2014 8. december, 2014

Recenzija: "Como hacer El Sonido Una Film" Carlos Abbate

Knjiga

Ja, se svet ne izgubi, včasih pa je dobra novica. Ena je sproščanje knjige o dobrem dosežek v filmu, redko, da bi našli pri predmetu bibliografije o tej temi. INCAA (Instituto Nacional de Cine y Artes Audiovisuales) lá na Argentina. In kul stvar te novice je, da je ta knjiga se odločili, da odpreti lastne vprašanja načrtovanja ENERC (Nacionalne šole eksperimentiranja Film Realización y) in je imel podporo INCAA (Nacionalni inštitut za filmske in avdiovizualne umetnosti) obstajajo v Argentini .

Carlos Abbate , coordenador do curso de Som dessa importante escola de cinema e um dos mais reconhecidos diretores de som argentinos, tendo em seu currículo filmes como O Filho da Noiva (J. J Campanella, 2001), A Prostituta e a Baleia (Luiz Puenzo, 1984), Kamchatka (M. Pineyro, 2002), entre outros. Knjiga " Como hacer El Sonido Una Film "je napisal Carlos Abbate , Sound Nosilec tega pomembnega filmski šoli in eden izmed najbolj priznanih argentinskih zvočnih direktorjev, v svoj ​​življenjepis filmih, kot so The Sin the Bride (J. J Campanella, 2001), Whore in Whale (Luiz Puenzo, 1984), Kamchatka (M. Pineyro, 2002), med drugim. To je naša hermanos šel naprej in uredil knjigo preprostem jeziku, ki ga razumejo tudi študentje ali strokovnjaki, ki se začenjajo, ali bolj radovedni javnosti o njem. Za zdaj, je ta knjiga ni bila prevedena v portugalščini.

Nadaljuj branje


2014 3. december 2014

Sliši se v brazilskem Cinema: Danilo Carvalho in zvok "vasi Vztrajniki, glagola proti vetru" - DEL III

Danilo Carvalho

Po tretjem in zadnjem delu intervjuja z z Danilo Carvalho , katerega osrednja os zvok filma " mestni Vztrajniki, glagola proti vetru "(Alexandre Veras, 2005), vendar je bila obravnavana tudi drugo plat zvočnih praks.

 

Del III) Zvok v Vilas Kolesa: glagol proti vetru

William Farkas: Ko boste obrnili na "mestni kolesi: glagol proti vetru"? Kako je bilo na vstop v filmu?

Danilo Carvalho: sem delal z Alijem, je prišel krog delaš druge stvari, z Ivom, smo bili že dober prijatelj poleg bar tabele, razprave. , criou esse núcleo lá em Fortaleza que durou doze ou quatorze anos. Trem [1] je določila to jedro tam v Fortaleza, ki je trajalo dvanajst ali štirinajst. que é aquela vila de Tatajuba [3] que por causa das dunas foi sendo coberta e mudando de local. In Villas je prišel s to skripto, ki temelji na tezi Ruy Vasconcelos [2] je ena vasica Tatajuba [3] zaradi sipin, ki je bila pokrita in spreminjanje lokacije. Ruy napisal in potem so prilagojeni dokumentarni scenarij, pobral nekaj znakov, da vesolju. Imeli so nekaj vprašanj v filmu, ki je želel Ali pa smo se pogovarjali o tem. Nadaljuj branje


2014 27. november 2014

Sliši se v brazilskem Cinema: Danilo Carvalho in zvok "vasi Vztrajniki, glagola proti vetru" - PART II

Danilo in zvok vojakov

Nadaljevanje pogovor potekal z Danilo Carvalho , katerega osrednja os zvoku filma " mestni Vztrajniki, glagol proti vetru "(Alexandre Veras, 2005), vendar je bila obravnavana tudi drugo plat zvočnih praks, sledi drugi del.

Part II) Usposabljanje v kinematografih: partnerstev in odnosov.

, quanto o Sábado à Noite [2] , entre outros, é justamente esse tipo de som que renova um certo cenário de cinema, um certo fazer som, e de se distanciar de um fazer som mais convencional. William Farkas: Eden od razlogov, ki me je pripeljala do postanejo zanima v filmih ste jih naredili, tako na kolesih Villages: glagol v vetru [1], kakor je Saturday Night [2], med drugim, da je prav ta vrsta glasbe podaljšanju določeno film set, naredite neko zvok in distancirati od make nad konvencionalno zvok. To je tisto, kar iščem v moje raziskave, je ta vrsta možnosti ustvarjanja zvoka, anyway. Samo poudariti, govori malo več o filmski izdelavo enako. Na eni strani je glasba močna za vas, tudi, da veliko filmov, ste nato potopi v procesu izdelave filmov ...

Nadaljuj branje


2014 19. november 2014

Pernambucano Movies Sound

Pernambuco zvok

O Pernambuco Sound Collective :

"Prvotna ideja je bila, da je eden Association Sound Tehniki. Toda možnosti, da dobro tehnično skupino v kolektivni bila bolj privlačna in manj birokratski, in to je tisto, kar smo naredili. Skupina pojavila okoli leta 2012 s ciljem, da bi kategorija enotnejša in močnih zvočnih tehnikov; razjasniti in poskušali izobraziti avdiovizualnega trga in potrebe zvočnih strokovnjakov; STIC-RJ . tudi za strokovnjake, lahko povezavo za izmenjavo izkušenj, kot se je zgodilo v Pernambuco poteza za formaliziranje delo na lokalnem kinu s ABD-PE , Canne , včasih računamo na podporo in nasvete v STIC-RJ .

Danes Collective Pernambuco Sound ima okoli 20 strokovnjakov po vsej Braziliji, zlasti na severovzhodu. Naredi redne sestanke in študij v bližnji prihodnosti, lahko za spodbujanje tečajev in delavnic usposabljanja za svoje člane in širšo javnost. Kot pri večini zdravih strokovnjaki po vsem svetu, ki delijo iste očitke, obeti za prihodnost je, da lahko tonski tehniki in drugih avdiovizualnih strokovnjakov v živo "v miru" in da obstaja vsaj poznavanje ribolovnih dejavnosti od tonski tehniki (iz dela neposredno tonski tehnik, ki potekajo s strani urednikov in dosegajo mešalca). Za to, Collective proizvaja izobraževalni material o poklicu, ki so objavljene na blogu . Vsa besedila so v portugalščini, da imajo večji doseg med Brazilci, ki so del avdiovizualne vesolja (zlasti proizvajalci in filmskih ustvarjalcev). "

S Catarina Apolonio .


2014 14. november 2014

Sliši se v brazilskem Cinema: Danilo Carvalho in zvok "vasi Vztrajniki, glagola proti vetru" - DEL I

Danilo Carvalho

Nadaljuje z objavo raziskave o zvokov v sodobni brazilske kinematografije, sledi intervju z Danilo Carvalho , na svojem domu v Parnaíba (PI).

Pogovor potekal z Danilo je imel v svoji osrednji osi, kakor tudi drugih vprašanih v raziskavi, ki je film. V primeru Danilo, film je " vasi Vztrajniki, glagol proti vetru "(Alexandre Veras, 2005). Danilo izvedli zvočno pickup z Lênio Oliveira , in tudi storil zvočno urejanje in mešanje. Ampak pogovor z Danilo naslovljena drugi strani zvočnih praks, manj zadržani v metodoloških ali tehničnih vprašanjih. Danilo govori o filmih v svojih življenjskih izkušenj in kako se je vse skupaj odvija v izdelavo zvok za filme.

Danilo je tudi direktor in režiser filmov in je bil eden od ustanoviteljev Alumbramento kolektiv. Je dolgoletni partner Ivo Lopes Araujo in Alexandre Veras.

Part I) prilete in vplivi z zvokom in glasbo

Nadaljuj branje