2014 Jun 15, 2014

Dalam Bunyi kuat dan Baik

dalam kuat dan jelas

Dalam Bunyi kuat dan Baik adalah satu siri empat episod TV yang menyiasat trajektori bunyi di pawagam Brazil. Dengan arahan dan persembahan Zuccolotto Simone, telah disiarkan pada tahun 2013 di Channel Brazil . Walaupun program penuh tidak boleh didapati dalam talian, coretan yang menarik boleh disemak pada pautan di bawah:


2014 16 Mei 2014

Watch jadual Minggu ABC 2014

Cinemateca Brasileira em São Paulo. Jadual kini boleh dilihat dalam talian Minggu ABC 2014 berlaku Mei 07-09, dalam Cinema Brazil di São Paulo. Semana ABC é uma oportunidade única no país de reunião de personalidades de diversas áreas do cinema refletindo sobre o seu mercado de trabalho. Digalakkan oleh Persatuan Brazil sinematografi , yang Minggu ABC adalah satu peluang yang unik di negara pemasangan personaliti dari pelbagai bidang filem mencerminkan di pasaran buruh. Juga menyediakan perbahasan, persidangan, panel dan kelas tuan yang secara langsung menyumbang kepada kemajuan pawagam Brazil.

Bunyi perbahasan tahun ini adalah di dalam tiga jadual:

Jadual 01: "kerja Médoto bunyi langsung - Prosedur kerja yang bekerja dalam penangkapan bunyi langsung dalam era multitrak digital: tradisi dan pecah". Debora Opolski (editora de diálogos) e Willem Dias (montador). Dengan John Godoy (juruteknik bunyi langsung dan profesor Audiovisual ECA / USP), Debora Opolski (editor dialog) dan Willem Hari (pemasang). Pengantaraan Adelmo Luis Manzano (penyelia bunyi).

Eduardo Santos Mendes (sound designer e professor do curso de Audiovisual da ECA/USP) e Fernando Henna (editor de som). Jadual 04: "The kenyaringan filem Brazil semasa" Dengan. Bunga Va (pemasang, dan editor bunyi), Eduardo Santos Mendes (pereka dan profesor Audiovisual ECA / bunyi USP) dan Fernando Inai (editor bunyi). Pengantaraan Adelmo Luis Manzano (penyelia bunyi).

Jadual 08: "Digital Display di pawagam komersial: parameter, keperluan teknikal, pelaksanaan dan pemantauan dan masa depan paparan:. Bilik-bilik, rumah dan komputer riba" , Renata de Almeida (diretora da Mostra Internacional de Cinema de SP) e Rodrigo Monte (diretor de fotografia). Dengan Kiko Ferraz (editor bunyi dan mixer), Renata de Almeida (Pengarah Festival Filem Antarabangsa SP) dan Rodrigo Monte (pengarah fotografi). Pengantaraan José Francisco Neto (siap penyelia).

Assista as mesas da Semana ABC 2014 na íntegra . Untuk mengakses jadual lain daripada Minggu ABC pada tahun 2014 , hanya klik pautan di: Watch jadual Minggu ABC pada tahun 2014 secara keseluruhannya .


2014 Mei 1, 2014

Wawancara dengan pereka bunyi Edson Secco

Edson Secco

sound deigner , de um modo geral ostensivamente mal utilizado, para qualificá-lo: seja por pensar o som dos filmes como um todo integrado (relativizando distinções entre música e ruído, por exemplo); Latihan Pemuzik dan pengalaman dalam teater, Edson Secco memenuhi dalam filemnya bekerja beberapa kualiti yang mewajarkan penggunaan deigner bunyi panjang, biasanya terang-terangan disalahgunakan untuk melayakkan ia: bunyi adalah dengan berfikir filem-filem sebagai keseluruhan bersepadu (mengurangkan perbezaan antara muzik dan bunyi, contohnya); adalah kepelbagaian fungsi ia melaksanakan dan memberikan perpaduan gaya kerja mereka; masih dalam kerjasama awal, masih di peringkat skrip, dalam banyak projek-projek di mana ia mengambil bahagian. Dalam perbualan ini, Edson Secco bercakap dengan Artisan Bunyi kerjayanya dan pendekatan peribadinya bunyi dalam pawagam.

Teruskan membaca


2014 Apr 29, 2014

Pengenalan kepada Bunyi Design

Pengenalan kepada reka bentuk bunyi

The Week ABC 2014 yang berlaku Mei 07-09, dalam   Cinema Brazil   di São Paulo, kembali tahun ini selari dengan jadual, yang ruang untuk penyebaran dan pelepasan buku dikaitkan dengan kawasan audiovisual Pilihan, pelancaran buku:. " Pengenalan kepada Bunyi Design: analisis gunaan sistematik panjang Buta filem "oleh Debora Opolski .

"Buku ini membentangkan gambaran kepada proses pembinaan reka bentuk bunyi. Berstruktur dalam bentuk laporan pengalaman dan analisis perbandingan membincangkan proses penciptaan bunyi, meningkatkan persoalan sumbangan reka bentuk bunyi untuk filem wacana naratif.

Terbahagi kepada dua bahagian, yang pertama kita mempunyai penjelasan daripada proses penyuntingan bunyi secara terperinci, membincangkan kepentingan   pasca pengeluaran dan pengaruh ini mempunyai bagaimana filem itu dilihat oleh penonton. Hadiah dan kaedah objektif untuk berdialog editing, Foley dan kesan bunyi.

Berikutan, kita menganalisis filem pasca pengeluaran bunyi Buta dalam persekitaran di kesan bunyi, dan muzik. Pembaca akan mendapati tabir, keadaan, dan proses kejadian tertentu di mana teknik-teknik dan kebolehgunaan bagi setiap elemen boleh diperhatikan secara terperinci. "


2014 April 10, 2014

Saya Persidangan Perbandaran pada Bunyi, Getaran dan Gangguan Bunyi

Saya Persidangan Perbandaran pada Bunyi, Getaran dan Gangguan Bunyi

Pada hari-hari 28, 29 dan 30 April, bandar São Paulo-SP membincangkan bunyi pertempuran pertama dalam persekitaran bandar mereka. ProAcústica ), acontece por ocasião do “Dia Internacional da Conscientização sobre o Ruído”, o International Noise Awareness Day (INAD), cuja data oficial neste ano é 30 de abril. The Persidangan Perbandaran saya pada Bunyi, Getaran dan Gangguan Bunyi , yang ditaja oleh Majlis Perbandaran São Paulo dan Persatuan Brazil untuk Kualiti Akustik ( ProAcústica ) berlaku sempena "Hari Antarabangsa Kesedaran tentang Bunyi", yang Antarabangsa Hari Kesedaran Bunyi (INAD), yang tarikh rasmi tahun ini ialah 30 April.

Tujuan acara ini adalah untuk menyedarkan kerajaan dan masyarakat amnya tentang kesan negatif bunyi bising dan getaran bunyi ke atas kesihatan manusia, sekali gus mewujudkan garis panduan yang berkesan untuk tindakan perundangan dan pentadbiran.

Acara ini terbuka kepada orang ramai dan percuma, tetapi ruang adalah terhad dan memerlukan penyelesaian yang "borang pendaftaran".

Semak jadual dan maklumat lanjut: saya Persidangan Perbandaran pada Bunyi, Getaran dan Gangguan Bunyi