2015 17 март 2015

Звучи в бразилското кино: Guile Martins и под звуците на "Градът е един?"

Лукавство

A Cidade é Uma Só ” (Adirley Queirós, 2011). Интервю с Guile Martins , който отговаря за звуков дизайн на " Градът е един "(Adirley Кейрош, 2011).

Уилям Фаркаш: Как попаднахте в "Градът е един"? Имате ли предишна връзка с Adirley?

Guile Мартинс срещна Adirley през 2006 г., по време на филмовия фестивал в Флорианополис. Sobre a Maré ”. Нашите кратко са били показани, той с " RAP - The ъгъл на Ceilândia "и аз с" About течението ". Ние говорихме много, но мисля повече за футбола, отколкото кино. Ние отново се срещнаха през 2009 г. на Фестивала на Brasilia, аз бях там представяне на документалния филм " Tarabatara ", в която аз насочване на звука и редактиране на звук. По това време аз отидох на Ceilândia Вземете водопад баня в красивите води на Гояс, нещо, което ме накара много щастлив, излъчен малко мъка, че са в Бразилия, на генералния план, неизвестен и негостоприемно място за мен. В Ceilândia е чул гласа на автомобили, търговци на панаира, хората, които вървят по улиците, футболни игри на всеки ъгъл, най-накрая, човешки пейзаж и да звучи много по-различна от основната схема и на филмовия фестивал в кръг. Това беше, когато бях на " Деня на Strike "в дома на Adirley и говори повече за звук, как да се направи под звуците на Ceilândia и други разбити, без да се прибягва до използването на" стрелба звук и сирени в далечината, "че и притеснявана като естетическо предложение. Ние говорим за звуците, които избледняват с течение на времето, на острилката нож, един Бижу продавача ...

Продължи да четеш


2015 6 март, 2015

Звучи в бразилското кино: Fernando Henna и Даниел Turini и под звуците на "Avanti Popolo" и "Градът е един?" - Част III

града и така

Daniel Turini . Третата и последна част от интервюто с звукови професионалисти Фернандо Хена и Даниел Turini . Звуците на " Градът е един "(Adirley Кейрош, 2011 г.).

”, acho que já é um caso completamente diferente. Уилям Фаркаш: За "на града е само [1]" Мисля, че е съвсем различен случай. Някои се опитват да възстановят в пост-продукция, някои неща, гарантира разбираемост на някои планове и направи микс, който държи на филма. , em que você tem uma condição de escuta bastante amplificada em que todos os eventos soam, produzem sonoridades que num modo de produção documental, muito dificilmente seriam gravados. От време на време, филмът флиртува с естетически на хипер-реалистичен звук, [2], в които имате заболяване на слуха доста усилва в всички събития звучат, да произведе звуци, че производството на документ толкова много едва ли ще бъде записано , Чудя се тогава, ако този звук Хипер естетика е намек за Adirley .

Фернандо Henna: Кой може да ви отговори по-правилно е същото Guile Мартинс . Than дойдох тук, тази кола важното например имаше в редактиране на изображения, трябва да е било споразумение между тях. Какво е достатъчно е умен супер звуков монтаж. Много малко звучи базата данни, всички звуци, заснети по време на филма, дори и на място. Мисля, че когато Guile прави звука ...

Продължи да четеш


2015 23 февруари 2015

Звучи в бразилското кино: Fernando Henna и Даниел Turini и под звуците на "Avanti Popolo" и "Градът е един?" - Част II

Avanti Popolo

Daniel Turini . Втора част от интервюто с звукови професионалисти Фернандо Хена и Даниел Turini . Изграждането на звука " Avanti Popolo "(Michael Wahrmann, 2012 г.).

Уилям Фаркаш: За "Avanti Popolo" като сте въвели филма? Както Майкъл Warhmann ви подхожда? Той имаше звукови предложения в предварително производство?

Daniel Turini: Всъщност Миша направи филма като кратък филм вече с мисълта, че той може да даде повече материал, има и някои по-дълги планове. Знаех, Миша преди, фестивали, общи приятели, но не сме имали контакт с филма да започне работата по него. Всичко това говори за предварително производство, дори мисля, че като звук техникът ще действа, не трябваше. Какво се случи, е, че звукът техник беше завършилият звук късометражен филм, който се редактира звук от ходене.

Продължи да четеш


2015 18 февруари, 2015

Звучи в бразилското кино: Fernando Henna и Даниел Turini и под звуците на "Avanti Popolo" и "Градът е един?" - Част I

Братството на звуци и пури

Daniel Turini . Първа част на интервюто със звукови професионалисти Фернандо Хена и Даниел Turini . Обучение и шума поколение: мислех звука на един филм.

Уилям Фаркаш: Както подхожда на звука на Вселената във филмите?

Daniel Turini: Направих заснеме USP (Audiovisual степен училище за комуникация и изкуства, Университет на Сао Пауло) и вече в рамките на курса е специализирана в звук и монтаж на мен, когато започнах да работя вече правеше звук и са работили с звучи тъй. Правят други неща, имам късометражни филма I насочени, I скрипт, правят други неща, но работата на ден за ден със звук. Тя е по-целенасочен подход в разказа, така обучението ми е драма, драматично развитие. Така че това не е толкова глупости работи със звук или скрипт или други области. Честно казано, нямам работа с развитието на драмата във времето. Разбира се, има няколко области, в киното, но аз бих определил малко като с течение на времето на звука е от основно значение, или сглобяването или структурата на сценария. Мисля, че моята специалност е работа това, разбирате тази структура чрез звук или други езици и тя работи. И това е малко по-нагоре малко с образуването на Фернандо (Henna).

Фернандо Henna: Какво е обратното на това! (Смях). Отидох в качеството на звука за филм по случайност. Работил съм в рекламна студио и един от работещите там са работили в студиото Мириам Бидерман и предлага място за нея, че тя в крайна сметка да не приемат и ме попита дали искам, ако знаех как да го направя. Аз се съгласих и на двете. Но това е лъжа, че не съм направил, аз просто исках. Бях там в средата дързост, в студиото Мириан, наречена Ал Ефекти Films и да стигнат до там те попита дали знам как да го направя и аз казах не, но имаше малко по-добро познаване на Pro Tools и някои технически неща полето, и те са имали желание за това. Само въвеждането на тази вълна, вход полувълнов, редактиране стъпки ...

Продължи да четеш


2015 15 яну, 2015

Интервю със звук директор Хосе Луис Диас

JLD

ABC . Аз съм свързан с бразилската асоциация по кинематография от 2000 г. През 2002 г., ние се проведе в Рио де Жанейро на първото заседание на звукови специалисти в рамките на ABC . За нас, за да извършите определена дейност в Сао Пауло през същата година, поканих Carlos Klachquin , който е бил на Консултанта Dolby за Латинска Америка, за да се получи разговор за историята на звука в киното технология. Скоро след като се присъедини ABC и вършеше много неща заедно. През 2010 г., мисля за които бихме могли да поканят отвън на Бразилия, за звук дебат в Week ABC . O Segredo dos Seus Olhos “, ganhador do Oscar de Melhor Filme Estrangeiro daquele ano. Карлос ми предложи Хосе Луис Диас , и той ни каза, малко за последната работа беше проведена на Sound Дирекция " Тайната на техните очи ", носител на Оскар за най-добър чуждестранен филм на годината.

8º Festival Cinemúsica em 2014, em Conservatória, RJ. В следващите години ние продължаваме да съвпадат, когато той бе поканен да участва в Втората национална среща на бразилския Cinema Sound Professionals , проведена в 8 Cinemúsica фестивал през 2014 г., в Registry, RJ. Там той и Guido Berenblum , който е бил негов ученик, който се проведе дискусия на звука в Аржентина киното. Това е чудесна възможност за, чрез звук, може да укрепи връзките между нашата кинематография.

Relatos Selvagens , filme de enorme sucesso de público na Argentina e atualmente em cartaz no Brasil, onde também tem feito sucesso. Работата по който Хосе Луис Диас ни запозна беше на звукови характеристики на Wild Reports , огромна блокбъстър филм в Аржентина и в момента на дисплея в Бразилия, където той също е бил успешен. Хосе Луис има канал в YouTube, където щедро предоставя информация за звука в киното. Câmara Argentina de Provedores e Fabricantes de Equipamentos de Radiodifusão ) no final de outubro de 2014. Той наскоро качен 4 видеота заснети по време на лекция, която координира по време на експозицията на лудория (на Аржентина Камарата на доставчици и на радио- и телевизионни приемници Производителите ) в края на октомври 2014 година.

Продължи да четеш