2014 5 апр 2014

АБЦ недеља 2014

АБЦ недеља 2014

Semana ABC 2014 . Com uma programação recheada de conferências, painéis e debates com personalidades de diversas áreas do cinema do Brasil e do exterior, o evento acontece na Cinemateca Brasileira em São Paulo e é aberto ao público com entrada franca. Од 07 до 09 маја у бразилском Удружења кинематографији представља АБЦ недеља 2014 . Уз препуном распореду предавања, панела и дискусија са личностима из различитих области филма Бразилу иу иностранству, догађај се дешава у бразилској биоскопу у Сао Паолу и је отворен за јавност са бесплатан улаз.

Ове године, недељу дана има два стола посвећена филмској звука окупили првог дана манифестације. То су:

Дан 07/05, среда:

9:30 ујутру Табела 1
"Медото рад директног звука - Радне процедуре запослени у заробљавању директног звука у ери дигиталне Мултитрацк: традиција и руптура".

Учесници:
Џон Годој - Тренер Директни звук и аудиовизуелни професор ЕЦА / УСП.
Дебора Ополски - Издавач дијалога
Виљем Дан - Уредник
Медијација: Тиде Борхес , АБЦ - Техничка Директни звук и професор филмске наравно на ФААП.

Табела 4 18:30
"Гласност од садашњих бразилских филмова."

Учесници:
Вирџинија Флорес - Лабел Макер и звука
Едуардо Сантос Мендес - дизајнер звука и професор аудиовизуелне ЕЦА / УСП.
Фернандо Кане - Соунд Едитор
Данијел Турини - Соунд Едитор
Медијација: Аделмо Луис Манзано - Звук супервизор

Погледајте пуну догађај распоред: Недеља АБЦ 2014


2014 Јан 29 2014

Уметност Соунд Микер

7º Festival CineMúsica eo I Encontro Nacional de Profissionais de Som do Cinema Brasileiro . Сертификовани Звук Миксер Валтер Гоуларт , један од најискуснијих професионалаца у филмској звук Бразила у активности, каже уметност Дирецт Соунд у интервјуу Дејвиду Пеннингтон у 09/08/2013, током 7тх ЦинеМусица Фестивала и ја Национални састанак професионалце Звук бразилске кинематографије .

Проверите такође: Интервју са Валтер Гоуларт .


2014 Јан 11 2014

ЈЛС Соунд објекти

ЈЛС ЛОГО - позитивне мајке ТИФФ

Занатлије Звук сада има подршку ЈЛС Соунд објеката . JLS Facilidades Sonoras , fundado em junho de 1993, é uma das principais empresas de finalização sonora de filmes do Brasil e tem como seu Diretor, José Luiz Sasso , um profissional com mais de 45 anos de experiência em áudio para cinema, o que o coloca em paralelo com parte da própria história da evolução técnica e criativa do som no Cinema Brasileiro. Студио ЈЛС , заштитни знак ЈЛС Соунд објеката , основан у јуну 1993, је водећи звук финализација филмова из Бразила и има као директор, Јосе Луиз Сассо , професионалац са преко 45 година искуства у аудио за филм, који га ставља уз део историје технологије и креативне еволуције звука у бразилске кинематографије.

Сазнајте више о ЈЛС: ЈЛС студио


2014 2 мар 2014

Силент Умирање

"Тишина је угрожена врста", каже Гордон Хемптон . Hempton também costuma dizer que “a Terra é uma jukebox movida a energia solar”. Оснивач и потпредседник Тхе Један квадратном инчу тишине Фондације , Хемптон такође кажу да "Земља је соларни џубокс." Акустична еколог и протагониста филма Соундтрацкер - Гордон Хемптон од портрета , што показује да је "ћутање није одсуство нечега, али присуство свих," прати ширење потребу и значај очувају природне звуке широм света. У овом предавању на Теда к Амазона , он развија нешто више од ваших идеја и циљева.

Пре 20 година Гордона Хемптон је посетио и бразилске Амазон да направи неке снимке. Недавно се вратио. Проверите како се ова звучало последњи састанак:


2014 Јан 22 2014

Искуство биоскопу Луцрециа Мартел

Филм Искуство по Луцрециа Мартел

Искуство биоскопу Луцрециа Мартел: губљење времена и звуци поред базена (ур. Аламеда, 2014) је најновији национални књига посвећена рефлексије на биоскопском звуку. Аутор је истраживач Наталија Цхристофолетти Барренха .

"Т његов је књига за некога ко зна како да слуша. Уобичајено је да се пронађе критичаре који виде знам, али то је веома ретко наћи критичара који зна како да слуша. И ово је један од оних случајева, јер када Наталија пише да "су људи фрагментирано од стране околине - тела инсинуира више од емисије, као ликови шапућу него говорити искрено," пише у логичан шапатом жеље, веровања и друштвене класе.

И чини обавештење читач како, у звук, може се уочити различите нивое значења. Јер, као што видимо у књизи, "звук је најбољи начин да се деле перцепцију некога." Реининг у лавиринту Луцрециа Мартел само масу звукова, аутор анализира породичне и католицизам, кључеве у свету Мартел. Silvina Ocampo . И, више неочекивано, утицај вестерна и хорор филмова и класе Б, тежине усмених наратива Салта и дијалог са књижевности Хорацио Куирога и Силвина Оцампо .

Ова књига, у сваком случају, не само да ужива као филмски критичар. Такође може да се чита као проучавање упоредне критике: не у смислу да се суочава са филмографију две земље (Бразил и Аргентина), али у много дубљем смислу. То је изглед Бразилског филма о раду једног аргентинског редитеља. Нема представљања или лажни драмска уметност, Наталија сатови и слуша са свежином страног и мудрост оних који разумеју биоскоп. "

О аутору: Наталија Цхристофолетти Барренха   је докторант на Факултету програм у мултимедијалним, Државног универзитета у Сао Пауло (Уницамп), у којем је такође развио свој магистарски рад - Порекло ове књиге. Дипломирала на социјалној комуникацији - Новинарство из Универсидаде Естадуал Паулиста (УНЕСП / Бауру).