2014 Нов 3 2014

Звучи у бразилском Цинема: Данило Карваљо и звук "села пакнови, глагола против ветра" - ИИИ ДЕО

Данило Карваљо

После трећег и завршног дела интервјуа са са Данилом Царвалхо чија централна оса звук филма " Деревни пакнови, глагола против ветра "(Алекандре Верас, 2005), али и упутио другу страну звучних пракси.

 

Парт ИИИ) Соунд у Вилас Вхеелс: глагол против ветра

Вилијам Фаркаш: Како сте се приближавали "села Вхеелс: глагол против ветра"? Како је било на улазак у филму?

Данило Карваљо: сам радио са Алијем, освестио раде друге ствари, са Иво, ми смо већ били добар пријатељ поред шанк столовима, дискусије. , criou esse núcleo lá em Fortaleza que durou doze ou quatorze anos. Трем [1] основао овај језгро тамо у Форталеза која је трајала дванаест или четрнаест. que é aquela vila de Tatajuba [3] que por causa das dunas foi sendo coberta e mudando de local. Анд Виллас је дошао са овим писмом које је засновано на тези о Руи Васцонцелос [2] је један село Татајуба [3] због динама је покривен и мења локацију. Руј писао а онда су прилагођени документарни сценарију, покупити неке знакове који универзум. Имали су нека питања у филму да је Али желео и разговарали смо о томе. Наставите са читањем


2014 Нов 27 2014

Звучи у бразилском Цинема: Данило Карваљо и звук "села пакнови, глагола против ветра" - ИИ ДЕО

Данило и звук војника

Настављајући разговор одржан са Данилом Царвалхо чија централна оса звук филма " Деревни пакнови, глагол против ветра "(Алекандре Верас, 2005), али и упутио другу страну звучних пракси, следи други део.

Парт ИИ) Обука у биоскоп: партнерства и односа.

, quanto o Sábado à Noite [2] , entre outros, é justamente esse tipo de som que renova um certo cenário de cinema, um certo fazer som, e de se distanciar de um fazer som mais convencional. Вилијам Фаркаш: Један од разлога који су ме довели да се заинтересују за филмове које направите, како на Вхеелс Виллагес: глагол у ветар [1], као Сатурдаи Нигхт [2], између осталог, да је управо та врста музике обнављање одређеног филма сет, уради одређену звук, и да се дистанцира од марка преко конвенционалног звука. То је управо оно што ја тражим у мом истраживању, ова врста могућност креирања звука, у сваком случају. Само да истакнем, још мало причати о филма одлука исто. С једне стране музике је јака за тебе, ти такође чине многе филмове, ви се урања у процесу доношења филмове ...

Наставите са читањем


2014 Нов 19 2014

Пернамбуцано Филмови Звук

Пернамбуко звук

О Пернамбуко Соунд Цоллецтиве :

"Првобитна идеја је била да буде један техничара Соунд Ассоциатион. Али могућност израде звука техничку групу у колективном била атрактивнија и мање бирократска, а то је оно што смо урадили. Група појавила око 2012., са циљем израде категорија више сједињене и јаке звучне техничара; да разјасни и покушати да едукује аудиовизуелни тржиште и потребе звучних професионалаца; STIC-RJ . и за професионалце могао повезати да размене искуства, као што је био случај у Пернамбуцо потез да озваничи рад на локалном биоскопу од АБД-ПЕ , Цанне , понекад рачунајући на подршку и савете од стиц-РЈ .

Данас, Пернамбуку звука колектив има око 20 професионалаца широм Бразила, нарочито на североистоку. Макес редовне састанке и студије у блиској будућности, бити у стању да промовише курсева и радионица обуке за своје чланове и јавност. Као и већина звучних професионалаца широм света, који деле исте притужбе, изгледи за будућност је то звук техничари и други аудиовизуелни професионалци могу да живе "мирно" и да постоји барем знање о метиер од звука техничара (са радом директног тонац, пролазећи поред уредника и достизање миксер). За ово, колективни производи едукативни материјал о професији која су објављене на блогу . Сви текстови су на португалском да имају већи домет међу Бразилцима који су део аудио-визуелног универзума (посебно произвођача и филмских аутора). "

Би Цатарина Аполонио .


2014 Нов 14 2014

Звучи у бразилском Цинема: Данило Карваљо и звук "села пакнови, глагола против ветра" - И ДЕО

Данило Карваљо

Настављајући са објављивањем истраживања звукова у савременој кинематографији бразилског, следи разговор са Данилом Царвалхо , у свом дому у Парнаиба (ПИ).

Разговор са Данилом одржана је имало за централну осу, као и осталих испитаника у истраживању, а филм. У случају Данила, филм је " Села пакнови, глагол против ветра "(Алекандре Верас, 2005). Данило спроведено звука камионет са Ленио Оливеира , а такође да ли је звук уређивање и мешање. Али разговор са Данилом обратио другу страну звучних пракси, мање задржане у методолошким или техничким питањима. Данило говори о филмовима у својим животним искуствима и како је све одвија у изради звук за филмове.

Данило је такође директор и директор филмова и био је један од оснивача Алумбраменто колектив. Она је дугогодишњи партнер Иво Лопес Араујо и Алекандре Верас.

Део И) приступи и утицаји са звуком и музиком

Наставите са читањем


2014 9 нов 2014

Уређивање Дијалози са Деборах Ополски

João Caserta , divulgou um didático e interessante vídeo sobre edição de diálogos com a editora de som Débora Opolski . Ове недеље портала дело-РТА аудио за филм , звук професионалног Куритиба Јохн Цасерта , објавио дидактички и занимљив видео о уређивачка дијалозима са звучном уредника Дебора Ополски .

"У разговору са Деборах Ополски говоримо о едитинг дијалоге за дуге филмова. Дебора има доста искуства у овој ствари и сам хтео да скренем мало тога за вас. Дијалог уредник је онај који прима и обрађује директан звук. Ваш циљ је да створимо дијалог нумеру са најмањом количином буке могућег. Да би се то постигло, уредник користи процедуре и технике и пуно искуства, креативности и чуо! Она је објаснила каква је процедура да се користи за уређивање дијалог, коментаришући сваком кораку. Од отварања ОМФ, организације Про Тоолс седнице, Директан Соунд конференцији, на замену узима и свега. Разговарали смо ио воицеоверс (АДРс) и како особа која ради сама у звук филм може користити ово знање или ови поступци овде да направи кратки филм. "