2015 17 mars 2015

Tinguj në Kinemanë brazilian: Guile Martins dhe të shëndoshë i "The City është One?"

Mashtrim

A Cidade é Uma Só ” (Adirley Queirós, 2011). Intervistë me Guile Martins , përgjegjës për hartimin e shëndoshë të " qytetit është Një "(Adirley Queiroz, 2011).

William Farkas: Si keni arritur në "Qyteti është një"? A keni një marrëdhënie të mëparshme me Adirley?

Mashtrim Martins takua Adirley në 2006, gjatë një festivali të filmit në Florianópolis. Sobre a Maré ”. Shkurtër ynë janë duke u shfaqur, ai me " RAP - këndi i Ceilândia "dhe unë me" Rreth Tide ". Ne folur shumë, por unë mendoj më shumë për futboll se sa kinema. Ne u takuan përsëri në 2009 në Festivalin e Brazilias, unë isha atje paraqitur dokumentarin " Tarabatara "në të cilën unë të drejtuar redaktimi shëndoshë dhe të shëndoshë. Në atë kohë unë shkova në banjë Ceilândia marrë ujëvarë në ujërat e bukur e Goias, diçka që më bëri shumë të lumtur, transmetoi një ankth të vogël për të qenë në Brazilias, master plani, një vend të panjohur dhe i shkretë për mua. Në Ceilândia dëgjoi zhurmën e makinave, shitësit e panairit, njerëz që ecin në rrugë, lojra futbolli në çdo cep, më në fund, një peizazh të njeriut dhe të tingëllojë shumë e ndryshme nga master planit dhe qark festivalit te filmit. Kjo ishte kur unë mori pjesë në " Ditën e Strike "në shtëpinë e Adirley dhe foli më shumë për të shëndosha, si për të bërë tingujt e Ceilândia dhe të tjera të thyera, pa përdorur për përdorimin e" të shtënat shëndoshë dhe sirenat në distancë ", që të dy bothered si një propozim estetike. Ne flasim për tingujt që zhduket me kalimin e kohës, të mprehës thikë, një shitës Biju ...

Vazhdo leximin


2015 Mar 6, 2015

Tinguj në Kinemanë brazilian: Fernando këna dhe Daniel Turini dhe tingulli i "Avanti Popolo" dhe "Qyteti është Një?" - Pjesa III

qyteti dhe kështu

Daniel Turini . Pjesa e tretë dhe e fundit e intervistës me profesionistë të shëndosha Fernando këna dhe Daniel Turini . Tingujt e " City është Një "(Adirley Queiroz, 2011).

”, acho que já é um caso completamente diferente. William Farkas: Rreth "Qyteti është vetëm [1]" Unë mendoj se është një rast krejtësisht të ndryshme. Disa të përpiqet për të rimarrë në post-prodhimit, disa gjëra, të siguruar kuptueshmëri e disa planeve dhe të bëjë një përzierje që mbajnë filmin. , em que você tem uma condição de escuta bastante amplificada em que todos os eventos soam, produzem sonoridades que num modo de produção documental, muito dificilmente seriam gravados. Në herë, film flirts me një estetike të një tingull hiper-realiste [2], në të cilën ju keni një kusht dëgjimi mjaft të përforcohet në të gjitha ngjarjet të tingëllojë, prodhojnë tinguj që një prodhim dokument aq shumë më vështirë se do të regjistrohet . Unë pyes veten në qoftë se pastaj estetikë hyperrealism shëndoshë ishte një aluzion i Adirley .

Fernando këna: Kush mund të ju përgjigjem më siç duhet është e njëjta Guile Martins . Se erdhi këtu, kjo makinë gjë kyç për shembull kishte në përpunim imazh, duhet të ketë qenë një marrëveshje mes tyre. Çfarë është e mjaftueshme është një redaktimi shëndoshë super i zgjuar. Shumë pak tingëllon bazën e të dhënave, të gjithë tingujt e kapur gjatë filmit, madje në lokacion. Unë mendoj se kur Guile bërë zërin ...

Vazhdo leximin


2015 23 shkurt 2015

Tinguj në Kinemanë brazilian: Fernando këna dhe Daniel Turini dhe tingulli i "Avanti Popolo" dhe "Qyteti është Një?" - Pjesa II

Avanti Popolo

Daniel Turini . Pjesa e dytë e intervistës me të profesionistëve të shëndosha Fernando këna dhe Daniel Turini . Ndërtimi i shëndoshë " Avanti Popolo "(Michael Wahrmann, 2012).

William Farkas: Rreth "Avanti Popolo" si ju hyri në film? Siç Michael Warhmann afrua ty? Ai kishte propozime të shëndosha në para-prodhim?

Daniel Turini: Në fakt Misha e bëri filmin si një film të shkurtër tashmë me mendimin se mund të japë më shumë materiale, ka disa plane më të gjatë. E dija Misha më parë, festivale, miq të përbashkët, por kemi pasur asnjë kontakt me film për të filluar punën në të. E gjithë kjo unë foli para-prodhim, madje mendoj si teknik shëndoshë do të veprojë, nuk kishte. Çfarë ndodhi ishte se teknik shëndoshë ishte film plotësonjësi tingull të shkurtër, ai i cili redaktuar zërin e këmbë.

Vazhdo leximin


2015 18 shkurt 2015

Tinguj në Kinemanë brazilian: Fernando këna dhe Daniel Turini dhe tingulli i "Avanti Popolo" dhe "Qyteti është Një?" - Pjesa I

vëllazëria e tingujve dhe puro

Daniel Turini . Pjesa e parë e intervistës me të profesionistëve të shëndosha Fernando këna dhe Daniel Turini . Trajnim, dhe zhurmë brez: të menduarit tingujt e një filmi.

William Farkas: Si ju afrua tingujt e universit në filma?

Daniel Turini: Unë i filmonin USP (Diplomë audiovizuale, Shkolla e Komunikimit dhe Arteve, Universiteti i São Paulo) dhe tashmë brenda kursit ishte i specializuar në zë dhe mali mua, kur kam filluar duke punuar tashmë po bënte zë dhe kanë punuar me tingëllojë që nga. Bëjë gjëra të tjera, unë kam filma të shkurtër unë drejtuar, unë script, bëni gjëra të tjera, por ditë-për-ditë punë me zë. Kjo është një qasje më të përqendruar në tregim, kështu që trajnimi im është dramë, zhvillim dramatik. Pra, kjo nuk është aq e pakuptimta që punon me zë ose script apo fusha të tjera. Unë jam në të vërtetë duke punuar me evoluimin e dramës në kohë. Sigurisht ka disa zona në film, por unë do të përcaktojë pak si kalimin e kohës shëndoshë është fundamental, ose bashkim apo strukturën e një script. Unë mendoj specialiteti im është duke punuar kjo, e kuptojnë këtë strukturë nëpërmjet zërit ose gjuhëve të tjera dhe të punojnë atë. Dhe kjo është pak më tej deri pak me formimin e Fernando (këna).

Fernando këna: Cila është e kundërta e se! (Të qeshura). Unë shkova në tingujt për filmin nga rastësia. Kam punuar në një studio reklamat dhe një nga punëtorët atje kishte punuar në studio Miriam Biderman dhe ofroi një vend për të, se ajo përfundoi duke mos e pranuar dhe e pyeti nëse kam kërkuar, në qoftë se unë e dinte se si për të bërë. I tha po për të dyja. Por kjo ishte një gënjeshtër, unë nuk e kam bërë, unë vetëm të kërkuar. Unë kam qenë atje në chutzpah mesme, në studio Mirian, i quajtur al Efekte Filmat dhe shkuarja atje ata pyetën nëse unë e dinte se si për të bërë dhe kam thënë jo, por ajo kishte një njohuri pak më të mirë të Pro Tools dhe disa gjëra teknike e drejtë, dhe ata kishin një kërkesë për të. Vetëm të hyrë në këtë valë, një input gjysmë-valë, edit hapat ...

Vazhdo leximin


2015 15 janar 2015

Intervistë me drejtorin e shëndoshë José Luis Díaz

JLD

ABC . Unë jam i lidhur me Shoqatën brazilian të Kinematografisë që nga viti 2000. Në 2002, kemi mbajtur në Rio de Janeiro takimin e parë të profesionistëve të shëndosha brenda ABC . Për ne për të kryer një aktivitet në Sao Paulo në të njëjtin vit, unë ftuar Carlos Klachquin , i cili ishte Konsulenti Dolby për Amerikën Latine, për të dhënë një diskutim mbi historinë e shëndoshë në teknologji kinemasë. Menjëherë pas kësaj ai u bashkua ABC dhe e bëri shumë gjëra së bashku. Në vitin 2010, duke menduar për të cilët ne mund të ftojë nga jashtë Brazilit, për një debat të shëndoshë në Java ABC . O Segredo dos Seus Olhos “, ganhador do Oscar de Melhor Filme Estrangeiro daquele ano. Carlos sugjeruar më José Luis Diaz , dhe ai na tha pak rreth punës së fundit ai e kishte mbajtur këtë Urdhëresë Sound " Sekret në sytë e tyre ", fitues i Oscar për filmin më të mirë të Jashtëm të vitit.

8º Festival Cinemúsica em 2014, em Conservatória, RJ. Në vitet në vijim ne vazhdojmë që të shkojë, kur ai ishte ftuar për të marrë pjesë në Takimin e Dytë Kombëtare të Profesionistëve Brazilian Cinema Sound , mbajtur në 8 Festivalin Cinemúsica në 2014, në Regjistrin, RJ. Atje, ai dhe Guido Berenblum , i cili kishte qenë nxënës i tij, mbajti një diskutim mbi tingujt në kinema Argjentinës. Kjo ishte një mundësi e madhe për të, me anë të shëndoshë, mund të forcojë lidhjet mes kinematografisë tonë.

Relatos Selvagens , filme de enorme sucesso de público na Argentina e atualmente em cartaz no Brasil, onde também tem feito sucesso. Puna për të cilën José Luis Díaz na futi ishte në performancën e shëndoshë të Raporteve Wild , film blockbuster i madh në Argjentinë dhe aktualisht në shfaqje në Brazil, ku ajo ka qenë gjithashtu i suksesshëm. José Luis ka një kanal YouTube ku bujarisht ofron informacion në lidhje shëndoshë në kinema. Câmara Argentina de Provedores e Fabricantes de Equipamentos de Radiodifusão ) no final de outubro de 2014. Ai kohët e fundit uploaded 4 video filmuar gjatë një leksioni që koordinuar gjatë ekspozimit të lodroj ( Argjentinë Dhomës së Ofruesve dhe Transmetuese Pajisje Prodhuesit ) në fund të tetorit 2014.

Vazhdo leximin