2014 29 marec 2014

Art of Sound Mixer

7º Festival CineMúsica eo I Encontro Nacional de Profissionais de Som do Cinema Brasileiro . Certified Sound Mixer Walter Goulart , eden izmed najbolj izkušenih strokovnjakov v kinematografskem zvoku Brazilije v dejavnosti, pravi umetnost Direct Sound v intervjuju z Davidom Pennington na 2013/09/08, med 7. CineMúsica festivalu in jaz National Meeting Professionals Zvok brazilske kinematografije .

Preverite še: Intervju z Walterjem Goulart .


2014 11. marec 2014

JLS Zvočni objekti

JLS LOGO - mati pozitivna TIFF

Obrtniki Sound ima sedaj podporo JLS Sound objektov . JLS Facilidades Sonoras , fundado em junho de 1993, é uma das principais empresas de finalização sonora de filmes do Brasil e tem como seu Diretor, José Luiz Sasso , um profissional com mais de 45 anos de experiência em áudio para cinema, o que o coloca em paralelo com parte da própria história da evolução técnica e criativa do som no Cinema Brasileiro. Studio JLS , blagovna znamka JLS prijaznih obratih , ustanovljena junija 1993, je vodilni zvok dokončanje filma iz Brazilije in ima kot direktor, José Luiz Sasso , strokovnjak z več kot 45 let izkušenj v avdio za film, ki ga postavlja ob del zgodovine tehnologije in ustvarjalnega razvoja zvoka v brazilski kinematografiji.

Preberite več o JLS: JLS Studio


2014 2. marec 2014

Silent Dying

"Tišina je ogrožena vrsta," pravi Gordon Hempton . Hempton também costuma dizer que “a Terra é uma jukebox movida a energia solar”. Ustanovitelj in podpredsednik eni kvadratni centimeter Silence fundacije , Hempton tudi pravijo, da je "Zemlja sončno energijo jukebox." Akustični ekolog in protagonist filma Soundtracker - Gordon Hempton portreta , ki kaže, da je "tišina ni odsotnost nečesa, ampak prisotnost vseh," sledi širili potrebno in pomembno ohranjanje naravnih zvokov po vsem svetu. V tem predavanju dobavljenega Ted x Amazon , on razvija malo več vaših idej in ciljev.

Pred 20 leti Gordon Hempton obiskal tudi brazilski Amazon narediti nekaj posnetkov. Pred kratkim se je vrnil. Preverite, kako je to zvenelo zadnji sestanek:


2014 22. februar 2014

Doživite kinematografija Lucrecia Martel

Izkušnje Film, ki ga Lucrecia Martel

Doživite kinematografija Lucrecia Martel: zapravljanje časa in zvokov bazenu (ur. Alameda, 2014) je najnovejša nacionalna knjiga posvečena razmisleku o filmskega zvoka. Avtor je raziskovalec Natalia Christofoletti Barrenha .

"T njegova je knjiga za nekoga, ki zna prisluhniti. Gotovo je, da bi našli kritiki, ki vidijo vem, ampak to je zelo redko, da bi našli kritik, ki zna prisluhniti. In to je eden od tistih primerih, ker ko Natalia piše, da so "ljudje razdrobljen z okoljem - organi insinuated več kot predstavo, saj so znaki šepetati ne govorijo zares," je zapisano v logičnem šepet želje, prepričanj in družbenih razredov.

In naredi Obvestilo bralcu, kako lahko v zvoku, opaziti različne stopnje pomena. Ker je, kot smo videli v knjigi, "Zvok je najboljši način, da delijo dojemanje nekoga." Reining v labirintu Lucrecia Martel le z maso zvokov, avtor analizira družinske in katolicizmu ključe v svetu Martel. Silvina Ocampo . In, bolj nepričakovano, vpliv vesterni in grozljivk in razreda B, težo ustnih pripovedih Salta in dialog z literaturo Horacio Quiroga in Silvina Ocampo .

Ta knjiga, z vsemi sredstvi, ne le uživa kot filmski kritik. Mogoče brati tudi kot študija primerjalne kritike: ne v smislu, da grozi filmografijo dveh držav (Brazilije in Argentine), ampak v veliko globlji smislu. To je pogled iz brazilskega filma o delu argentinski režiser. Ni predstavništva ali lažno dramatike, Natalia ure in posluša s svežino v tujini in modrost tistih, ki razumejo kino. "

O avtorju: Natalia Christofoletti Barrenha   je doktorski študent na Visoki program v multimedije, State University of Campinas (Unicamp), v katerem je razvil tudi magistrski študij - izvor te knjige. Diplomirala je iz družbene komunikacije - Novinarstvo od UNIVERSIDADE Estadual Paulista (UNESP / Bauru).


2014 17. februar 2014

O Zvok in pripovedih

5° Encontro Ficção Viva em Curitiba-PR com a seguinte descrição: V maju 2013 so argentinski filmski ustvarjalec Lucrecia Martel , znan za izdelavo filmov s prefinjeno avdiovizualnih odnosih in vedno bodite pozorni na potencial zvočnega elementa v svojih delih iz scenarija, ki je potekala delavnica na 5. Fiction srečanja v živo v Curitiba-PR z naslednjim Opis:


"Potopljenim v zraku, kot je v veliki postavljenega bazena z vodo, tako da smo. Rasli smo iz pogovorov, valov, ki potujejo skozi zrak in okoli nas, v križu. Ampak mi posvetite svoj ​​čas na očeh. Ali obstaja način za izgradnjo gledališča in od zvoka vseh zvokov, ki maternega jezika. Kratek sklicevanje na gradnjo vizualnega prostora, ki temelji na zvoku in pisanje besedil v plasteh. "
Lucrecia Martel


Projekt Fiction Viva je pred kratkim objavila prepis tej delavnici je na voljo za ogled na spletu. Bolj bogati referenčni material za tiste, ki cenijo in želijo razširiti možnosti za avdiovizualnega ustvarjanja v kinu.