2014 15 юни 2014

В Loud и добър звук

в силно и ясно

В Loud и добър звук е поредица от четири телевизионни епизоди, които изследва траекторията на звука в бразилското кино. С посока и представяне Zuccolotto Simone, беше излъчен през 2013 г. по Канал Бразилия . Въпреки пълните програми не са достъпни онлайн, интересни откъси могат да бъдат проверени на линковете по-долу:


2014 16 май, 2014

Гледайте плочите на Седмица ABC 2014

Cinemateca Brasileira em São Paulo. Таблиците вече са на разположение за гледане онлайн ABC Week 2014 се случи 07-09 май, в бразилското кино в Сао Пауло. Semana ABC é uma oportunidade única no país de reunião de personalidades de diversas áreas do cinema refletindo sobre o seu mercado de trabalho. Повишен от бразилската асоциация по кинематография , на ABC седмица е уникална възможност в страната на сглобяване на личности от различни сфери на филм, отразяващ на нейния пазар на труда. Също така предоставя дебати, конференции, панели и майсторски класове, които пряко допринасят за напредъка на бразилския кино.

Тази година дебат звук присъства в три таблици:

Таблица 01: "Médoto работа на прекия звук - работните процедури, използвани при превземането на прекия звук в ерата на цифровите многоканален: Традиция и руптура". Debora Opolski (editora de diálogos) e Willem Dias (montador). С John Годой (директен звук техник и професор по аудиовизия ECA / USP), Дебора Opolski (редактор диалог) и Willem Days (асемблер). Медиацията Аделмо Luis Manzano (звук супервайзър).

Eduardo Santos Mendes (sound designer e professor do curso de Audiovisual da ECA/USP) e Fernando Henna (editor de som). Таблица 04: "силата на звука на текущия бразилския филм" С. Вирджиния Цветя (асемблер и звук редактор), Едуардо Сантос Мендес (дизайнер и преподавател по аудиовизия ECA / USP звук) и Фернандо Henna (звук редактор). Медиацията Аделмо Luis Manzano (звук супервайзър).

Таблица 08: "Digital Display в търговски кината: параметри, технически изисквания, изпълнение и мониторинг и бъдещето на езика:. The стаи, дом и преносими" , Renata de Almeida (diretora da Mostra Internacional de Cinema de SP) e Rodrigo Monte (diretor de fotografia). С Kiko Ferraz (звук редактор и миксер), Рената де Алмейда (директор на Международния филмов фестивал в SP) и Родриго Monte (директор на фотографията). Медиацията José Francisco Neto (ръководител на проекта).

Assista as mesas da Semana ABC 2014 na íntegra . За да получите достъп до други таблици на Седмица ABC през 2014 г. , трябва само да кликнете върху линка: Гледайте плочите на Седмица ABC през 2014 г. в своята цялост .


2014 01 май, 2014 г.

Интервю със звук дизайнер Едсън Secco

Едсън Secco

sound deigner , de um modo geral ostensivamente mal utilizado, para qualificá-lo: seja por pensar o som dos filmes como um todo integrado (relativizando distinções entre música e ruído, por exemplo); Musician обучение и предишен опит в театъра, Едсън Secco отговаря в неговия филм работят редица качества, които оправдават използването на термина звук deigner на, общо взето очевидно злоупотребява, за да го квалифицира: звукът е като мислим филмите като едно цяло (намаляващи различия между музика и шум, например); е множеството от функциите, които изпълнява и дава стилистично единство на тяхната работа; все още е в началото на своето сътрудничество, все още е в етап на скрипта, в много от проектите, в които тя участва. В този разговор, Едсън Secco Говорих с Artisan Sound на кариерата си и личния му подход на звука в киното.

Продължи четене


2014 29-ти април 2014 г.

Въведение в звуков дизайн

Въведение в звуков дизайн

The ABC седмица 2014 , който се провежда 07-09 май, в   Бразилският Cinema   в Сао Пауло, обратно тази година, паралелно със своите график, пространство за разпространение и пускане на книги, свързани с аудиовизуалния района Featured, стартирането на книгата:. " Въведение в Sound Design: приложен системен анализ на дълго- филм Слепота "от Дебора Opolski .

"В книгата са представени отражение върху процеса на изграждане на стабилна конструкция. Структуриран под формата на доклади на опит и сравнителен анализ разглежда процеса на създаване на звук, повдигайки въпроса за приноса на звуковия дизайн за филм разказ дискурс.

Разделени в две части, като първата имаме обяснение на процеса на редактиране на звук в детайли, обсъждане на важността   пост-продукция и влиянието му върху начина, по който филмът се възприема от зрителя. Подаръци и обективни методи за редактиране на диалог, Фоли и звукови ефекти.

След, ние анализираме пост-продукция звук филма слепота в среди, в звукови ефекти и музика. Читателят ще намери сцени, ситуации, и обработва конкретни събития, в които техниките и приложимостта на всеки елемент може да се наблюдава в детайли. "


2014 10 април 2014

I Общинска конференция на шум, вибрации и звук разстройство

I Общинска конференция на шум, вибрации и звук разстройство

В дните 28, 29 и 30 април, в град Сао Пауло-SP обсъжда първия шум борба в тяхната градска среда. ProAcústica ), acontece por ocasião do “Dia Internacional da Conscientização sobre o Ruído”, o International Noise Awareness Day (INAD), cuja data oficial neste ano é 30 de abril. The Общинска конференция I на шум, вибрации и звук разстройство , спонсорирана от община Сао Пауло и бразилския асоциация за качество Acoustics ( ProAcústica ) се случва по повод "Международния ден на информираността за Noise", на Международния ден за информираност Noise (INAD), чиято официална дата за тази година е 30 април.

Целта на събитието е да се изостри чувствителността на правителствата и обществото като цяло за негативните въздействия на шума и звукови вибрации върху здравето на човека, като по този начин създаване на ефективни насоки за законодателни и административни действия.

Събитието е отворено за обществеността и безплатно, но пространството е ограничено и изисква попълването на "регистрационна форма".

Проверете графика и повече информация: I Общинска конференция на шум, вибрации и звук разстройство