2014 Ogos 26, 2014

8 Festival CineMúsica

8 Festival CineMúsica
8º Cine Música – Festival de Cinema de Conservatória , único festival de cinema do país dedicado exclusivamente à trilha sonora dos filmes. 04 hingga 7 September yang berlaku di bandar Pendaftar RJ yang Cine Muzik 8 - Filem Festival Conservatory , hanya festival filem di negara yang dikhususkan secara eksklusif kepada soundtrack filem. Tema tahun ini adalah forró dan acara itu dibuka kepada orang ramai dengan kemasukan percuma!

Mengingati bahawa festival itu juga menerima tahun ini Profesional Mesyuarat Negara Kedua Sound of Cinema Brazil .

Berikut adalah senarai filem-filem dan profesional yang memenangi anugerah dalam Festival 8 Cine Muzik :

Piala CineMúsica

Bunyi Terbaik: " Sylvester "(dianugerahkan: Lina Chamie, Eduardo Santos Mendes, Luiz Manzano Adelmo, Tide Borges, Brazil Rene, Louis Robin, Eric Christani Ribeiro, Luiz Fernandes dan Ricardo Farías)

Best Bunyi Mixer: " Serra Pelada "(anugerah: John Godoy, Marcelo Putra dan Ubiratan da Silva - Banggol)

Mencampurkan Bunyi Terbaik dan Bilik Best (Foley): " Tattoo "(dianugerahkan: Ricardo Cutz, Philip Burger dan Renato Marques Galimberti)

Rekabentuk Bunyi Terbaik: " Praia do Futuro "(dianugerahkan: Waldir Xavier)

Bunyi Terbaik Penyuntingan: " Morro dos Prazeres "(dianugerahkan: Bernardo Uzeda)

Kesan Bunyi Terbaik: " Sungai Stream "(dianugerahkan: Ricardo Reis Chui)

Best Lirik asal: " The Boy dan Dunia "(pemenang: Ruben Feffer dan Gustavo Kurlat)

Song: " Apabila saya Was Alive "(pemenang: Marco Dutra dan Caetano Gotthard)

Best Pemilihan Muzik: " Exiles daripada Volcano "(dianugerahkan: Fábio Andrade)

Cara terbaik Mengalih sunting: " Asbestos Sweet "(dianugerahkan: Guto Parente dan Erik Paiva)

Pendek Piala Light

Bunyi Terbaik: "9493" (dianugerahkan: Marcellus L.)

Best Rekabentuk Bunyi: "Biarlah Diana di Peace" (dianugerahkan: Carlos Montenegro dan Cláudio Nascimento)

Best Bunyi Mixer: "Semua ini hari apabila saya Orang yang tidak dikenali" (dianugerahkan: Evandro Lima)

Programação Completa do 8º Festival CineMúsica Juga menyemak jadual penuh Festival 8 Cine Muzik : Jadual penuh ke-8 Festival CineMúsica


2014 Ogos 17, 2014

Mesyuarat Profesional Kebangsaan II Bunyi Cinema Brazil

Mesyuarat II

Pada hari-hari setembro 05 dan 06 berlaku di bandar Pendaftar RJ yang Profesional Mesyuarat Kebangsaan II Bunyi Cinema Brazil . Acara ini bertujuan untuk menyumbang kepada lebih integrasi di kalangan profesional pawagam negara yang kukuh. Mengikat   yang ke-8 Cine Muzik - Filem Festival Conservatory , adalah satu peluang untuk mempamerkan aktiviti-aktiviti yang berkaitan dengan dunia bunyi sinematik di negara ini, juga membuat ruang baru untuk renungan dan perbahasan isu-isu yang berkaitan dengan pencapaian pasaran audiovisual, pengajaran dan untuk mencari bunyi pawagam di Brazil. Mesyuarat itu terdiri daripada meja perbincangan, ceramah dan bengkel yang melengkapkan pengaturcaraan yang Cine Muzik, hanya festival filem di negara yang dikhususkan secara eksklusif kepada soundtrack filem. Sesuatu yang baru pada tahun ini juga penyertaan dua orang tetamu antarabangsa discorrerão tentang bunyi dalam pawagam Amerika Latin.

Acara ini terbuka kepada orang ramai dengan kemasukan percuma!

2014 Jadual II ENPSCB:

Lokasi - Hotel Rock  

5 September - Jumaat

6 September - Sabtu


2014 Julai 31, 2014

Sintesis saya ENPSCB

I dan II ENPSCB

Sintesis Profesional Mesyuarat Kebangsaan Pertama Sound of Cinema Brazil

7º Festival CineMúsica , de 5 a 7 de Setembro de 2013, em Conservatória, Rio de Janeiro, em busca de garantir qualidade para a produção e exibição do audiovisual brasileiro nas salas de cinema, festivais nacionais, televisão e em novos formatos. Kami, peserta Mesyuarat Kebangsaan Pertama Profesional Brazil Cinema Bunyi , kami bertemu di 7 Festival CineMúsica 5 hingga September 7, 2013, di Conservatory, Rio de Janeiro, dalam usaha untuk memastikan kualiti untuk tujuan pengeluaran dan pameran audiovisual Brazil dalam teater, festival kebangsaan, televisyen dan format baru.

Kami menekankan bagaimana asas kepada kualiti bunyi produk audiovisual adalah bahawa pelbagai bidang yang berkaitan dengan bunyi pengeluaran - bunyi langsung, suntingan bunyi, dan mencampurkan muzik - bersentuhan dan disepadukan ke dalam penyediaan dan pelaksanaan kerja dari awal lagi . Oleh itu, kami berhasrat untuk menggalakkan integrasi yang lebih cekap dan lebih erat antara pelbagai peringkat kerja-kerja profesional dalam industri audiovisual untuk berfikir bunyi dari skrip untuk memaparkan amalan kerja audiovisual.

Kita sedar bahawa dinamik pengeluaran audiovisual yang sedang ditubuhkan tidak memihak kepada kerja-kerja audiovisual kualiti bunyi, terutamanya yang melibatkan isu-isu bajet, jadual dan jam kerja.

Kita perhatikan bahawa pendidikan merupakan satu jalan yang meletakkan profesional baru dalam pasaran dan oleh itu ruang latihan ini mempunyai untuk merangsang dialog yang lebih langsung dengan pasaran.

Kami memahami kepentingan memelihara sejarah proses merealisasikan filem yang perlu yang berkaitan dengan syarikat-syarikat dan profesional yang bekerja dalam bidang yang mantap. Mencari alternatif untuk arkib dan memelihara sejarah filem itu sendiri.

Kami menyokong kehadiran juruteknik bunyi dilatih untuk menguji bunyi sebelum tayangan filem di pawagam, festival dan pameran filem tempatan yang lain. Oleh kerana kualiti miskin unjuran filem kini diperhatikan dalam litar pameran Brazil, kami melihat betapa pentingnya prosedur ini dan keperluan untuk pertubuhan membenarkan kehadiran juruteknik bunyi yang terlatih, dan juga pengeluar memerlukan dan membiayai ujian ini sebelum unjuran filem sendiri .

Kami akan meneruskan proses ini dalam Mesyuarat Profesional Kebangsaan II Bunyi Cinema Brazil , yang akan diadakan pada 8 Cine Music Festival pada tahun 2014.

Peserta IENPSCB


2014 15 Jun 2014

Dalam Loud dan Baik Bunyi

dalam kuat dan jelas

Dalam Bunyi kuat dan baik adalah satu siri empat episod TV yang menyiasat trajektori bunyi di pawagam Brazil. Dengan arahan dan penyampaian Simone Zuccolotto, telah disiarkan pada tahun 2013 di Channel Brazil . Walaupun program yang komprehensif tidak boleh didapati dalam talian, coretan yang menarik boleh diberikan kepada pautan di bawah:


2014 Mei 16, 2014

Watch jadual ABC Minggu 2014

Cinemateca Brasileira em São Paulo. Jadual kini boleh didapati untuk tontonan talian ABC Week 2014 berlaku Mei 07-09 dalam Cinema Brazil di São Paulo. Semana ABC é uma oportunidade única no país de reunião de personalidades de diversas áreas do cinema refletindo sobre o seu mercado de trabalho. Digalakkan oleh Persatuan Brazil Sinematografi , yang Week ABC adalah satu peluang yang unik di negara pemasangan tokoh dari pelbagai bidang filem mencerminkan di pasaran buruh. Juga menyediakan perbincangan, syarahan, panel dan kelas induk yang secara langsung menyumbang kepada kemajuan pawagam Brazil.

Bunyi perbahasan tahun ini hadir dalam tiga jadual:

Jadual 01: "Médoto bekerja bunyi langsung - Prosedur kerja yang bekerja dalam penangkapan bunyi langsung dalam era multitrack digital:. Tradisi dan pecah" Debora Opolski (editora de diálogos) e Willem Dias (montador). Dengan John Godoy (juruteknik bunyi langsung dan profesor Audiovisual ECA / USP), Debora Opolski (editor dialog) dan Willem Dias (pemasang). Pengantaraan Adelmo Luis Manzano (penyelia bunyi).

Eduardo Santos Mendes (sound designer e professor do curso de Audiovisual da ECA/USP) e Fernando Henna (editor de som). Jadual 04: "The kenyaringan filem Brazil semasa" Com. Virginia Flores (editor bunyi dan pemasang), Eduardo Santos Mendes (pereka dan profesor bunyi Audiovisual ECA / USP) dan Fernando Henna (editor bunyi). Pengantaraan Adelmo Luis Manzano (penyelia bunyi).

Jadual 08: "Paparan di pawagam digital komersial: parameter, standard teknikal, pelaksanaan dan pemantauan dan masa depan paparan. Bilik-bilik, isi rumah dan mudah alih" , Renata de Almeida (diretora da Mostra Internacional de Cinema de SP) e Rodrigo Monte (diretor de fotografia). Dengan Kiko Ferraz (editor bunyi dan mixer), Renata de Almeida (Pengarah Festival Filem Antarabangsa SP) dan Rodrigo Monte (pengarah fotografi). Pengantaraan José Francisco Neto (siap penyelia).

Assista as mesas da Semana ABC 2014 na íntegra . Untuk mengakses jadual lain Week ABC pada 2014 , hanya klik pautan: Watch jadual Minggu 2014 ABC sepenuhnya .