2014 11 декември 2014

Cine Music Catalog 2014

Е на разположение за преглед и консултация на 2014 стоките CineMúsica . каталог, който съдържа ценна историческа и много важен материал за развитието на националното кино. Особено стенограмата на маси на First National бразилския Cinema Sound Professionals събрание , текстът "Когато има историята на бразилското кино?" Alexandre Sobral на текущия брой на филм звук реставрация, както и разнообразие от информация на творческите процеси и звукови работи във филми, разказвани от експерти в областта.

Приятно четене!

CineMúsica Catalog 2014


2014 8 Декември 2014

Book Review: "Комо Хаджер El Sonido Una Film" Carlos Abbate

книга

Да, светът не се е загубил, а понякога има и добри новини. Един от тях е освобождаването на една книга на звук постигането на филм, рядко да се намери в обект библиографии по темата. INCAA (Instituto Nacional de Cine y Artes Audiovisuales) lá na Argentina. И хубавото на тази новина е, че тази книга е бил избран за откриване на собствени проблеми на проектирането ENERC (Национално училище за експериментиране Film Realización Y) и се ползва с подкрепата на INCAA (Национален институт за филмово и аудиовизуални изкуства) има в Аржентина ,

Carlos Abbate , coordenador do curso de Som dessa importante escola de cinema e um dos mais reconhecidos diretores de som argentinos, tendo em seu currículo filmes como O Filho da Noiva (J. J Campanella, 2001), A Prostituta e a Baleia (Luiz Puenzo, 1984), Kamchatka (M. Pineyro, 2002), entre outros. Книгата " Комо Хаджер El Sonido Una Film "е написана от Карлос Abbate , Sound разбира координатор на тази важна филмово училище и една от най-известните аржентински звукови директорите, във вашето резюме такива филми като син на булката (J. J Кампанела, 2001 г.), Whore и кит (Luiz Puenzo, 1984), Камчатка (M. Pineyro, 2002) и др. Това е нашата Hermanos са решили да се редактират книга на прост език, който може да бъде разбран от студенти или професионалисти, които започват или по-любопитен публично за това. За сега, тази книга не е преведена на португалски.

Продължи да четеш


2014 03 декември 2014 г.

Звучи в бразилското кино: Данило Карвальо и под звуците на "Села Маховици, глагола срещу вятъра" - ЧАСТ III

Данило Carvalho

След третата и последна част от интервюто с с Данило Carvalho чиято централна ос звука на филма " Села маховици, глагола срещу вятъра "(Alexandre Veras, 2005 г.), но също така разгледа другата страна на добрите практики на.

 

Част III) Звук в Вилас Wheels: глагола срещу вятъра

Уилям Фаркаш: Както подхожда на "Села колела: глагола срещу вятъра"? Как беше влизането си във филма?

Данило Карвальо: Работила съм с Али, свестих правиш други неща, с Иво, вече бяхме един добър приятел, освен таблиците бар, дискусии. , criou esse núcleo lá em Fortaleza que durou doze ou quatorze anos. Бърборилник [1] създаде това ядро има в Форталеза, продължило дванадесет или четиринадесет. que é aquela vila de Tatajuba [3] que por causa das dunas foi sendo coberta e mudando de local. И Вили той дойде с този скрипт, който се основава на тезата на Руй Васконселос [2] е едно от селата на Tatajuba [3], защото на дюните е да бъдат покрити и промяна на местоположението. Руй пише и след това те адаптирани към документален скрипт, бране на някои знаци, че Вселената. Те имаха някои проблеми във филма, че Али е искал и ние говорихме за това. Продължи да четеш


2014 27 Ное 2014

Звучи в бразилското кино: Данило Карвальо и под звуците на "Села Маховици, глагола срещу вятъра" - ЧАСТ II

Данило и звук на войници

Продължавайки разговора проведен с Данило Carvalho чиято централна ос звука на филма " Села маховици, глагола срещу вятъра "(Alexandre Veras, 2005 г.), но също така разгледа другата страна на добрите практики на, следва втората част.

Част II) за обучение в кино: партньорства и взаимоотношения.

, quanto o Sábado à Noite [2] , entre outros, é justamente esse tipo de som que renova um certo cenário de cinema, um certo fazer som, e de se distanciar de um fazer som mais convencional. Уилям Фаркаш: Една от причините, които ме накараха да се интересуват от филми, които правите, както на колела Villages: глагола срещу вятъра [1], като в събота вечер [2], между другото, е точно този вид музика за подновяване на определена снимачната площадка, направи определен звук, и да се дистанцира от една марка в сравнение с конвенционалните звук. Това е точно това, което търся в изследванията си, този вид на възможността за създаване на звук, така или иначе. Само да отбележа,, поговорим малко повече за филмовото изкуство и съща. От една страна музиката е силна за вас, вие също направи много филми, която след това се потапя в процеса на вземане на филми ...

Продължи да четеш


2014 19 Ноември 2014

Пернамбукано Movies Sound

Pernambuco звук

За Pernambuco Sound Collective :

"Първоначалната идея беше да бъде една асоциация Sound техници. Но възможността за вземане на солидна техническа група в колективна беше по-привлекателна и по-малко бюрократични, и това е, което сме направили. Групата се появи около 2012 г., с цел вземане на категорията по-единни и силни звукови техници; да се изясни и да се опита да се образоват на аудиовизуалния пазар и нуждите на звукови професионалисти; STIC-RJ . също така и за професионалисти може да се свържете за обмяна на опит, какъвто беше случаят в Пернамбуко ход да се формализира работата на местно кино от ABD-PE , Canne , понякога разчитат на подкрепа и съвети от STIC-RJ .

Днес, на колектива Pernambuco Sound има около 20 специалисти в цяла Бразилия, особено в североизточната част. Прави редовни срещи и проучвания в близко бъдеще, да могат да насърчават курсове и семинари за обучение на своите членове и на широката общественост. Подобно на повечето звукови професионалисти от цял свят, които споделят същите твърдения за нарушения, перспективите за бъдещето е, че звукови техници и други аудиовизуални специалисти могат да живеят "мирно" и, че има най-малко знания за сходни риболовни дейности на звукови техници (от работата на прекия звук техник, преминаващи от редакторите и достигащи миксера). За това, всички колективни произвежда образователни материали за професията, които са публикувани на блога . Всички текстове са на португалски, за да имат по-голям обхват сред бразилците, които са част от аудиовизуалното вселената (особено производителите и създателите на филма). "

Чрез Catarina Apolonio .