2014 Julai 31, 2014

Sintesis saya ENPSCB

I dan II ENPSCB

Sintesis Profesional Mesyuarat Kebangsaan Pertama Sound of Cinema Brazil

7º Festival CineMúsica , de 5 a 7 de Setembro de 2013, em Conservatória, Rio de Janeiro, em busca de garantir qualidade para a produção e exibição do audiovisual brasileiro nas salas de cinema, festivais nacionais, televisão e em novos formatos. Kami, peserta Mesyuarat Kebangsaan Pertama Profesional Brazil Cinema Bunyi , kami bertemu di 7 Festival CineMúsica 5 hingga September 7, 2013, di Conservatory, Rio de Janeiro, dalam usaha untuk memastikan kualiti untuk tujuan pengeluaran dan pameran audiovisual Brazil dalam teater, festival kebangsaan, televisyen dan format baru.

Kami menekankan bagaimana asas kepada kualiti bunyi produk audiovisual adalah bahawa pelbagai bidang yang berkaitan dengan bunyi pengeluaran - bunyi langsung, suntingan bunyi, dan mencampurkan muzik - bersentuhan dan disepadukan ke dalam penyediaan dan pelaksanaan kerja dari awal lagi . Oleh itu, kami berhasrat untuk menggalakkan integrasi yang lebih cekap dan lebih erat antara pelbagai peringkat kerja-kerja profesional dalam industri audiovisual untuk berfikir bunyi dari skrip untuk memaparkan amalan kerja audiovisual.

Kita sedar bahawa dinamik pengeluaran audiovisual yang sedang ditubuhkan tidak memihak kepada kerja-kerja audiovisual kualiti bunyi, terutamanya yang melibatkan isu-isu bajet, jadual dan jam kerja.

Kita perhatikan bahawa pendidikan merupakan satu jalan yang meletakkan profesional baru dalam pasaran dan oleh itu ruang latihan ini mempunyai untuk merangsang dialog yang lebih langsung dengan pasaran.

Kami memahami kepentingan memelihara sejarah proses merealisasikan filem yang perlu yang berkaitan dengan syarikat-syarikat dan profesional yang bekerja dalam bidang yang mantap. Mencari alternatif untuk arkib dan memelihara sejarah filem itu sendiri.

Kami menyokong kehadiran juruteknik bunyi dilatih untuk menguji bunyi sebelum tayangan filem di pawagam, festival dan pameran filem tempatan yang lain. Oleh kerana kualiti miskin unjuran filem kini diperhatikan dalam litar pameran Brazil, kami melihat betapa pentingnya prosedur ini dan keperluan untuk pertubuhan membenarkan kehadiran juruteknik bunyi yang terlatih, dan juga pengeluar memerlukan dan membiayai ujian ini sebelum unjuran filem sendiri .

Kami akan meneruskan proses ini dalam Mesyuarat Profesional Kebangsaan II Bunyi Cinema Brazil , yang akan diadakan pada 8 Cine Music Festival pada tahun 2014.

Peserta IENPSCB


2014 15 Jun 2014

Dalam Loud dan Baik Bunyi

dalam kuat dan jelas

Dalam Bunyi kuat dan baik adalah satu siri empat episod TV yang menyiasat trajektori bunyi di pawagam Brazil. Dengan arahan dan penyampaian Simone Zuccolotto, telah disiarkan pada tahun 2013 di Channel Brazil . Walaupun program yang komprehensif tidak boleh didapati dalam talian, coretan yang menarik boleh diberikan kepada pautan di bawah:


2014 Mei 16, 2014

Watch jadual ABC Minggu 2014

Cinemateca Brasileira em São Paulo. Jadual kini boleh didapati untuk tontonan talian ABC Week 2014 berlaku Mei 07-09 dalam Cinema Brazil di São Paulo. Semana ABC é uma oportunidade única no país de reunião de personalidades de diversas áreas do cinema refletindo sobre o seu mercado de trabalho. Digalakkan oleh Persatuan Brazil Sinematografi , yang Week ABC adalah satu peluang yang unik di negara pemasangan tokoh dari pelbagai bidang filem mencerminkan di pasaran buruh. Juga menyediakan perbincangan, syarahan, panel dan kelas induk yang secara langsung menyumbang kepada kemajuan pawagam Brazil.

Bunyi perbahasan tahun ini hadir dalam tiga jadual:

Jadual 01: "Médoto bekerja bunyi langsung - Prosedur kerja yang bekerja dalam penangkapan bunyi langsung dalam era multitrack digital:. Tradisi dan pecah" Debora Opolski (editora de diálogos) e Willem Dias (montador). Dengan John Godoy (juruteknik bunyi langsung dan profesor Audiovisual ECA / USP), Debora Opolski (editor dialog) dan Willem Dias (pemasang). Pengantaraan Adelmo Luis Manzano (penyelia bunyi).

Eduardo Santos Mendes (sound designer e professor do curso de Audiovisual da ECA/USP) e Fernando Henna (editor de som). Jadual 04: "The kenyaringan filem Brazil semasa" Com. Virginia Flores (editor bunyi dan pemasang), Eduardo Santos Mendes (pereka dan profesor bunyi Audiovisual ECA / USP) dan Fernando Henna (editor bunyi). Pengantaraan Adelmo Luis Manzano (penyelia bunyi).

Jadual 08: "Paparan di pawagam digital komersial: parameter, standard teknikal, pelaksanaan dan pemantauan dan masa depan paparan. Bilik-bilik, isi rumah dan mudah alih" , Renata de Almeida (diretora da Mostra Internacional de Cinema de SP) e Rodrigo Monte (diretor de fotografia). Dengan Kiko Ferraz (editor bunyi dan mixer), Renata de Almeida (Pengarah Festival Filem Antarabangsa SP) dan Rodrigo Monte (pengarah fotografi). Pengantaraan José Francisco Neto (siap penyelia).

Assista as mesas da Semana ABC 2014 na íntegra . Untuk mengakses jadual lain Week ABC pada 2014 , hanya klik pautan: Watch jadual Minggu 2014 ABC sepenuhnya .


2014 Mei 1, 2014

Wawancara dengan pereka bunyi Edson Secco

Edson Secco

sound deigner , de um modo geral ostensivamente mal utilizado, para qualificá-lo: seja por pensar o som dos filmes como um todo integrado (relativizando distinções entre música e ruído, por exemplo); Latihan ahli muzik dan pengalaman dalam teater, Edson Secco bertemu dalam filem beliau bekerja beberapa kualiti yang membenarkan penggunaan bunyi jangka Deigner, secara amnya terang-terangan disalahgunakan untuk melayakkan ia: bunyi adalah dengan berfikir filem sebagai keseluruhan bersepadu (membuat perbezaan relatif antara muzik dan bunyi, sebagai contoh); adalah kepelbagaian fungsi dan latihan yang menyediakan perpaduan gaya untuk kerja-kerja; masih dalam kerjasama awal, masih di peringkat skrip, dalam banyak projek-projek di mana ia mengambil bahagian. Dalam perbualan ini, Edson Secco bercakap dengan Artisan Bunyi kerjayanya dan pendekatan peribadinya bunyi dalam pawagam.

Teruskan membaca


2014 29 Apr 2014

Pengenalan kepada Bunyi Rekabentuk

Pengenalan kepada reka bentuk bunyi

The Week ABC 2014 yang berlaku Mei 07-09 dalam   Cinema Brazil   di São Paulo, kembali tahun ini selari dengan jadual, satu ruang untuk pendedahan dan pelepasan buku yang dikaitkan dengan kawasan audiovisual Pilihan, pelancaran buku :. " Pengenalan kepada Bunyi Design: analisis sistematik longa- yang dipohon filem Buta "oleh Debora Opolski .

"Buku ini mencerminkan proses pembinaan reka bentuk yang kukuh. Disusun dalam bentuk laporan pengalaman dan analisis perbandingan membincangkan proses penciptaan bunyi, meningkatkan persoalan sumbangan reka bentuk bunyi untuk filem wacana naratif.

Dibahagikan kepada dua bahagian, yang pertama kita perlu penjelasan daripada proses suntingan bunyi secara terperinci, membincangkan kepentingan   selepas pengeluaran dan pengaruh ini mempunyai bagaimana filem itu dilihat oleh penonton. Membentangkan kaedah dan objektif untuk menyunting dialog, Foley dan kesan bunyi.

Berikut, kita menganalisis bunyi pasca penerbitan filem Buta, dalam persekitaran di mana kesan bunyi, dan muzik. Pembaca akan mendapati tabir, keadaan, dan proses kejadian tertentu di mana teknik dan kebolehgunaan bagi setiap elemen dapat dilihat secara terperinci. "