2015 Ogos 10, 2015

Mesyuarat Kebangsaan III Profesional Sound of Cinema Brazil

IIIENPSCB

Hari 04-07 September berlaku di kota Pendaftar RJ yang Profesional III Negara Brazil Cinema Sound mesyuarat. Objektif utama acara itu adalah untuk menyumbang kepada lebih integrasi di kalangan golongan profesional daripada bunyi pawagam negara. Berkaitan   yang 9 Cine Muzik - Filem Conservatory Festival, adalah satu peluang untuk mempamerkan aktiviti-aktiviti yang berkaitan dengan filem semesta bunyi di negara ini kini menjadi satu ruang baru untuk renungan dan perbahasan isu-isu yang berkaitan dengan pasaran kesedaran audiovisual, pendidikan dan untuk menyelidik bunyi pawagam di Brazil. Mesyuarat itu terdiri daripada perbincangan meja bulat, ceramah dan bengkel yang melengkapkan pengaturcaraan Cine Muzik, salah satu daripada festival filem di negara ini berbakti semata-mata untuk soundtrack filem.

Acara ini terbuka kepada orang ramai dengan kemasukan percuma!

2015 jadual III ENPSCB:

4 September - Jumaat

  • 14h - 16h: Personaliti Sonora: Victor Raposeiro
  • 16h - 18h: International Tetamu: Carlos Klachquin dengan kuliah "Mencampurkan berorientasikan objek dan pelaksanaan sistem Atmos yang"

5 September - Sabtu

6 September - Ahad

  • 09h-12h: Bengkel Foley (Bahagian II) dengan Guta Roim, Felipe Marques, Christian Vaisz, Rosana Stefanoni dan Renato Galimberti.
  • 14h - 16h: Tribute to Hernani Heffner.
  • 18h: Plenary III ENPSCB.


2015 Ogos 6, 2015

FESTIVAL "Lagu"

perayaan soundtrack
The 1 Festival SOUNDTRACK menekankan peranan yang kukuh dalam pengeluaran utama Cinema. Program ini adalah percuma dan memenuhi dari klasik, seperti filem "Cinema Paradiso" oleh Giuseppe Tornatore, sehingga produksi baru-baru ini. Muzik adalah bahasa seni diketengahkan dalam 1 Festival SOUNDTRACK, diadakan di Brasilia, di antara 7 dan 11 Ogos 2015. Orang ramai boleh menonton pilihan filem-filem dengan lagu-lagu terkenal, dan mengambil bahagian dalam perbualan pada soundtrack dengan kumpulan itu penyanyi pelonco Rude, Philippe Seabra, dianugerahkan oleh jejak komposisi filem "Wild West Caboclo" itu. Anda juga akan mempunyai peluang untuk menghadiri sesi filem senyap "Carlitos Polis" (1916), dengan lagu yang dilakukan pada piano.

Sesi pembukaan memberi penghormatan ke Brasilia dengan dokumentari "Perabot" oleh pengarah José Eduardo Belmonte. Jalur Colonial Furniture Acaju akan mengulas mengenai filem itu serta-merta selepas melihat. Dan pada hari Ahad (09), Hari Bapa, filem The Kid (1921), Charlie Chaplin, memperingati tarikh. Ibu bapa dan kanak-kanak menghadiri sesi bersama-sama memenangi hadiah. Yang pertama perayaan Brasilia khusus untuk soundtrack merupakan inisiatif komposer dan bunyi pereka Gabriel Pinheiro, yang juga kurator acara tersebut. Pengeluaran bertanggungjawab dalam Bunch Filem.


2015 Jun 17, 2015

Menonton Minggu 2015 ABC jadual

Mereka kini boleh didapati untuk jadual dibaca online daripada Minggu ABC pada tahun 2015 yang berlangsung pada 13 hingga 15 Mei di Cinema Brazil di Sao Paulo. Semana ABC é uma oportunidade única no país de reunião de personalidades de diversas áreas do cinema refletindo sobre o seu mercado de trabalho. Dipromosikan oleh Persatuan Brazil Sinematografi, yang minggu ABC adalah satu peluang yang unik dalam mesyuarat negara personaliti dari pelbagai bidang pawagam mencerminkan di pasaran buruh. Juga menyediakan perdebatan, persidangan, panel dan kelas yang secara langsung menyumbang kepada kemajuan pawagam Brazil.

Tahun ini perbahasan bunyi hadir terutamanya dalam jadual berikut:

José Luiz Sasso , Luiz Adelmo Manzano , Rodrigo Meirelles e Armando Torres Jr. Bunyi dalam Siri TV - "Menangani aspek bunyi yang berbeza dalam siri TV -. Tangkap bunyi langsung untuk pengeluaran pos dan proses kemasan" Dengan José Luiz Sasso, Luiz Adelmo Manzano, Rodrigo Meirelles dan Armando Torres Jr.

Pengenalan kepada Sound pada Audiovisual (TV Series, Long, ringkas dan Documentary) - "Membaca skrip, mendengar kepada pengarah, yang kita dapat meluahkan melalui bunyi. Semua bunyi sudah di bunyi langsung? Penggunaannya dan bermasalah. Kepentingan suara. "Dengan Tide Borges dan Carlos Abbate.

Teruskan membaca


2015 Apr 23, 2015

Minggu ABC 2015

minggu abc 2015

Cinemateca Brasileira em São Paulo e é aberto ao público com entrada franca. Dari 13 hingga 15 Mei Persatuan Brazil Sinematografi menunjukkan Minggu ABC dalam 2015. Dengan jadual yang penuh sesak persidangan, panel dan perbahasan dengan personaliti dari kawasan yang berbeza dari Brazil dan pawagam asing, peristiwa itu berlaku dalam Cinema Brazil di Sao Paulo dan Ia dibuka kepada orang ramai dengan kemasukan percuma.

Tahun ini, minggu mempunyai dua jadual yang dikhaskan untuk bunyi sinematik. Mereka ialah:

Hari 14/05, Khamis:

10h - The Sound dalam Siri TV
"Menangani aspek bunyi yang berbeza dalam siri TV -. Tangkap bunyi langsung untuk pengeluaran pos dan proses kemasan"

Peserta disahkan:

José Luiz Sasso (pengadun)
Luiz Adelmo Manzano (Penyelia Muzik)
Rodrigo Meirelles (Executive Penasihat Audio)
Armando Torres Jr. (pengadun)

15 Mei Jumaat

17h - Pengenalan kepada Sound pada Audiovisual (TV Series, Long, ringkas dan Documentary)
"Membaca skrip, mendengar kepada pengarah, yang kita dapat meluahkan melalui bunyi. Semua bunyi sudah di bunyi langsung? Penggunaannya dan bermasalah. Kepentingan suara. "

Peserta disahkan:

Tide Borges (Juruteknik Bunyi)
Carlos Abbate (Pengarah Bunyi)

Teruskan membaca


2015 April 8, 2015

Persidangan Perbandaran II pada Bunyi, Getaran dan Gangguan Sonora

Bunyi persidangan
Pada 27, 28 dan 29 April, bandar São Paulo-SP membincangkan memerangi bunyi dalam persekitaran bandar mereka kali kedua. ProAcústica ), acontece por ocasião do “Dia Internacional da Conscientização sobre o Ruído”, o International Noise Awareness Day (INAD), cuja data oficial neste ano é 30 de abril. The Conference Hall II Bunyi, Getaran dan Gangguan Sonora, yang ditaja oleh Majlis Perbandaran São Paulo dan Persatuan Brazil untuk Acoustics Kualiti (ProAcústica), berlaku pada kesempatan "International bunyi Hari Kesedaran", yang Antarabangsa Hari Kesedaran Bunyi (Inad), yang rasmi tarikh tahun ini adalah 30 April.

Tujuan acara ini adalah untuk menyedarkan pihak berkuasa awam dan masyarakat umum mengenai kesan negatif bunyi dan getaran bunyi ke atas kesihatan manusia, sekali gus mewujudkan garis panduan yang berkesan untuk tindakan perundangan dan pentadbiran.

Acara ini terbuka kepada orang ramai dan bebas, tetapi ruang adalah terhad dan memerlukan penyelesaian yang "borang pendaftaran".

Semak jadual dan maklumat lanjut di: Persidangan Perbandaran II pada Bunyi, Getaran dan Gangguan Sonora