2014 Јун 15 2014

У гласно и добар звук

у јасно и гласно

У гласно и добар звук је серија од четири епизоде ​​ТВ који је истраживао путању звука у бразилском филму. Са смера и презентације Зуццолотто Симоне, емитован је у 2013 на Цханнел Бразилу . Упркос пуним програми нису доступни онлине, занимљива исечака може се проверити на линковима испод:


2014 Маи 16 2014

Погледајте табеле у недељи АБЦ 2014

Cinemateca Brasileira em São Paulo. Столови су сада доступни за гледање онлајн АБЦ недеља 2014 десило 07-09 маја, у биоскопу Бразила у Сао Паолу. Semana ABC é uma oportunidade única no país de reunião de personalidades de diversas áreas do cinema refletindo sobre o seu mercado de trabalho. Промовисан од стране бразилског Удружења кинематографији , АБЦ недеља је јединствена прилика у земљи скупштине личности из различитих области филма одражава на њеном тржишту рада. Такође пружа дебате, конференције, панели и мајсторске курсеве које директно доприносе напретку бразилске кинематографије.

Овогодишњи дебата звук био присутан у три табеле:

Табела 01: "Медото рад директног звука - Радне процедуре запослени у заробљавању директног звука у ери дигиталне Мултитрацк: традиција и руптура". Debora Opolski (editora de diálogos) e Willem Dias (montador). Са Џоном Годои (директан звук техничар и професор аудиовизуелне ЕЦА / УСП), Дебора ополски (дијалог) и уредник Виллем Дани (ассемблер). Медијација Аделмо Луис Манзано (звук надзорник).

Eduardo Santos Mendes (sound designer e professor do curso de Audiovisual da ECA/USP) e Fernando Henna (editor de som). Табела 04: "дречавост актуелног бразилског филма" са. Ва цвећа (Асемблер, и звука уредник), Едуардо Сантос Мендес (дизајнер и професор аудиовизуелне ЕЦА / УСП звука) и Фернандо Хенна (соунд едитор). Медијација Аделмо Луис Манзано (звук надзорник).

Табела 08: "Дигитални дисплеј у комерцијалним биоскопима: параметри, техничке услове, имплементација и праћење и будућност екрана:. Собе, куће и лаптоп" , Renata de Almeida (diretora da Mostra Internacional de Cinema de SP) e Rodrigo Monte (diretor de fotografia). Са Кико Ферраз (звук уредник и бетон), Рената де Алмеида (директор Међународног филмског фестивала СП) и Родриго Монте (директор фотографије). Медијација Јосе Францисцо Нето (завршетак надзорник).

Assista as mesas da Semana ABC 2014 na íntegra . Да бисте приступили другим табелама Веек АБЦ у 2014 , само кликните на линк: Погледајте табеле у недељи АБЦ у 2014 у целини .


2014 1 Мај 2014

Интервју са дизајнером звука Едсон Сеццо

Едсон Сеццо

sound deigner , de um modo geral ostensivamente mal utilizado, para qualificá-lo: seja por pensar o som dos filmes como um todo integrado (relativizando distinções entre música e ruído, por exemplo); Музичар обука и претходно искуство у позоришту, Едсон Сеццо састаје у свом филму раде низ особина које оправдавају употребу термин звука деигнер, углавном грубо злоупотребљена да га квалификују: звука је од размишљања филмови као интегрисана целина (смањење разлике између музике и буке, на пример); је мноштво функција обавља и давање стилско јединство за њихов рад; је још увек у раној сарадњи, још увек у фази сценарија, у многим пројектима у којима је учествовала. У том разговору, Едсон Сеццо разговарао са Артисан Соунд каријере и његовог личног приступа звука у биоскопу.

Наставити читање


2014 Јан 29 2014

Увод у дизајн звука

Увод у дизајн звука

АБЦ недеља 2014 који се одржава 07-09 маја, у   Бразилски Биоскоп   у Сао Паолу, леђа ове године паралелно са свом распореду, а простор за ширење и ослобађање књига везаних за аудиовизуелне области Феатуред, Промоција књиге:. " Увод у дизајн звука: примењена анализа систематског дуго- Филм Слепило "по Дебора ополски .

"Књига представља размишљање о процесу изградње дизајна звука. Структурно у виду искуства извештаја и упоредна анализа разматра процес стварања звука, поставља питање доприноса дизајна звука за филм наративног дискурса.

Подељена на два дела, први имамо објашњење процеса обраду звука у појединостима, разматра значај   пост-продукција и утицај то има на како се филм гледа по посматрача. Поклони и објективне методе за уређивање дијалога, Фоли и звучним ефектима.

После, анализирамо пост-продукцијски звучни филм слепила у срединама у звучним ефектима, и музику. Читалац ће наћи сцене, ситуације, а обрађује специфичне догађаје у којима су технике и применљивост сваког елемента могу се применити у детаље. "


2014 Јан 10 2014

Ја Општинска конференција о буке, вибрација и звука поремећај

Ја Општинска конференција о буке, вибрација и звука поремећај

На дане 28., 29. и 30. априла, град Сао Пауло-СП разматра прву борбену буку у својој урбаној средини. ProAcústica ), acontece por ocasião do “Dia Internacional da Conscientização sobre o Ruído”, o International Noise Awareness Day (INAD), cuja data oficial neste ano é 30 de abril. Ја Општинска конференција о буке, вибрација и звука поремећај , под покровитељством Општине Сао Паолу и бразилске асоцијације за квалитет Ацоустицс ( ПроАцустица ) дешава поводом "Међународног дана свијести о Ноисе", Међународни дан шума Свесност (ИНАД), чији је званични датум ове године је 30. април.

Циљ манифестације је да се сензибилизација владе и друштва у целини о негативним утицајима буке и звучних вибрација на људско здравље, стварајући делотворне смернице за законодавну и административну акцију.

Догађај је отворен за јавност и слободни, али простор је ограничен и захтева завршетак регистрације "форма".

Проверите распоред и више информација: Ја Општинска конференција на буку, вибрације и звука поремећај