2015 Januari 15, 2015

Wawancara dengan pengarah bunyi José Luis Díaz

Jld

ABC . Saya yang berkaitan dengan Persatuan Brazil Sinematografi sejak tahun 2000. Pada tahun 2002, kami di Rio de Janeiro mesyuarat pertama profesional bunyi dalam ABC . Bagi kami untuk melaksanakan sesuatu di Sao Paulo pada tahun yang sama, saya dijemput Carlos Klachquin , yang merupakan Perunding Dolby untuk Amerika Latin, untuk memberi ceramah mengenai sejarah yang kukuh dalam teknologi pawagam. Tidak lama selepas beliau menyertai ABC dan melakukan banyak perkara bersama-sama. Pada tahun 2010, memikirkan yang kita boleh menjemput dari luar Brazil, untuk perdebatan bunyi dalam Minggu ABC . O Segredo dos Seus Olhos “, ganhador do Oscar de Melhor Filme Estrangeiro daquele ano. Carlos mencadangkan saya José Luis Díaz , dan dia memberitahu kami sedikit tentang tugas terakhir beliau menyandang Arah Bunyi " Rahsia di Mata mereka ", pemenang Oscar untuk Filem Asing Terbaik tahun ini.

8º Festival Cinemúsica em 2014, em Conservatória, RJ. Dalam tahun-tahun berikutnya kami terus sepadan, apabila beliau dijemput untuk mengambil bahagian dalam Mesyuarat Kedua Kebangsaan Profesional Brazil Cinema Sound , diadakan di 8 Cinemúsica Festival pada tahun 2014, di Pejabat Pendaftaran, RJ. Di sana, beliau dan Guido Berenblum , yang telah murid beliau, diadakan perbincangan mengenai bunyi di pawagam Argentina. Ia adalah satu peluang besar untuk, melalui bunyi, boleh mengukuhkan hubungan antara sinematografi kami.

Relatos Selvagens , filme de enorme sucesso de público na Argentina e atualmente em cartaz no Brasil, onde também tem feito sucesso. Kerja-kerja yang José Luis Díaz memperkenalkan kami adalah prestasi bunyi Laporan Wild , filem blockbuster besar di Argentina dan kini dipamerkan di Brazil, di mana ia juga telah berjaya. José Luis mempunyai saluran YouTube di mana dengan murah hati menyediakan maklumat mengenai bunyi di pawagam. Câmara Argentina de Provedores e Fabricantes de Equipamentos de Radiodifusão ) no final de outubro de 2014. Beliau baru-baru ini yang dimuat naik 4 video difilemkan semasa syarahan yang diselaraskan semasa pendedahan yang melompat-lompat ( Argentina Dewan Pembekal dan Pengilang Peralatan Penyiaran ) pada akhir Oktober 2014.

Continue reading


2015 5 Jan 2015

Bunyi "Laporan Wild" - Bahagian IV

Relatos Selvagens ” (Damian Szifrón, 2014) que ocorreu na CAPER 2014 ( Câmara Argentina de Provedores e Fabricantes de Equipamentos de Radiodifusão ). Falamos um pouco de dublagens. Keempat dan Bahagian terakhir perbualan mengenai bunyi " Laporan Wild "(Damian Szifrón, 2014) yang berlaku dalam lompat 2014 ( Dewan Argentina Penyedia dan Penyiaran Peralatan Pengeluar ). Kami berbual-bual satu voiceovers sedikit.

Editor dialog daripada "Laporan Salvaje" adalah Nahuel Palenque . Tugas-tugas penyuntingan begitu menjerihkan bagi editor lain, Matías Vilaro, bertanggungjawab hanya untuk pelarasan voiceovers, tidak membebankan lagi Nahuel. Dalam perbualan yang tidak disebut harga Nahuel Palenque. Tetapi di sini saya memberikan kredit anda.

José Luis Díaz , pada awal perbualan, menunjukkan petikan dari filem "yang Vino untuk robar ". José Luis menarik perhatian kepada frasa "bukan salah saya," di mana anda boleh mendengar bunyi latar belakang (roda kereta perjalanan). Continue reading


2014 23 Disember 2014

Bunyi "Laporan Wild" - Bahagian III

Câmara Argentina de Provedores e Fabricantes de Equipamentos de Radiodifusão ). Bahagian ketiga perbualan mengenai bunyi " Laporan Wild "(Damian Szifrón, 2014) yang berlaku dalam lompat 2014 ( Dewan Argentina Penyedia dan Peralatan Penyiaran Pengilang ).

Gustavo Santaolalla secara ringkas memberitahu hubungannya dengan "Laporan Wild" dalam video yang dihantar ke persidangan itu. Beliau juga bercakap tentang muzik penyuntingan asas.

José Luis Díaz mengatakan bahawa muzik adalah elemen penting dalam filem. Caj muzik "Laporan Wild" Gustavo Santaolalla adalah, yang tinggal di Los Angeles. Jadi dia tidak hadir pada persidangan itu dan menghantar video yang bercakap tentang proses kerja dalam filem itu. Kenalan pertama dengan filem itu ketika saya bercuti bersama keluarganya di Mendoza - Argentina, apabila pengeluar dapat menghubunginya. Bulan kemudian, kembali di Argentina, Gustavo nota kisah-kisah "Laporan Liar" dari rujukan dari kawan. Selepas membaca buku ini dengan cerita tentang "Laporan Wild", Gustavo meminta rakannya mengemukakan kepada Damian Szifrón kerana saya mahu menjadi dalam filem. Akhir sekali, di Belgium, kedua-dua bertemu di orang. Pada masa yang berlaku perayaan Ghent, muzik dan festival teater, di mana Gustavo Santaolalla mengambil bahagian sebagai orang yg bersumpah a.

Continue reading


2014 Disember 20, 2014

The "Laporan Wild" Sound - Bahagian II

Câmara Argentina de Provedores e Fabricantes de Equipamentos de Radiodifusão ). O tema desta segunda parte foi o desenho sonoro de ambientes e efeitos. Quem fala sobre este assunto é o editor de som Gonzalo Matijas . Bahagian kedua perbincangan mengenai bunyi " Laporan Wild "(Damian Szifrón, 2014) yang berlaku dalam lompat 2014 ( Dewan Argentina Penyedia dan Penyiaran Peralatan Pengeluar ). Tema Bahagian kedua ini adalah persekitaran reka bentuk bunyi dan kesan. yang bercakap tentang perkara ini adalah editor bunyi Gonzalo Matijas .

José Luis Díaz , pereka bunyi filem itu, kata editor Pablo Barbiere bekerja keras. Apabila dia selesai, Pengarah diikuti dengan mengedit dan mengubah susunan cerita dalam filem itu. Dan kerja ini bertahan lama. Apabila pengarah selesai mengedit bahan itu untuk bunyi pasca penerbitan dan Gonzalo Matijas mula membuat reka bentuk persekitaran dan kesan filem (ketika Nahuel Palenque telah mengedit dialog).

Gonzalo mengatakan bahawa salah satu cabaran terbesar filem itu berurusan dengan 6 cerita yang berbeza, masing-masing dengan detik-detik naratif dan ketegangan hasil bebas. Dalam filem biasa, terdapat beberapa detik-detik penting di mana reka bentuk persekitaran dan kesan yang paling dikehendaki. Dalam "Laporan Salvaje" mempunyai 6 cerita. Masing-masing dengan komplikasi kisah mereka yang memerlukan kerja reka bentuk yang lebih kukuh. Kerja-kerja bunyi langsung untuk bertepuk topping di lokasi (trek liar) membantu memudahkan kerja dalam pasca penerbitan.

Continue reading


2014 18 Disember 2014

Bunyi "Laporan Wild" - Bahagian I

Câmara Argentina de Provedores e Fabricantes de Equipamentos de Radiodifusão ). Bahagian pertama perbualan mengenai bunyi " Laporan Wild "(Damian Szifrón, 2014) yang berlaku dalam lompat 2014 ( Dewan Argentina Penyedia dan Peralatan Penyiaran Pengilang ).

Filem " Cerita Liar "terdiri daripada 6 cerita yang berbeza yang moto keganasan. Tema Bahagian pertama ini adalah menangkap bunyi langsung. Yang bercakap tentang hal ini adalah Javier Farina , pengarah bunyi langsung.

Javier berkata hakikat bahawa filem ini terdiri daripada 6 cerita yang berbeza membawa kepada teruk apabila pikap bunyi langsung. Dalam filem biasa, di mana hanya ada satu cerita pusat dengan watak-watak yang sama dari awal hingga akhir, bunyi langsung juruteknik berakhir dengan baik tahu setiap pelakon dan ia membantu apabila merancang pikap bunyi. Dalam hal Laporan Wild, pasukan itu mempunyai kira-kira dua minggu untuk filem setiap cerita, kesukaran adalah untuk cuba untuk memenuhi sejumlah besar aksara dalam masa yang singkat. Ini menjadikan kerja semasa penggambaran adalah sangat dinamik. Seolah-olah ia telah menembak sebuah filem 6 dari ruang lama.

Continue reading