2015 9 Sep 2015

Katalog CineMúsica 2015

Ia boleh didapati untuk semakan dan pertanyaan CineMúsica 2015 katalog katalog. Mengandungi bahan berharga yang bersejarah dan sangat penting untuk pembangunan pawagam negara. Terutamanya transkrip jadual yang II Profesional Kebangsaan Cinema Brazil Bunyi Mesyuarat dan kepelbagaian maklumat mengenai proses penciptaan dan bunyi kerja-kerja dalam filem diberitahu oleh pakar-pakar dalam bidang ini.

Selamat membaca!

Katalog CineMúsica 2015


2015 9 Sep 2015

Sintesis III ENPSCB

III ENPSCB

Kami, peserta III Profesional Negara Brazil Cinema Sound mesyuarat, mesyuarat ke-9 Festival CineMúsica, 04-07 September 2015 dan di Conservatory-RJ, menilai pencapaian dari mesyuarat pertama pada tahun 2013 dan menyedari bahawa:

- Interaksi antara tetamu dinaikkan pangkat dalam tempoh tiga tahun mesyuarat kenyataan mewujudkan pengalaman kerja di luar festival itu, komunikasi yang lebih baik antara profesional dari etap berbeza pengeluaran filem bunyi;
- Peranan mendidik generasi baru tentang bunyi di pawagam adalah asas dan tugas kami. Oleh yang demikian, kita ikuti diilhamkan oleh kerja perintis Pengarah bunyi yang terkenal Walter Goulart mencari untuk mengukuhkan pengetahuan khusus teknikal kami;
- Kehadiran profesional bunyi Amerika Latin telah terbukti penting untuk menggalakkan dan mengembangkan pertukaran amalan teknikal dan pasaran.


Mesyuarat Keempat yang akan diadakan pada bulan September 2016, interaksi kami dengan universiti dan kursus-kursus latihan teknikal akan berkembang, serta usaha kami untuk:
- Untuk meningkatkan kualiti paparan dalam CineMúsica Festival, memastikan penentukuran ruang paparan filem-filem yang memenangi anugerah dan penyeragaman pengeluaran salinan;
- Buka perkongsian untuk merangsang prestasi yang lebih baik profesional dan meningkatkan kualiti teknikal Taman Perindustrian kita;
- Untuk meneruskan penerbitan prosiding mesyuarat dan dokumen teknikal untuk mengemukakan kaedah bunyi.
CTAv e a ROB FILMES . Terima kasih sekali lagi untuk perkongsian dengan SEBRAE, yang DELART, yang CTAv dan MOVIES ROB.


2015 Ogos 17, 2015

Buku: Bagaimana bunyi Carlos Abbate Filem

Carlos Abbate

BERITA BAIK UNTUK SOUND WORLD FILM!

MIS , dentro da programação do 26 o Festival Internacional de Curtas Metragens de São Paulo . Setahun selepas dilepaskan dalam Bahasa Sepanyol, Argentina, Carlos Abbate membuang kitabnya Portugis di Sao Paulo, 27 Ogos di 18pm di MIS, dalam program yang ke-26 Festival Filem Pendek di Sao Paulo.

III Encontro Nacional de Profissionais de Som do Cinema Brasileiro , para uma sessão de autógrafos e para participar da mesa de debate “Som e Montagem: interação técnica e conceitual” com Karen Akerman , Ricardo Pretti , Vanessa Marques e mediação de Maria Byington . Pada hari September 5 akan berada di dalam Conservatory / RJ, dalam program daripada 9 Festival Cine Muzik dan Mesyuarat Kebangsaan III Brazil Cinema Sound Professionals, untuk sesi autograf dan mengambil bahagian dalam perbincangan meja "Bunyi dan Editing: interaksi teknikal dan konsep "dengan Karen Akerman, Ricardo Pretti, Vanessa Marques dan pengantaraan Maria Byington.

Ulasan buku:

Ya, dunia tidak hilang, dan kadang-kadang ada berita baik. Satu ialah pelancaran buku mengenai pencapaian bunyi dalam filem, tertakluk jarang mesyuarat di bibliografi mengenai subjek ini. Dan perkara yang sejuk tentang berita ini adalah bahawa buku ini telah dipilih untuk membuka isu-isu sendiri reka bentuk ENERC (National School of Eksperimen y Filem Realización) dan mendapat sokongan INCAA (Instituto Nacional de Cine y Audiovisuales Arts) terdapat di Argentina .

Buku ini telah ditulis oleh Carlos Abbate, penyelaras kursus Bunyi sekolah filem yang penting ini dan salah seorang pengarah bunyi Argentina paling diiktiraf, perlu filem kreditnya seperti Anak Pengantin (J J. Campanella), Pelacur dan Paus (Luis Puenzo), Kamchatka (M. Pineyro), antara lain. Teruskan membaca


2015 Ogos 10, 2015

Mesyuarat Kebangsaan III Profesional Sound of Cinema Brazil

IIIENPSCB

Hari 04-07 September berlaku di kota Pendaftar RJ yang Profesional III Negara Brazil Cinema Sound mesyuarat. Objektif utama acara itu adalah untuk menyumbang kepada lebih integrasi di kalangan golongan profesional daripada bunyi pawagam negara. Berkaitan   yang 9 Cine Muzik - Filem Conservatory Festival, adalah satu peluang untuk mempamerkan aktiviti-aktiviti yang berkaitan dengan filem semesta bunyi di negara ini kini menjadi satu ruang baru untuk renungan dan perbahasan isu-isu yang berkaitan dengan pasaran kesedaran audiovisual, pendidikan dan untuk menyelidik bunyi pawagam di Brazil. Mesyuarat itu terdiri daripada perbincangan meja bulat, ceramah dan bengkel yang melengkapkan pengaturcaraan Cine Muzik, salah satu daripada festival filem di negara ini berbakti semata-mata untuk soundtrack filem.

Acara ini terbuka kepada orang ramai dengan kemasukan percuma!

2015 jadual III ENPSCB:

4 September - Jumaat

  • 14h - 16h: Personaliti Sonora: Victor Raposeiro
  • 16h - 18h: International Tetamu: Carlos Klachquin dengan kuliah "Mencampurkan berorientasikan objek dan pelaksanaan sistem Atmos yang"

5 September - Sabtu

6 September - Ahad

  • 09h-12h: Bengkel Foley (Bahagian II) dengan Guta Roim, Felipe Marques, Christian Vaisz, Rosana Stefanoni dan Renato Galimberti.
  • 14h - 16h: Tribute to Hernani Heffner.
  • 18h: Plenary III ENPSCB.


2015 Ogos 6, 2015

FESTIVAL "Lagu"

perayaan soundtrack
The 1 Festival SOUNDTRACK menekankan peranan yang kukuh dalam pengeluaran utama Cinema. Program ini adalah percuma dan memenuhi dari klasik, seperti filem "Cinema Paradiso" oleh Giuseppe Tornatore, sehingga produksi baru-baru ini. Muzik adalah bahasa seni diketengahkan dalam 1 Festival SOUNDTRACK, diadakan di Brasilia, di antara 7 dan 11 Ogos 2015. Orang ramai boleh menonton pilihan filem-filem dengan lagu-lagu terkenal, dan mengambil bahagian dalam perbualan pada soundtrack dengan kumpulan itu penyanyi pelonco Rude, Philippe Seabra, dianugerahkan oleh jejak komposisi filem "Wild West Caboclo" itu. Anda juga akan mempunyai peluang untuk menghadiri sesi filem senyap "Carlitos Polis" (1916), dengan lagu yang dilakukan pada piano.

Sesi pembukaan memberi penghormatan ke Brasilia dengan dokumentari "Perabot" oleh pengarah José Eduardo Belmonte. Jalur Colonial Furniture Acaju akan mengulas mengenai filem itu serta-merta selepas melihat. Dan pada hari Ahad (09), Hari Bapa, filem The Kid (1921), Charlie Chaplin, memperingati tarikh. Ibu bapa dan kanak-kanak menghadiri sesi bersama-sama memenangi hadiah. Yang pertama perayaan Brasilia khusus untuk soundtrack merupakan inisiatif komposer dan bunyi pereka Gabriel Pinheiro, yang juga kurator acara tersebut. Pengeluaran bertanggungjawab dalam Bunch Filem.