2014 14. november 2014

Zvokov na brazilskem Cinema: Danilo Carvalho in zvok "vasi vztrajnike in glagola v veter" - DEL I

Danilo Carvalho

Nadaljuje z objavo raziskave o zvoke sodobnega brazilske kinematografije, sledi intervju z Danilo Carvalho , v svojem rojstnem mestu Parnaíba (PI).

Pogovor potekal z Danilo je imel v svoji osrednji osi, pa tudi drugih vprašanih v raziskavi, ki je film. Pri Danielu, film je " Vilas Vztrajniki, glagol proti vetru "(Alexandre Veras, 2005). Danilo je dobro pickup z Lênio Oliveira , in naredil tudi urejanje zvoka in mešanje. Ampak pogovor z Danilo naslovljena drugo stran zvočnega prakse, manj zadržani v metodoloških ali tehničnih vprašanjih. Danilo govori o snemanju filmov, njegovih življenjskih izkušenj in kako se vse odvija v tem zvoka za film.

Danilo je tudi direktor in režiser filmov in je bil ustanovni član kolektivne Alumbramento. Je dolgoletni partner Ivo Lopes Araujo in Alexandre Veras.

Part I) pristope in vplivi z zvokom in glasbo

Nadaljuj branje


2014 9. november 2014

Urejanje okna z Deborah Opolski

João Caserta , divulgou um didático e interessante vídeo sobre edição de diálogos com a editora de som Débora Opolski . Ta teden portal Poroči RTA Audio za film , zvok strokovno curitibano John Caserta , ki je izšla izobraževalni in zanimiv video o pogovornih urejanje z zvokom urednik Deborah Opolski .

"V klepetu z Deborah Opolski govorimo o urejanju v dolgih pogovorih za filme. Deborah ima veliko izkušenj na tem področju in sem želel, da bi nekaj, da je za vas. Pogovorno urednik je tisti, ki sprejme in obravnava neposreden zvok. Vaš cilj je ustvariti posnetek dialoga z najmanjšo količino hrupa možni. Da bi to dosegli, urednik uporablja postopke in tehnike in veliko izkušenj, ustvarjalnosti in slišali! Razložila je, kakšen je postopek ona uporablja za urejanje pogovorna komentiral vsakem koraku. Od odprtja OMF, organizacija Pro Tools seji konference Direct Sound, do zamenjave traja in vse. Pogovarjali smo se tudi o voiceovers (ADR) in kako oseba, ki dela sam v zvoku film lahko uporabite to znanje ali ti postopki tu narediti kratek film. "


2014 7. november 2014

Zvokov na brazilskem Cinema: Rudy Hall in zvok "Filmi, Aspirin in jastrebi" - del III

Zvokov Brazilian CINEMA v sodobni študij primerov in PROPOSIÇÕES_Márcio zbornice

Napredek pri zadnjem delu intervjuja z Márcio dvorani o svojih izkušnjah, ki opravlja zajem neposreden zvok iz filma " Cinema, Aspirin in mrhovinarji "(Marcelo Gomes, 2005), sledi tretji in zadnji del.

DEL III) Trenutni pregled sliki zvoka v strokovnih avdiovizualnih trgov.

William Farkas: Kakšen je vaš odnos do postprodukcije?

(durante o festival do Rio de 2013) e ele sempre fala a mesma coisa, quanto mais você enquanto técnico de som conseguir ir na edição de som, mixagem melhor. Márcio House: Žal mi je ... Še en dan sem bil na predavanju Chris Newman [1] (v času festivala storiti Rio 2013) in je vedno pravi isto stvar, bolj boste, ko tonski mojster grem v zvočno urejanje boljše mešanje. Vendar pa nikoli ne more ... In spet sem rekel, sem bil asking to vprašanje za veliko tehnikov neposreden zvok sem iz Rio de Janeira in vsi se pritožujejo o isti stvari. To nima nobene povratne informacije, ali pa imajo le takrat, ko je nekaj narobe, če menite, da je zvok slab. Največ, kar se zgodi, je proizvajalec, sem govoril z Sara Silveira najde odličen zvok. Vendar nima interakcijo. Ta objava zdi, da osebje, ki živijo znotraj avtističnega svetu. In ponavljam, se zdi, da ustvarjalnost ... Druga stvar, ki sem rekel o reviji Film Kultura n.58 (The Sound of Our vsak film). Šele, ko je tehnik, je neposreden zvok citiral Alessandro Laroca rekel, da tonski tehnik misli, da sliši v gledališču, je čisto neposreden zvok. Samo čas, da se zvočni inženir citiral! On je rekel, da je tonski mojster menite, da gre v kinu je zvok brez celoten proces urejanja in postprodukcije zvoka. Ne vem, da je to bolj splošen stereotip, da misliš, da je ta slika dobrega tehnik s takšno iznajdljivost. Nadaljuj branje


2014 3. november 2014

Zvokov na brazilskem Cinema: Rudy Hall in zvok "Filmi, Aspirin in jastrebi" - Del II

Marcio Camara

Nadaljevanje intervjuja z Márcio zbornice   Marcelo Gomes , segue a segunda parte. o njihovih izkušnjah pri izvajanju zajem neposreden zvok iz filma " Cinema, Aspirin in mrhovinarji "(2005), ki ga je režiral Marcelo Gomes , drugi del sledi.

DEL II) Izkušnje pri privabljanju neposrednih zvok v filmu Cinema, Aspirin in mrhovinarji (Marcelo Gomes, 2005).

William Farkas: Zdaj prihaja še posebej v kino, Aspirin in Vultures (Marcelo Gomes, 2005). Da ste komentiral malo všeč Marcelo Gomes izpolnjeni, vendar se sprašujem, kako je bila ta vstopi v film in kako je bil vaš stik z Marcelom.

Márcio Kamera: Marcelo je že naredil nekaj kratkih filmov in storiti druge stvari preveč. Mislim, da sem naredil nekaj institucionalni ga tukaj v Riu de Janeiru v tistem času. Ampak sem se spomnil na njegovo predlagano film. Spomnim se, da je bilo zbiranje denarja za snemanje filma. Spomnim se ga vedno govoriš difuculdade snemanje, ki je neločljivo povezana v cestnem film in dejstvo, da je skoraj vedno v notranjosti tovornjaka in kako bi bilo delo tehnično, sliko in zvok za proces težki. Beto Normal ) que ele tinha gostado muito. Sem imel izkušnje, da bi bilo dobro, kratki film, skrivnih Happiness (1998, co-usmerjen z Bobom Normal ) on bi si všeč. To je film, ki nima veliko razvoja, temveč v dialogu je bilo zelo nerodno, ker je bilo vse, posnet v Recife, v mestnem območju, težava številka, da bomo lahko uskladili. Ampak od tam sem razvil dober odnos z njim, mu je všeč, ne samo zvok, ampak tudi odnos. Mislim tudi, še enkrat povem, da sem imel določeno pomanjkanje enega zvok v severovzhodnem in morda zato, ker sem severovzhodna nam je bilo razumeti na tej ravni. Spomnim se v času, ko je film imel velik fizični izziv zame. Jaz sem pre-film Marcelo imenovano Outback Nadaljuj branje


2014 26. oktober 2014

Zvokov na brazilskem Cinema: Rudy Hall in zvok "Filmi, Aspirin in jastrebi" - DEL I

William Farkas

V juniju 2013 sem začel kot študent BA v filmskem in avdiovizualnem, Universidade Federal Fluminense, ankete dodiplomskega raziskave profesorja nadzoruje Fernando Morais da Costa . Imeli za študij zvoke v nekaterih filmih v sodobni brazilske kinematografije in prinašajo izkušnje z realizacijo zvoka z večjo akademsko razmišljanje. To je, da zvočne profesionalce v brazilskem snemanje filmov in njegove produkcije so prav tako povezani z bolj teoretičnega razmišljanja. Takoj, Fernando in jaz skupaj, smo se odločili za štiri brazilske filme, narejene v obdobju med letoma 2005 in 2013 sem opravila intervjuje s petimi strokovno zvok povezan z izvoljenim filmov. Branju literature na zvok v filmu in intervjujev, sem napisal članek poskuša povezati izkušnje, ki so opravili tak strokovni in bolj teoretično branje zvoka v kinu.

Rezultat so bili zapisniki pet intervjujev in pisanje članka. Kaj se strinjam spodaj je intervju z Márcio zbornice . Marcelo Gomes . Pri čemer se kot severni izkušenj z izvajanjem zajem neposreden zvok iz filma " Cinema, Aspirin in mrhovinarji "(2005), ki ga je režiral Marcelo Gomes .

Ob objavi v Artisans dobrega , je bil intervju razdeljen na tri dele: I. Zgodovina in začetek zvoka, II- Izkušnje pri privabljanju neposrednih zvok v filmu Cinema, Aspirin in Vultures (Marcelo Gomes, 2005) in III-Panorama Trenutna slika zvoka v strokovnih avdiovizualnih trgih.

Nadaljuj branje