2015 17-ти август 2015

Book: Как звука на Carlos Abbate Film

Carlos Abbate

Добра новина за SOUND WORLD ФИЛМ!

MIS , dentro da programação do 26 o Festival Internacional de Curtas Metragens de São Paulo . Една година след излизането си на испански, Аржентина, Carlos Abbate хвърля книгата си на португалски в Сао Пауло на 27 август от 18pm в MIS, в рамките на програмата на 26-ия Международен фестивал за късометражно кино на Сао Пауло.

III Encontro Nacional de Profissionais de Som do Cinema Brasileiro , para uma sessão de autógrafos e para participar da mesa de debate “Som e Montagem: interação técnica e conceitual” com Karen Akerman , Ricardo Pretti , Vanessa Marques e mediação de Maria Byington . В деня на 05 сеп ще бъде в Консерваторията / RJ, в рамките на програмата на 9-ия фестивал Cine Музика и III Национална среща на бразилския Cinema Sound Professionals, да автограф сесия и да участват в обсъждането на маса "Звук и редакция: взаимодействие техническия и концептуалното "с Karen Акерман, Ricardo Pretti, Ванеса Marques и посредничество Maria Byington.

Литературен преглед:

Да, светът не се е загубил, а понякога има и добри новини. Един от тях е издаването на книга на звук постижение в киното, рядък предмет на среща в библиографии по темата. И готино нещо за тази новина е, че тази книга е избран да отворите собствени проблеми на проектирането ENERC (Национално училище за експериментиране у Film Realización) и е имал подкрепата на INCAA (Instituto Nacional де Cine у Audiovisuales Arts) има в Аржентина ,

Книгата е написана от Карлос Abbate, Sound разбира координатор на тази важна филмово училище и една от най-известните аржентински звукови директорите, като по отношение на кредитните си филми като Син на булката (J J. Кампанела), The курва и кит (Luis Puenzo), Камчатка (M. Pineyro), между другото. Продължи да четеш


2015 10-ти август 2015

III Национална среща на звука Professionals на бразилския кино

IIIENPSCB

Дни 04-07 септември се провежда в град секретаря-RJ на Professionals III Национален бразилския Cinema Sound събрание. Основната цел на събитието е да допринесе за по-голяма интеграция между професионалистите от националното кино звук. Свързан   на девети Cine Music - Консерватория Film Festival, е възможност да покажат на дейностите, свързани с филмовото звук вселена на страната също се превръща в ново пространство за размисъл и обсъждане въпроси, свързани с аудиовизуалния пазарна реализация, образование и за изследвания на звука на киното в Бразилия. Срещата се състои от кръгли маси, лекции и уъркшоп, които допълват програмирането на Cine музика, един от филмовия фестивал в страната, посветен изключително на саундтрака на филма.

Събитието е отворено за обществеността с вход свободен!

2,015 график III ENPSCB:

4 септември - петък

  • 14h - 16h: Личност Сонора: Victor Raposeiro
  • 16h - 18h: International Guest: Carlos Klachquin с лекция на тема "Смесване обектно-ориентиран и прилагането на системата Atmos"

5 Септември - Saturday

06 септември - неделя

  • 09h-12h: Foley Workshop (част II) с Guta Roim, Felipe Marques, Christian Vaisz, Rosana Stefanoni и Ренато Galimberti.
  • 14h - 16h: Tribute да Hernani Heffner.
  • 18 часа: Пленарна III ENPSCB.


2015 06 Август 2015

ФЕСТИВАЛ "SOUNDTRACK"

фестивал саундтрак
В саундтрака първа Festival подчертава ролята на звука в големи продукции на Cinema. Програмата е безплатна и се среща от класики, като филма "Cinema Paradiso" от Джузепе Торнаторе, докато последните продукции. Музиката е художествен език подчертано в първата Festival саундтрак, проведена в Бразилия, между 7 и 11 август 2015 г. Обществеността може да гледате селекция от филми на известни песни, и участва в чат в саундтрака с водещ вокал на групата Plebe Rude, Philippe Seabra, присъдена от следите на състава на филма "Wild West Caboclo". Вие също така ще имат възможност да присъстват на заседание на ням филм "Карлитос Полиция" (1916), с саундтрак извършва при пианото.

Встъпителната сесия отдава почит на Brasilia с документалния филм "Мебели за дома" на режисьора Жозе Едуардо Белмонте. Бандата Colonial Мебели акажу ще коментираме филма веднага след гледане. А в неделя (09), Ден на бащата, филмът The Kid (1921), Чарли Чаплин, чества датата. Родителите и децата са присъствали на заседанието заедно печелят подаръци. Първият фестивал Brasilia, посветена на саундтрака е инициатива на композитор и звуков дизайнер Gabriel Пинейро, който е и куратор на събитието. Производството е отговорен за Bunch Movies.


2015 17 Юни, 2015

Гледайте таблиците Седмица 2015 ABC

Сега те са на разположение за онлайн гледане маси на Седмица ABC през 2015 г., която се проведе от 13 до 15 май през бразилския кино в Сао Пауло. Semana ABC é uma oportunidade única no país de reunião de personalidades de diversas áreas do cinema refletindo sobre o seu mercado de trabalho. Насърчавани от бразилската асоциация на Оператор, на седмица ABC е уникална възможност в срещата страна на личности от различни сфери на киното, отразяващи на нейния пазар на труда. Също така предоставя дебати, конференции, панели и майсторски класове, които пряко допринасят за напредъка на бразилското кино.

Тази година на звука дебата присъства главно в следните таблици:

José Luiz Sasso , Luiz Adelmo Manzano , Rodrigo Meirelles e Armando Torres Jr. Звукът в телевизионния сериал - "Посрещане различни звукови аспекти в серия TV -. Уловете прекия звук към пост-продукция и довършителни процес" С Жозе Луиш Sasso, Luiz Adelmo Манзано, Rodrigo Мейрелес и Armando Torres Jr.

Въведение в Звук на Audiovisual (TV Series, дълга, къса и документален) - "Четене на сценария, да слушате на директора, който можем да изразим чрез звук. Всички звуци са вече в Direct Sound? Нейната употреба и проблематично. Значението на глас. Tide Борхес и Carlos Abbate.

Продължи да четеш


2015 23 април 2015

Седмица ABC 2015

седмица абв 2015

Cinemateca Brasileira em São Paulo e é aberto ao público com entrada franca. От 13 до 15 май на бразилската асоциация по кинематография показва Week ABC в 2015 г. С опаковани график на конференции, панели и дебати с личности от различни области на Бразилия и чуждестранни кино, събитието се провежда в бразилския кино в Сао Пауло и Тя е отворена за обществеността с вход свободен.

Тази година седмицата има две маси, посветени на кино звук. Те са:

Ден 14/05, четвъртък:

10h - The Sound в TV Series
"Посрещане различни звукови аспекти в серия TV -. Уловете прекия звук към пост-продукция и довършителни процес"

Потвърдени участници:

Жозе Луиш Sasso (Mixer)
Luiz Adelmo Манзано (Music Supervisor)
Rodrigo Мейрелес (Executive Advisor Audio)
Армандо Торес младши (Mixer)

15 май, петък

17h - Въведение в Звук на Audiovisual (TV Series, дълга, къса и Документален)
"Четенето на сценария, да слушате на директора, който можем да изразим чрез звук. Всички звуци са вече в Direct Sound? Нейната употреба и проблематично. Значението на глас. "

Потвърдени участници:

Tide Борхес (Sound Technician)
Carlos Abbate (Sound директор)

Продължи да четеш