2015 6 MAC 2015

Bunyi dalam Cinema Brazil: Fernando Inai dan Daniel Turini dan bunyi "Avanti Popolo" dan "The City adalah Satu?" - Bahagian III

bandar dan sebagainya

Daniel Turini . Bahagian ketiga dan terakhir temuduga dengan profesional bunyi Fernando Inai dan Daniel Turini . Bunyi " The City adalah Satu "(Adirley Queiroz, 2011).

”, acho que já é um caso completamente diferente. William Farkas: Mengenai "The City hanya [1]" Saya rasa ia adalah kes yang sama sekali berbeza. Ada yang cuba untuk mendapatkan dalam pasca pengeluaran, beberapa perkara, memastikan kebolehfahaman beberapa rancangan dan membuat campuran yang memegang filem. , em que você tem uma condição de escuta bastante amplificada em que todos os eventos soam, produzem sonoridades que num modo de produção documental, muito dificilmente seriam gravados. Pada masa-masa, filem flirts dengan estetik bunyi hyper-realistik [2], di mana anda mempunyai keadaan pendengaran agak dikuatkan dalam semua acara bunyi, hasil bunyi bahawa pengeluaran dokumen begitu banyak akan tidak direkodkan . Saya tertanya-tanya kemudian jika yang estetika bunyi hyperrealism adalah tanda-tanda bahawa Adirley .

Fernando Inai: Siapa yang boleh menjawab anda lebih betul adalah sama tipu daya Martins . Daripada datang ke sini, kereta ini perkara utama sebagai contoh mempunyai dalam editing gambar, mesti telah satu persetujuan di antara mereka. Apa yang cukup adalah penyuntingan bunyi super pintar. Sangat beberapa bunyi pangkalan data, semua bunyi ditawan semasa filem itu, walaupun pada lokasi. Saya fikir apabila tipu daya yang dibuat bunyi ...

Continue reading


2015 Februari 23, 2015

Bunyi dalam Cinema Brazil: Fernando Inai dan Daniel Turini dan bunyi "Avanti Popolo" dan "The City adalah Satu?" - Bahagian II

Avanti Popolo

Daniel Turini . Bahagian kedua wawancara dengan profesional bunyi Fernando Inai dan Daniel Turini . Pembinaan bunyi " Avanti Popolo "(Michael Wahrmann, 2012).

William Farkas: Mengenai "Avanti Popolo" seperti yang anda masukkan filem? Sebagai Michael Warhmann mendekati anda? Dia mempunyai cadangan yang kukuh dalam pra-pengeluaran?

Daniel Turini: Sebenarnya Misha membuat filem sebagai filem yang singkat sudah dengan fikiran bahawa ia mungkin memberi lebih banyak bahan, mempunyai beberapa rancangan lagi. Saya tahu Misha sebelum, festival, kawan bersama, tetapi kita tidak ada hubungan dengan filem itu untuk memulakan kerja pada ia. Semua ini saya bercakap pra-pengeluaran, fikir seperti juruteknik bunyi akan bertindak, tidak mempunyai. Apa yang berlaku ialah juruteknik bunyi adalah filem pendek bunyi finisher, beliau yang disunting bunyi berjalan kaki.

Continue reading


2015 18 Februari 2015

Bunyi dalam Cinema Brazil: Fernando Inai dan Daniel Turini dan bunyi "Avanti Popolo" dan "The City adalah Satu?" - Bahagian I

persaudaraan bunyi dan cerut

Daniel Turini . Bahagian pertama temubual dengan profesional bunyi Fernando Inai dan Daniel Turini . Latihan, dan bunyi generasi: berfikir bunyi filem.

William Farkas: Seperti yang anda mendekati bunyi alam semesta dalam filem?

Daniel Turini: saya lakukan filem USP (Audiovisual Ijazah, Pusat Pengajian Komunikasi dan Seni, Universiti São Paulo) dan sudah dalam kursus itu yang mengkhusus dalam bunyi dan mount saya, apabila saya mula bekerja sudah melakukan yang baik dan telah bekerja dengan kedengaran sejak. Melakukan perkara-perkara lain, saya mempunyai filem pendek saya diarahkan, saya skrip, melakukan perkara-perkara lain, tetapi kerja sehari-hari dengan bunyi. Ia adalah pendekatan yang lebih fokus dalam naratif, jadi latihan saya adalah drama, pembangunan dramatik. Jadi ia bukan sebagai karut bekerja dengan bunyi atau skrip atau kawasan-kawasan lain. Saya benar-benar bekerja dengan evolusi drama dalam masa. Sudah tentu terdapat beberapa kawasan di filem tetapi saya juga mentafsir dengan sedikit sama dengan peredaran masa bunyi adalah asas, atau pemasangan atau struktur skrip. Saya rasa khusus saya bekerja ini, memahami struktur ini melalui bunyi atau bahasa-bahasa lain dan ia berfungsi. Dan ia sedikit lagi sehingga sedikit dengan pembentukan Fernando (Inai).

Fernando Inai: Apakah yang bertentangan dengan itu! (Ketawa). Saya pergi ke dalam bunyi untuk filem secara kebetulan. Saya bekerja di sebuah studio pengiklanan dan salah seorang pekerja di sana telah bekerja di studio Miriam Biderman dan ditawarkan tempat untuk dia yang dia boleh tiba tidak menerima dan bertanya jika saya mahu, jika saya tahu bagaimana untuk melakukannya. Saya berkata ya kepada kedua-duanya. Tetapi ia adalah satu pembohongan, saya tidak buat, saya hanya mahu. Saya berada di sana dalam chutzpah tengah, di studio mirian, yang dipanggil al Kesan Filem dan mendapat di sana mereka bertanya sama ada saya tahu bagaimana untuk melakukannya dan saya kata tidak tetapi ia mempunyai pengetahuan yang sedikit lebih baik daripada Tools Pro dan beberapa perkara teknikal hak, dan mereka mempunyai permintaan untuk itu. Hanya memasuki gelombang ini, input setengah gelombang, mengedit langkah-langkah ...

Continue reading


2015 Januari 15, 2015

Wawancara dengan pengarah bunyi José Luis Díaz

Jld

ABC . Saya yang berkaitan dengan Persatuan Brazil Sinematografi sejak tahun 2000. Pada tahun 2002, kami di Rio de Janeiro mesyuarat pertama profesional bunyi dalam ABC . Bagi kami untuk melaksanakan sesuatu di Sao Paulo pada tahun yang sama, saya dijemput Carlos Klachquin , yang merupakan Perunding Dolby untuk Amerika Latin, untuk memberi ceramah mengenai sejarah yang kukuh dalam teknologi pawagam. Tidak lama selepas beliau menyertai ABC dan melakukan banyak perkara bersama-sama. Pada tahun 2010, memikirkan yang kita boleh menjemput dari luar Brazil, untuk perdebatan bunyi dalam Minggu ABC . O Segredo dos Seus Olhos “, ganhador do Oscar de Melhor Filme Estrangeiro daquele ano. Carlos mencadangkan saya José Luis Díaz , dan dia memberitahu kami sedikit tentang tugas terakhir beliau menyandang Arah Bunyi " Rahsia di Mata mereka ", pemenang Oscar untuk Filem Asing Terbaik tahun ini.

8º Festival Cinemúsica em 2014, em Conservatória, RJ. Dalam tahun-tahun berikutnya kami terus sepadan, apabila beliau dijemput untuk mengambil bahagian dalam Mesyuarat Kedua Kebangsaan Profesional Brazil Cinema Sound , diadakan di 8 Cinemúsica Festival pada tahun 2014, di Pejabat Pendaftaran, RJ. Di sana, beliau dan Guido Berenblum , yang telah murid beliau, diadakan perbincangan mengenai bunyi di pawagam Argentina. Ia adalah satu peluang besar untuk, melalui bunyi, boleh mengukuhkan hubungan antara sinematografi kami.

Relatos Selvagens , filme de enorme sucesso de público na Argentina e atualmente em cartaz no Brasil, onde também tem feito sucesso. Kerja-kerja yang José Luis Díaz memperkenalkan kami adalah prestasi bunyi Laporan Wild , filem blockbuster besar di Argentina dan kini dipamerkan di Brazil, di mana ia juga telah berjaya. José Luis mempunyai saluran YouTube di mana dengan murah hati menyediakan maklumat mengenai bunyi di pawagam. Câmara Argentina de Provedores e Fabricantes de Equipamentos de Radiodifusão ) no final de outubro de 2014. Beliau baru-baru ini yang dimuat naik 4 video difilemkan semasa syarahan yang diselaraskan semasa pendedahan yang melompat-lompat ( Argentina Dewan Pembekal dan Pengilang Peralatan Penyiaran ) pada akhir Oktober 2014.

Continue reading


2015 5 Jan 2015

Bunyi "Laporan Wild" - Bahagian IV

Relatos Selvagens ” (Damian Szifrón, 2014) que ocorreu na CAPER 2014 ( Câmara Argentina de Provedores e Fabricantes de Equipamentos de Radiodifusão ). Falamos um pouco de dublagens. Keempat dan Bahagian terakhir perbualan mengenai bunyi " Laporan Wild "(Damian Szifrón, 2014) yang berlaku dalam lompat 2014 ( Dewan Argentina Penyedia dan Penyiaran Peralatan Pengeluar ). Kami berbual-bual satu voiceovers sedikit.

Editor dialog daripada "Laporan Salvaje" adalah Nahuel Palenque . Tugas-tugas penyuntingan begitu menjerihkan bagi editor lain, Matías Vilaro, bertanggungjawab hanya untuk pelarasan voiceovers, tidak membebankan lagi Nahuel. Dalam perbualan yang tidak disebut harga Nahuel Palenque. Tetapi di sini saya memberikan kredit anda.

José Luis Díaz , pada awal perbualan, menunjukkan petikan dari filem "yang Vino untuk robar ". José Luis menarik perhatian kepada frasa "bukan salah saya," di mana anda boleh mendengar bunyi latar belakang (roda kereta perjalanan). Continue reading