2014 Ауг 26 2014

8. Фестивал ЦинеМусица

8. Фестивал ЦинеМусица
8º Cine Música – Festival de Cinema de Conservatória , único festival de cinema do país dedicado exclusivamente à trilha sonora dos filmes. 04 до 7. септембра се дешава у граду регистрар-РЈ 8. Цине Музика - Филм Фестивала Конзерваторијуму , само филмском фестивалу у земљи посвећен искључиво соундтрацк филма. Овогодишња тема је Форро а догађај је отворен за јавност и бесплатан улаз!

Подсјећајући да је фестивал добија овогодишње Други Национални састанак професионалци Звук бразилске Цинема .

Следи списак филмова и професионалаца награђених у 8. Фестивал Цине Мусиц :

Трофеј ЦинеМусица

Бест Соунд: " Силвестер "(награђен: Лина ЦХАМИЕ, Едуардо Сантос Мендес, Луиз Манзано Аделмо, Тиде Борхес, Бразил Рене, Лоуис Робин, Ериц Цхристани Рибеиро, Луиз Фернандес и Рикардо Фариас)

Бест Соунд Микер: " Серра Пелада "(награда: Џон Годој, Марцело Рапосо и Убиратан да Силва - Бира)

Најбољи Мешање и најбољи Бука Роом (Фолеи): " Таттоо "(награђен: Рикардо Цутз, Филип Бургер и Ренато Маркуес Галимберти)

Бест Соунд Десигн: " Праиа до Футуро "(награђен: Валдир Ксавиер)

Бест Соунд Едитинг: " Морро дос Празерес "(награђен: Бернардо Узеда)

Бест Соунд Еффецтс: " Ривер Стреам "(награђен: Рицардо Реис Чуи)

Најбољу оригиналну песму: " Дечак и свет "(победници: Рубен Феффер и Густаво Курлат)

Бест Сонг: " Када сам био жив "(победници: Марко Дутра и Цаетано Готтхард)

Бест Мусицал Селецтион: " Екилес вулкана "(награђен: Фабио Андраде)

Најбољу режију Дуббинг: " Свеет Азбест "(награђен: Гуто Паренте и Ерик Паива)

Схорт Лигхт Тропхи

Бест Соунд: "9493" (награђен: Марцеллус Л.)

Бест Соунд Десигн: "Нека Диана у миру" (награђен: Карлос Црна Гора и Клаудио Насцименто)

Бест Соунд Микер: "Сви ови дани када сам Странгер" (награђен: Евандро Лима)

Programação Completa do 8º Festival CineMúsica Такође, проверите пун распоред фестивала 8 Цине Мусиц : комплетан распоред од 8. фестивала ЦинеМусица


2014 Ауг 17 2014

ИИ Национални састанак професионалци Соунд бразилске Цинема

ИИ састанак

У данима 05. и 06. септембар се дешава у граду регистрар-РЈ у ИИ Национални састанак професионалци Соунд бразилске Цинема . Догађај има за циљ да допринесе већој интеграцији међу професионалцима звучне националне кинематографије. Спаја   8. Цине Музика - Филмски фестивал Цонсерватори , је прилика да се покаже филмски звук светске активности које се односе у земљи, такође прави нови простор за размишљање и дискутује о питањима која се односе на аудиовизуелном тржишта постигнућа, наставе и да тражи звук биоскопа у Бразилу. Састанак се састоји од дискусија столова, предавања и радионице које допуњују програмирање Цине музици, само филмског фестивала у земљи посвећен искључиво соундтрацк филма. Овогодишњи новитет је и учешће два међународна гостију дисцоррерао о звуку у биоскопу Латинске Америке.

Догађај је отворен за јавност и бесплатан улаз!

2014 Распоред ИИ ЕНПСЦБ:

Локација - Хотел Роцк  

05 СЕПТЕМБАР - петак

Септембар 06 - субота


2014 Јул 31 2014

Синтеза И ЕНПСЦБ

И и ИИ ЕНПСЦБ

Синтеза првог Национални састанак професионалаца Соунд Оф бразилске Цинема

7º Festival CineMúsica , de 5 a 7 de Setembro de 2013, em Conservatória, Rio de Janeiro, em busca de garantir qualidade para a produção e exibição do audiovisual brasileiro nas salas de cinema, festivais nacionais, televisão e em novos formatos. Ми, учесници Првог националног састанка стручног бразилског Цинема Соунд , упознали смо се у 7. фестивала ЦинеМусица 5. до 7. септембра, 2013, у Конзерваторијуму, Рио де Жанеиру, у потрази да се обезбеди квалитет за производњу и изложба аудиовизуелних Бразилски у биоскопима, националним фестивалима, телевизије и нових формата.

Истичемо како основа за квалитет звука на аудиовизуелне производа је да су различити областима везаним за Соунд Продуцтион - директан звук, звук уређивање и мешање музике - у контакт и добро интегрисана у припрему и извршење радова од самог почетка . Дакле, ми намеравамо да се ефикасније и већу интеграцију између различитих фаза рада професионалаца у аудиовизуелној индустрији да мисле звук из скрипта да прикаже то дело праксе.

Ми смо свесни да је динамика аудиовизуелне продукције који је тренутно основана неповољни аудиовизуелних радова квалитет звука, углавном о питањима буџета, распоред и сати рада.

Напомињемо да је образовање заиста пут који је постављање нових професионалаца на тржишту и самим тим овај тренинг простор мора да стимулише више директан дијалог са тржишта.

Ми разумемо важност очувања историју процеса реализације филмова које треба у вези са компанијама и стручњацима који раде у области звука. Траже алтернативе за архиву и чувају историју самих филмова.

Залажемо присуство обучених техничара за тестирање звука звук прије пројекције филмова у биоскопима, фестивалима и другим домаћим изложбе филма. Због лошег квалитета филмске пројекције тренутно посматрано у бразилском изложбеном кола, видели смо значај овог поступка, а потреба за установе дозволити присуство обучених звучних техничара, као и произвођачи захтевају и финансирају ове тестове пред пројекцијама његових филмова .

Ми ћемо наставити овај процес у ИИ Национални састанак професионалаца Звук бразилског Цинема , која ће се одржати 8. Цине музички фестивал у 2014.

Учесници ИЕНПСЦБ


2014 Јун 15 2014

У гласно и добар звук

у јасно и гласно

У гласно и добар звук је серија од четири епизоде ​​ТВ која је истраживала путању звука у бразилском филму. Са правцем и презентације Симоне Зуццолотто, емитован је у 2013 на Цханнел Бразил . Упркос свеобухватни програми нису доступни на Интернету, интересантне исечака могу да се пренесу на линкове испод:


2014 16 Мај 2014

Гледају АБЦ табеле у недељи 2014

Cinemateca Brasileira em São Paulo. Столови су сада доступни за онлине гледање АБЦ Веек 2014 десило 07-09 маја у бразилском Цинема у Сао Паолу. Semana ABC é uma oportunidade única no país de reunião de personalidades de diversas áreas do cinema refletindo sobre o seu mercado de trabalho. Промовисан од стране бразилског Удружења кинематографије , АБЦ Недеља је јединствена прилика у земљи окупљања личности из различитих области филма одражавају на свом тржишту рада. Такође пружа дискусије, предавања, панеле и мајсторским курсевима које директно доприносе напретку бразилске кинематографије.

Овогодишњи расправа звук био присутан у три табеле:

Табела 01: "Медото радити директан звук - Радна процедура запослени у заробљавању директног звука у ери дигиталне мултитрацк:. Традиције и руптуре" Debora Opolski (editora de diálogos) e Willem Dias (montador). Са Џоном Годои (Дирецт тонац и професор аудиовизуелне ЕЦА / УСП), Дебора ополски (дијалог уредник) и Виллем Диас (асемблерском). Медијација Аделмо Луис Манзано (звук супервизор).

Eduardo Santos Mendes (sound designer e professor do curso de Audiovisual da ECA/USP) e Fernando Henna (editor de som). Табела 04: "гласност садашњих бразилских филмовима" Цом. Вирџинија Флорес (соунд едитор и монтер), Едуардо Сантос Мендес (дизајнер и професор аудиовизуелних ЕЦА / УСП звука) и Фернандо Кане (соунд едитор). Медијација Аделмо Луис Манзано (звук супервизор).

Табела 08: "Приказ у дигиталним комерцијалним биоскопима: Параметри, техничких стандарда, спровођење и праћење и будућност. Дисплеј: соба, домаћинство и Портабле" , Renata de Almeida (diretora da Mostra Internacional de Cinema de SP) e Rodrigo Monte (diretor de fotografia). Са Кико Ферраз (соунд едитор и миксер), Рената де Алмеида (директор Међународног филмског фестивала у СП) и Родриго Монте (дирецтор оф пхотограпхи). Медијација Јосе Францисцо Нето (завршетак супервизор).

Assista as mesas da Semana ABC 2014 na íntegra . Да бисте приступили другим табелама недеља АБЦ 2014. , само кликните на линк: Пази табеле у седмици 2014 АБЦ у потпуности .