2015 Јан 17 2015

Звучи у бразилском Цинема: Гуиле Мартинс и звук "Град је један?"

Лукавство

A Cidade é Uma Só ” (Adirley Queirós, 2011). Интервју са гуиле Мартинс , одговоран за дизајн звука на " Град је један "(Адирлеи Куеироз, 2011).

Вилијам Фаркаш: Како си ушао "Град је један"? Да ли имате претходну однос са Адирлеи?

Гуиле Мартинс састао Адирлеи у 2006. години, током филмског фестивала у Флорианополис. Sobre a Maré ”. Наш кратки су били приказани, он са " Рап - угао Цеиландиа "и" И са О Тиде ". Разговарали смо пуно, али мислим да висе о фудбалу него биоскопа. Поново смо се срели у 2009. години на Фестивалу Брасилиа, био сам тамо представљање документарног филма " Тарабатара "у којој сам директан звук и звучни едитовање. У то време сам отишао у Цеиландиа водопада се окупа у предивним водама Гоиас, нешто што ме је терао да срећни, емитован мало муку да буде у Бразилији, мастер плану, непознате и тешко приступачним место за мене. У Цеиландиа чуо звук аутомобила, продаваца на сајму, људи који ходају по улицама, фудбалских утакмица на сваком ћошку, коначно, људску крајолик и звуче доста другачије од мастер плана и филма фестивалима. То је било када сам присуствовао " дан штрајка "у Дому Адирлеи и разговарали више о звуку, како направити звуке Цеиландиа и друге поломљене, без ослањања на коришћење" пуца звук и сирене у даљини, "да су и сметало као естетски предлог. Ми говоримо о звуцима које избледе током времена, нож отра, једном Бију продавца ...

Наставите са читањем


2015 Јан 6 2015

Звучи у бразилском Цинема: Фернандо Хенна и Данијел Турини и звук "Аванти Пополо" и "Град је један?" - Парт ИИИ

град и тако

Daniel Turini . Трећи и завршни део интервјуа са здравим професионалцима Фернандо каном и Данијел Турини . Звуци " Град је један "(Адирлеи Куеироз, 2011).

”, acho que já é um caso completamente diferente. Вилијам Фаркаш: О "Град је само [1]" Мислим да је сасвим другачији случај. Неки покушавају да се опораве у пост-продукцији, неке ствари, осигура разумљивост неких планова и направити комбинацију која држи филм. , em que você tem uma condição de escuta bastante amplificada em que todos os eventos soam, produzem sonoridades que num modo de produção documental, muito dificilmente seriam gravados. Повремено, Филм кокетира са естетиком хипер-реално звуком [2], у којој имате саслушање стање сасвим појачан у свим озвучење, производи звуке који производња документ толико тешко да би се снимити . Ја онда се питам да ли то звук хиперреализма естетика је наговештај Адирлеи .

Фернандо Кана: Ко може да вам одговорим правилније је иста Гуиле Мартинс . Него је дошао овде, овај аутомобил кључна ствар за пример имали у уређивање слика, мора да је споразум између њих. Оно што је довољно паметан је супер звук уређивање. Врло мало звучи базу података, све звукове заробљених током филма, чак и на локацији. Мислим да када Гуиле направио звук ...

Наставите са читањем


2015 Јан 23 2015

Звучи у бразилском Цинема: Фернандо Хенна и Данијел Турини и звук "Аванти Пополо" и "Град је један?" - ИИ део

Аванти пополо

Daniel Turini . Други део интервјуа са здравим професионалцима Фернандо каном и Данијел Турини . Изградња звука " Аванти Пополо "(Мајкл Вахрманн, 2012).

Вилијам Фаркаш: О "Аванти Пополо" како сте ушли у филм? Као Мајкл Вархманн вас је пришао? Имао предлоге звука у пред-продукцију?

Данијел Турини: Заправо Миша направио филм као кратки филм већ мишљу да може дати више материјала, има неки дужи планове. Знао сам Мисха раније, фестивале, заједничких пријатеља, али нисмо имали контакт са филмом за почетак рада на њему. Све ово говорио сам о пред-продукцију, чак размишљати као тонац ће деловати, није. Дешавало се да тонац је финишер звук кратки филм, он је ко едитед звук ходања.

Наставите са читањем


2015 Јан 18 2015

Звучи у бразилском Цинема: Фернандо Хенна и Данијел Турини и звук "Аванти Пополо" и "Град је један?" - И део

Братство звукова и цигара

Daniel Turini . Први део интервјуа са здравим професионалцима Фернандо каном и Данијел Турини . Обука, и бука генерација: мислећи звук филм.

Вилијам Фаркаш: Како сте се приближавали звук универзума у филмовима?

Данијел Турини: Јесам сними УСП (аудиовизуелни степена, Сцхоол оф Цоммуницатион и уметности Универзитета Сао Пауло) и већ у току је специјализована за звук и монтирање ме, када сам почела да радим већ ради звук и радили са соунд од. Да ли друге ствари, имам кратке филмове сам усмерене, ја скрипта, радим друге ствари, али радни дан у дан са звуком. То је више фокусиран приступ у причи, тако да је мој тренинг је драма, драматична развој. Дакле, није као бесмислицу рад са звуком или писму или друге области. Ја заправо радим са еволуцијом драме у времену. Наравно постоји неколико области у филму, али ја бих дефинисати помало као проласком времена звука је фундаментална, или окупљања или структури сценарија. Мислим да моја специјалност ради ово, разуме ову структуру кроз звук или другим језицима и раде га. И то је мало даље до мало са формирањем Фернандо (Хенна).

Фернандо Кана: Шта је супротно од тога! (Смех). Отишао сам у звуке за филм случајно. Радила сам у рекламној студију и један од радника тамо радили у студију Мирјам Бидерман и понудио место за њу да она завршила неприхватање и питао да ли желим, када бих знао како да урадим. Рекао сам да се обоје. Али то је била лаж, ја нисам урадио, само сам хтео. Био сам тамо у средњем Цхутзпах, у Мириан студију, под називом ал Ефекти Филмови и популар су питали да ли знам како да радим и ја рекао не, али је имао нешто бољу познавање Про Тоолс и неке техничке ствари у праву, и имали су потражњу за њега. Тек улазе на ово талас, полуталасни уноса, едит корака ...

Наставите са читањем


2015 Нов 15 2015

Интервју са редитељем звук Јосе Луис Диаз

ЈЛД

ABC . Ја сам повезан са бразилском Удружења кинематографију од 2000. У 2002., одржали смо у Рио де Жанеиру први састанак звучних професионалаца у оквиру АБЦ . За нас да обавља дјелатност у Сао Паулу у истој години, позвао сам Царлос Клацхкуин , који је био Долби Консултант за Латинску Америку, да дају говор о историји звука у биоскопској технологији. Убрзо након што се прикључио АБЦ и учинио многе ствари заједно. У 2010. години, мислећи о томе ко смо могли позвати изван Бразила, за здраву расправу у тједна АБЦ . O Segredo dos Seus Olhos “, ganhador do Oscar de Melhor Filme Estrangeiro daquele ano. Карлос ми је предложио Хосе Луис Дијаз , а он нам је рекао нешто о последњем послу је био на Соунд правцу " Тајна у њиховим очима ", добитник Оскара за најбољи страни филм године.

8º Festival Cinemúsica em 2014, em Conservatória, RJ. У наредним годинама настављамо да одговара, када је био позван да учествује у Другом Националном састанку Бразилски Цинема Соунд Профессионалс , која је одржана у 8 Цинемусица фестивалу 2014. године у Регистру, РЈ. Тамо, он и Гвидо Беренблум , који је био његов ученик, одржао расправу о звука у аргентинском биоскопу. То је била одлична прилика за, кроз звук, могао ојачати везе између наше кинематографије.

Relatos Selvagens , filme de enorme sucesso de público na Argentina e atualmente em cartaz no Brasil, onde também tem feito sucesso. Рад на којој Хосе Луис Дијаз нас увели је на звука обављању Вилд извештаја , огромном блоцкбустер филма у Аргентини и тренутно изложени у Бразилу, где је такође био успешан. Хосе Луис има ИоуТубе канал где великодушно пружа информације о звуку у биоскопу. Câmara Argentina de Provedores e Fabricantes de Equipamentos de Radiodifusão ) no final de outubro de 2014. Он је недавно уплоадед 4 видеос снимљена током предавања које координисано током излагања на капар ( Аргентина коморе пружалаца и емисионе опреме произвођача ) крајем октобра 2014.

Наставите са читањем