2015 Jun 17, 2015

Menonton Week 2015 ABC jadual

Mereka kini boleh didapati untuk jadual menonton talian Minggu ABC 2015 yang berlangsung dari 13 hingga 15 Mei di Cinema Brazil di Sao Paulo. Semana ABC é uma oportunidade única no país de reunião de personalidades de diversas áreas do cinema refletindo sobre o seu mercado de trabalho. Digalakkan oleh Persatuan Brazil Sinematografi , yang Minggu ABC adalah satu peluang yang unik dalam mesyuarat negara personaliti dari pelbagai bidang pawagam mencerminkan di pasaran buruh. Juga menyediakan perdebatan, persidangan, panel dan kelas induk yang secara langsung menyumbang kepada kemajuan pawagam Brazil.

Tahun ini perbahasan bunyi hadir terutamanya dalam jadual berikut:

José Luiz Sasso , Luiz Adelmo Manzano , Rodrigo Meirelles e Armando Torres Jr. Bunyi dalam Siri TV - "Menangani aspek bunyi yang berbeza dalam siri TV -. Tangkap bunyi langsung kepada pengeluaran jawatan itu dan proses menamatkan" Dengan José Luiz Sasso , Luiz Adelmo Manzano , Rodrigo Meirelles dan Armando Torres Jr.

Pengenalan kepada Bunyi pada Audiovisual (TV Series, Long, ringkas dan Documentary) - "Membaca skrip, mendengar pengarah, yang kita boleh meluahkan melalui bunyi. Semua bunyi telah pun Bunyi langsung? Penggunaan dan bermasalah. Kepentingan suara. "Dengan Tide Borges dan Carlos Abbate .

Continue reading


2015 Apr 23, 2015

Minggu ABC 2015

minggu abc 2015

Cinemateca Brasileira em São Paulo e é aberto ao público com entrada franca. Dari 13 hingga 15 Mei Persatuan Brazil Sinematografi menunjukkan Minggu ABC pada tahun 2015 . Dengan jadual yang padat persidangan, panel dan perbahasan dengan personaliti dari kawasan-kawasan yang berlainan di Brazil dan pawagam asing, peristiwa itu berlaku dalam Cinema Brazil di Sao Paulo Ia dibuka kepada orang ramai dengan kemasukan percuma.

Pada tahun ini, minggu ini mempunyai dua jadual ditumpukan kepada bunyi sinematik. Adakah mereka:

Hari 14/05, Khamis:

10h - Bunyi dalam Siri TV
"Menangani aspek bunyi yang berbeza dalam siri TV -. Tangkap bunyi langsung kepada pengeluaran jawatan itu dan proses menamatkan"

Peserta disahkan:

José Luiz Sasso (Mixer)
Luiz Adelmo Manzano (Penyelia Bunyi)
Rodrigo Meirelles (Eksekutif Penasihat Audio)
Armando Torres Jr (Mixer)

15 Mei, Jumaat

17j - Pengenalan kepada Bunyi pada Audiovisual (TV Series, Long, ringkas dan Documentary)
"Membaca skrip, mendengar pengarah, yang kita boleh meluahkan melalui bunyi. Semua bunyi telah pun Bunyi langsung? Penggunaan dan bermasalah. Kepentingan suara. "

Peserta disahkan:

Tide Borges (Juruteknik Bunyi)
Carlos Abbate (Pengarah Bunyi)

Continue reading


2015 April 8, 2015

Persidangan Perbandaran II pada Bunyi, Getaran dan Gangguan Sonora

Bunyi Persidangan
Pada 27, 28 dan 29 April, bandar São Paulo-SP membincangkan memerangi bunyi dalam persekitaran bandar mereka kali kedua. ProAcústica ), acontece por ocasião do “Dia Internacional da Conscientização sobre o Ruído”, o International Noise Awareness Day (INAD), cuja data oficial neste ano é 30 de abril. The Persidangan Dewan II Bunyi, Getaran dan Gangguan Sonora , yang ditaja oleh Majlis Perbandaran São Paulo dan Persatuan Brazil untuk Akustik Kualiti ( ProAcústica ), berlaku sempena "International Bunyi Hari Kesedaran", yang Antarabangsa Hari Kesedaran Bunyi (INAD), yang rasmi tarikh tahun ini ialah 30 April.

Tujuan acara ini adalah untuk menyedarkan pihak berkuasa awam dan masyarakat umum mengenai kesan negatif bunyi dan getaran bunyi ke atas kesihatan manusia, sekali gus mewujudkan garis panduan yang berkesan untuk tindakan perundangan dan pentadbiran.

Acara ini terbuka kepada orang ramai dan percuma, tetapi ruang adalah terhad dan memerlukan penyelesaian yang "borang pendaftaran".

Semak jadual dan maklumat lebih lanjut di: Persidangan Perbandaran II pada Bunyi, Getaran dan Gangguan Sonora


2015 17 Mac 2015

Bunyi dalam Cinema Brazil: tipu daya Martins dan bunyi "The City adalah Satu?"

Tipu daya

A Cidade é Uma Só ” (Adirley Queirós, 2011). Wawancara dengan tipu daya Martins , yang bertanggungjawab bagi reka bentuk bunyi " The City adalah Satu "(Adirley Queirós, 2011).

William Farkas: Bagaimana engkau masuk ke "Bandar ini merupakan satu"? Adakah anda mempunyai hubungan sebelumnya dengan Adirley?

Tipu daya Martins: Adirley bertemu pada tahun 2006 ketika festival filem di Florianopolis. Sobre a Maré ”. Pendek kami sedang dipaparkan, beliau dengan " RAP - The sudut Ceilândia "dan saya dengan" Mengenai Tide ". Kita bercakap banyak, tetapi saya fikir lebih lanjut mengenai bola sepak dari pawagam. Kami bertemu lagi pada tahun 2009 di Festival Brasilia, saya ada menyampaikan dokumentari " Tarabatara "di mana saya mengarahkan penyuntingan bunyi dan suara. Pada masa itu saya tahu Ceilândia mandi air terjun di perairan indah Goias, sesuatu yang membuat saya sangat gembira, menyiarkan penderitaan sedikit berada di Brasilia, pelan juruterbang, tempat yang tidak diketahui dan tidak ramah untuk saya. Dalam Ceilândia saya mendengar bunyi kereta, penjual pameran itu, orang-orang yang berjalan di jalan-jalan, permainan bola sepak di setiap sudut, akhirnya, landskap manusia dan bunyi yang sangat berbeza daripada pelan induk dan litar festival filem. Itu adalah apabila saya menghadiri " Hari Strike "di rumah Adirley dan berbual-bual lebih lanjut mengenai bunyi, bagaimana untuk menikmati bunyi Ceilândia dan lain-lain rosak tanpa perlu penggunaan" bunyi tembakan dan siren dalam jarak, "bahawa kedua-dua peduli sebagai cadangan estetik. Kita bercakap mengenai bunyi yang pudar dari masa ke masa, pengasah pisau, satu Biju vendor ...

Continue reading


2015 6 MAC 2015

Bunyi dalam Cinema Brazil: Fernando Henna dan Daniel Turini dan bunyi Dan "The City adalah Satu" - Bahagian III "Avanti Popolo?"

bandar dan sebagainya

Daniel Turini . Bahagian ketiga dan terakhir wawancara dengan bunyi profesional Fernando Henna dan Daniel Turini . Bunyi " The City adalah Satu "(Adirley Queirós, 2011).

”, acho que já é um caso completamente diferente. William Farkas: Mengenai "The City adalah Hanya [1]" Saya fikir ia adalah kes yang sama sekali berbeza. Sesetengah cuba untuk pulih dalam pasca penerbitan, beberapa perkara, memastikan kejelasan beberapa rancangan dan membuat campuran yang memegang filem. , em que você tem uma condição de escuta bastante amplificada em que todos os eventos soam, produzem sonoridades que num modo de produção documental, muito dificilmente seriam gravados. Pada masa-masa, filem flirts dengan estetik bunyi hyper-realistik [2], di mana anda mempunyai keadaan pendengaran dan bukan dikuatkan dalam semua acara bunyi, hasil bunyi bahawa dalam mod dokumentari pengeluaran, akan sangat tidak mungkin direkodkan . Saya tertanya-tanya kemudian jika itu estetika bunyi hyperrealism adalah tanda-tanda bahawa Adirley .

Fernando Inai: Siapakah yang boleh menjawab anda dengan harta yang sama adalah tipu daya Martins . Daripada datang ke sini, ini perkara utama kereta sebagai contoh ada dalam penyuntingan imej, ia mesti telah satu persetujuan di antara mereka. Apa yang cukup adalah penyuntingan bunyi super pintar. Sangat beberapa bank bunyi, semua bunyi ditawan semasa filem itu, di lokasi yang sama. Saya fikir apabila tipu daya yang dibuat bunyi ...

Continue reading