Но от там развих добри отношения с него, той хареса не само на звука, но и в отношенията. Мисля също така, казвам отново, че имах известна липса на един звук в североизточната част и може би, защото аз съм ни Североизточна стана ясно на това ниво. Спомням си, по време на филма, имаше голямо физическо предизвикателство за мен. Направих предварително филм Marcelo нарича Outback Продължи да четеш