2014 Sep 20, 2014

Kepentingan Bunyi dalam Cinema oleh Geraldo Moraes

Dokumentari mini dibuat dengan pengarah, penulis dan penerbit Geraldo Moraes tentang kepentingan bunyi dalam pawagam.


2014 Sep 17, 2014

Meja bulat "Lagu Digital"

Meja bulat mengenai "Lagu di Era Digital" yang diadakan di Curitiba-PR pada 12 September oleh sekolah Kuning Institut Audio. Grace Torres e dos músicos Rodrigo Lemos ( Lemoskine ), Demian Garcia e Vadeco . Pengantaraan adalah John Caserta , dengan penyertaan pemuzik Grace Torres dan pemuzik Rodrigo Lemos ( Lemoskine ), Demian Garcia dan Vadeco . Menonton streaming penuh meja:


2014 15 September 2014

Sejarah dan Teknologi Brazil Cinema Bunyi

"Rekod berharga ucapan oleh sarjana bunyi langsung Cinema Brazil" kata David Pennington . 7º Festival Cine Música , o cineasta e técnico de som direto Walter Goulart , um dos profissionais do som cinematográfico mais experientes do Brasil em atividade, contou um pouco da história do som no cinema nacional na companhia de Roberto Carvalho , Fernando Ariani e Gustavo Andriewiski . Pada September 2013 semasa pameran resonans Sejarah - teknologi bunyi di pawagam Brazil yang merupakan sebahagian d 7 Cine Music Festival , pembikin filem dan juruteknik bunyi langsung Walter Goulart , salah satu yang paling berpengalaman profesional dalam bunyi sinematik aktiviti di Brazil, memberitahu beberapa sejarah yang kukuh dalam pawagam kebangsaan dalam syarikat Roberto Carvalho , Fernando Ariani dan Gustavo Andriewiski . Pendaftaran David Pennington .


2014 Sep 9, 2014

Apa misteri bersembunyi soundtrack?

artis seni

Program ini The Art of Artist 's TV Brazil, yang dihasilkan edisi khas untuk "membongkar misteri di sebalik yang soundtrack, sebuah genre seni yang menggabungkan muzik, suara, bunyi dan pelbagai kesan bunyi untuk memberi lebih banyak kehidupan dan keseronokan untuk filem , novel, drama dan program televisyen. "

Tato Taborda , o gerente-executivo de música da TV Brasil Ricardo Vilas , e Flavia Ventura , que compõe algumas trilhas para o próprio Arte do Artista. Program ini bergantung kepada testimoni profesional yang terkenal di kawasan tersebut sebagai komposer David Tygel , konduktor dan muzik pengeluar Tato Taborda , pengurus eksekutif TV muzik Brazil Ricardo Vilas , dan Flavia Ventura , yang dikomposisikan beberapa trek Seni itu sendiri Artist.

Semak program penuh Page "Apa yang misteri bersembunyi soundtrack?": The Art of Artist yang


2014 Ogos 26, 2014

8 Festival CineMúsica

8 Festival CineMúsica
8º Cine Música – Festival de Cinema de Conservatória , único festival de cinema do país dedicado exclusivamente à trilha sonora dos filmes. 04 hingga 7 September yang berlaku di bandar Pendaftar RJ yang Cine Muzik 8 - Filem Festival Conservatory , hanya festival filem di negara yang dikhususkan secara eksklusif kepada soundtrack filem. Tema tahun ini adalah forró dan acara itu dibuka kepada orang ramai dengan kemasukan percuma!

Mengingati bahawa festival itu juga menerima tahun ini Profesional Mesyuarat Negara Kedua Sound of Cinema Brazil .

Berikut adalah senarai filem-filem dan profesional yang memenangi anugerah dalam Festival 8 Cine Muzik :

Piala CineMúsica

Bunyi Terbaik: " Sylvester "(dianugerahkan: Lina Chamie, Eduardo Santos Mendes, Luiz Manzano Adelmo, Tide Borges, Brazil Rene, Louis Robin, Eric Christani Ribeiro, Luiz Fernandes dan Ricardo Farías)

Best Bunyi Mixer: " Serra Pelada "(anugerah: John Godoy, Marcelo Putra dan Ubiratan da Silva - Banggol)

Mencampurkan Bunyi Terbaik dan Bilik Best (Foley): " Tattoo "(dianugerahkan: Ricardo Cutz, Philip Burger dan Renato Marques Galimberti)

Rekabentuk Bunyi Terbaik: " Praia do Futuro "(dianugerahkan: Waldir Xavier)

Bunyi Terbaik Penyuntingan: " Morro dos Prazeres "(dianugerahkan: Bernardo Uzeda)

Kesan Bunyi Terbaik: " Sungai Stream "(dianugerahkan: Ricardo Reis Chui)

Best Lirik asal: " The Boy dan Dunia "(pemenang: Ruben Feffer dan Gustavo Kurlat)

Song: " Apabila saya Was Alive "(pemenang: Marco Dutra dan Caetano Gotthard)

Best Pemilihan Muzik: " Exiles daripada Volcano "(dianugerahkan: Fábio Andrade)

Cara terbaik Mengalih sunting: " Asbestos Sweet "(dianugerahkan: Guto Parente dan Erik Paiva)

Pendek Piala Light

Bunyi Terbaik: "9493" (dianugerahkan: Marcellus L.)

Best Rekabentuk Bunyi: "Biarlah Diana di Peace" (dianugerahkan: Carlos Montenegro dan Cláudio Nascimento)

Best Bunyi Mixer: "Semua ini hari apabila saya Orang yang tidak dikenali" (dianugerahkan: Evandro Lima)

Programação Completa do 8º Festival CineMúsica Juga menyemak jadual penuh Festival 8 Cine Muzik : Jadual penuh ke-8 Festival CineMúsica