2014 11 Disember 2014

Cine Muzik katalog 2014

Boleh didapati dengan kajian dan perundingan yang CineMúsica 2014 katalog . Katalog yang mengandungi bahan berharga bersejarah dan sangat penting untuk pembangunan negara pawagam. Terutama transkrip jadual Pertama Negara Brazil Cinema Sound Profesional Mesyuarat , teks "Di mana mempunyai sejarah pawagam Brazil?" Alexandre Sobral mengenai isu semasa pemulihan bunyi filem, dan kepelbagaian maklumat kepada proses kreatif dan kerja-kerja yang baik dalam filem diberitahu oleh pakar-pakar dalam bidang ini.

Selamat membaca!

CineMúsica katalog 2014


2014 8 Dis 2014

Ulasan Buku: "Cómo hacer El Sonido Una Filem" Carlos Abbate

buku

Ya, dunia tidak hilang, dan kadang-kadang ada berita baik. Satu adalah pelepasan buku mengenai pencapaian bunyi dalam filem, jarang untuk mencari dalam bibliografi tertakluk pada subjek. INCAA (Instituto Nacional de Cine y Artes Audiovisuales) lá na Argentina. Dan perkara yang sejuk tentang berita ini adalah bahawa buku ini telah memilih untuk membuka sendiri isu-isu reka bentuk ENERC (Sekolah Kebangsaan Eksperimen Filem Realización y) dan mendapat sokongan INCAA (Institut Filem dan Audiovisual Seni) terdapat di Argentina .

Carlos Abbate , coordenador do curso de Som dessa importante escola de cinema e um dos mais reconhecidos diretores de som argentinos, tendo em seu currículo filmes como O Filho da Noiva (J. J Campanella, 2001), A Prostituta e a Baleia (Luiz Puenzo, 1984), Kamchatka (M. Pineyro, 2002), entre outros. Buku " Cómo hacer El Sonido Una Filem "telah ditulis oleh Carlos Abbate , penyelaras kursus Bunyi sekolah filem yang penting ini dan salah seorang pengarah bunyi Argentina paling diiktiraf, dalam apa-apa filem resume anda sebagai Anak Pengantin (J. J Campanella, 2001), Pelacur dan The Whale (Luiz Puenzo, 1984), Kamchatka (M. Pineyro, 2002), antara lain. Ia adalah hermanos kita pergi ke hadapan dan menyunting buku bahasa mudah yang boleh difahami oleh pelajar atau profesional yang bermula, atau yang lebih ingin tahu orang ramai mengenainya. Buat masa ini, buku ini belum diterjemahkan ke dalam Bahasa Portugis.

Continue reading


2014 3 Disember 2014

Bunyi dalam Cinema Brazil: Danilo Carvalho dan bunyi "Kampung Flywheels, kata kerja yang melawan angin" - BAHAGIAN III

Danilo Carvalho

Mengikuti bahagian ketiga dan terakhir temuduga dengan dengan Danilo Carvalho yang pusat paksi bunyi filem " Kampung Flywheels, kata kerja yang melawan angin "(Alexandre Veras, 2005), tetapi juga ditujukan sisi lain dari amalan yang baik.

 

Bahagian III) Bunyi dalam Vilas Wheels: kata kerja terhadap angin

William Farkas: Seperti yang anda mendekati "Kampung Wheels: kata kerja melawan angin"? Bagaimana penyertaan anda dalam filem itu?

Danilo Carvalho: Saya telah bekerja dengan Ali, datang pusingan melakukan perkara-perkara lain, dengan Ivo, kami sudah menjadi rakan baik di samping meja bar, perbincangan. , criou esse núcleo lá em Fortaleza que durou doze ou quatorze anos. The Porch [1] ditubuhkan teras ini terdapat dalam Fortaleza yang berlangsung dua belas atau empat belas. que é aquela vila de Tatajuba [3] que por causa das dunas foi sendo coberta e mudando de local. Dan Villas dia datang dengan skrip ini yang berdasarkan kepada tesis Ruy Vasconcelos [2] adalah salah satu kampung Tatajuba [3] kerana bukit pasir telah diliputi dan menukar lokasi. The Ruy menulis dan kemudian mereka menyesuaikan diri dengan skrip dokumentari, mengambil beberapa watak alam semesta itu. Mereka mempunyai beberapa isu-isu dalam filem Ali yang mahu dan kita berbincang mengenainya. Continue reading


2014 November 27, 2014

Bunyi dalam Cinema Brazil: Danilo Carvalho dan bunyi "Kampung Flywheels, kata kerja yang melawan angin" - BAHAGIAN II

Danilo dan bunyi askar

Meneruskan perbualan yang diadakan dengan Danilo Carvalho yang pusat paksi bunyi filem " Kampung Flywheels, kata kerja yang melawan angin "(Alexandre Veras, 2005), tetapi juga ditujukan sisi lain dari amalan yang baik, berikut bahagian kedua.

Bahagian II) Latihan dalam pawagam: perkongsian dan hubungan.

, quanto o Sábado à Noite [2] , entre outros, é justamente esse tipo de som que renova um certo cenário de cinema, um certo fazer som, e de se distanciar de um fazer som mais convencional. William Farkas: Salah satu daripada sebab-sebab yang membawa saya untuk menjadi yang berminat dalam filem yang anda buat, kedua-dua di Wheels Kampung: kata kerja ke dalam angin [1], sebagai Malam Sabtu [2], antara lain, ia adalah tepat ini jenis muzik membaharui suatu set filem tertentu, melakukan bunyi tertentu, dan menjauhkan dirinya dari membuat bunyi lebih konvensional. Inilah apa yang saya cari dalam kajian saya, ini jenis kemungkinan mewujudkan bunyi, anyway. Hanya untuk menunjukkan, bercakap yang lebih sedikit tentang filem-membuat sama. Dalam satu tangan muzik yang kuat untuk anda, anda juga membuat banyak filem, anda kemudian direndam dalam proses membuat filem ...

Continue reading


2014 19 November 2014

Pernambucano Filem Bunyi

Bunyi Pernambuco

Mengenai Kolektif Pernambuco Bunyi :

"Idea awal adalah untuk menjadi salah satu Bunyi Juruteknik Persatuan. Tetapi kemungkinan membuat kumpulan teknikal yang mantap dalam Kolektif yang lebih menarik dan kurang birokrasi, dan itulah yang kami lakukan. Kumpulan itu muncul sekitar 2012, dengan matlamat menjadikan juruteknik bunyi kategori yang lebih bersatu padu dan kuat; untuk menjelaskan dan cuba untuk mendidik pasaran audiovisual dan keperluan profesional bunyi; STIC-RJ . juga untuk profesional boleh menyambung untuk bertukar pengalaman, seperti mana yang berlaku di Pernambuco langkah untuk merasmikan kerja di pawagam tempatan oleh ABD-PE , CANNE , kadang-kadang mengharapkan sokongan dan nasihat daripada STIC-RJ .

Hari ini, Kolektif Pernambuco Bunyi mempunyai kira-kira 20 profesional di seluruh Brazil, terutamanya di Timur Laut. Membuat mesyuarat dan kajian pada masa akan datang, dapat mempromosikan kursus-kursus dan bengkel latihan untuk ahli-ahlinya dan orang awam. Seperti profesional bunyi yang paling di seluruh dunia, yang berkongsi aduan yang sama, prospek masa depan ialah juruteknik bunyi dan lain-lain profesional audiovisual boleh hidup "aman" dan bahawa terdapat sekurang-kurangnya pengetahuan mengenai kemahiran khusus daripada juruteknik bunyi (dari kerja-kerja juruteknik bunyi langsung, lulus oleh editor dan mencapai pengadun). Untuk ini, Kolektif yang menghasilkan bahan pendidikan mengenai profesion itu yang disiarkan melalui blog . Semua teks dalam Portugis mempunyai jangkauan yang lebih besar di kalangan orang Brazil yang merupakan sebahagian daripada alam semesta audiovisual (terutamanya pengeluar dan pembuat filem). "

Oleh Catarina Apolonio .