2014 Јул 31 2014

Синтеза И ЕНПСЦБ

И и ИИ ЕНПСЦБ

Синтеза првог Национални састанак професионалаца Соунд Оф бразилске Цинема

7º Festival CineMúsica , de 5 a 7 de Setembro de 2013, em Conservatória, Rio de Janeiro, em busca de garantir qualidade para a produção e exibição do audiovisual brasileiro nas salas de cinema, festivais nacionais, televisão e em novos formatos. Ми, учесници Првог националног састанка стручног бразилског Цинема Соунд , упознали смо се у 7. фестивала ЦинеМусица 5. до 7. септембра, 2013, у Конзерваторијуму, Рио де Жанеиру, у потрази да се обезбеди квалитет за производњу и изложба аудиовизуелних Бразилски у биоскопима, националним фестивалима, телевизије и нових формата.

Истичемо како основа за квалитет звука на аудиовизуелне производа је да су различити областима везаним за Соунд Продуцтион - директан звук, звук уређивање и мешање музике - у контакт и добро интегрисана у припрему и извршење радова од самог почетка . Дакле, ми намеравамо да се ефикасније и већу интеграцију између различитих фаза рада професионалаца у аудиовизуелној индустрији да мисле звук из скрипта да прикаже то дело праксе.

Ми смо свесни да је динамика аудиовизуелне продукције који је тренутно основана неповољни аудиовизуелних радова квалитет звука, углавном о питањима буџета, распоред и сати рада.

Напомињемо да је образовање заиста пут који је постављање нових професионалаца на тржишту и самим тим овај тренинг простор мора да стимулише више директан дијалог са тржишта.

Ми разумемо важност очувања историју процеса реализације филмова које треба у вези са компанијама и стручњацима који раде у области звука. Траже алтернативе за архиву и чувају историју самих филмова.

Залажемо присуство обучених техничара за тестирање звука звук прије пројекције филмова у биоскопима, фестивалима и другим домаћим изложбе филма. Због лошег квалитета филмске пројекције тренутно посматрано у бразилском изложбеном кола, видели смо значај овог поступка, а потреба за установе дозволити присуство обучених звучних техничара, као и произвођачи захтевају и финансирају ове тестове пред пројекцијама његових филмова .

Ми ћемо наставити овај процес у ИИ Национални састанак професионалаца Звук бразилског Цинема , која ће се одржати 8. Цине музички фестивал у 2014.

Учесници ИЕНПСЦБ


2014 Јун 15 2014

У гласно и добар звук

у јасно и гласно

У гласно и добар звук је серија од четири епизоде ​​ТВ која је истраживала путању звука у бразилском филму. Са правцем и презентације Симоне Зуццолотто, емитован је у 2013 на Цханнел Бразил . Упркос свеобухватни програми нису доступни на Интернету, интересантне исечака могу да се пренесу на линкове испод:


2014 16 Мај 2014

Гледају АБЦ табеле у недељи 2014

Cinemateca Brasileira em São Paulo. Столови су сада доступни за онлине гледање АБЦ Веек 2014 десило 07-09 маја у бразилском Цинема у Сао Паолу. Semana ABC é uma oportunidade única no país de reunião de personalidades de diversas áreas do cinema refletindo sobre o seu mercado de trabalho. Промовисан од стране бразилског Удружења кинематографије , АБЦ Недеља је јединствена прилика у земљи окупљања личности из различитих области филма одражавају на свом тржишту рада. Такође пружа дискусије, предавања, панеле и мајсторским курсевима које директно доприносе напретку бразилске кинематографије.

Овогодишњи расправа звук био присутан у три табеле:

Табела 01: "Медото радити директан звук - Радна процедура запослени у заробљавању директног звука у ери дигиталне мултитрацк:. Традиције и руптуре" Debora Opolski (editora de diálogos) e Willem Dias (montador). Са Џоном Годои (Дирецт тонац и професор аудиовизуелне ЕЦА / УСП), Дебора ополски (дијалог уредник) и Виллем Диас (асемблерском). Медијација Аделмо Луис Манзано (звук супервизор).

Eduardo Santos Mendes (sound designer e professor do curso de Audiovisual da ECA/USP) e Fernando Henna (editor de som). Табела 04: "гласност садашњих бразилских филмовима" Цом. Вирџинија Флорес (соунд едитор и монтер), Едуардо Сантос Мендес (дизајнер и професор аудиовизуелних ЕЦА / УСП звука) и Фернандо Кане (соунд едитор). Медијација Аделмо Луис Манзано (звук супервизор).

Табела 08: "Приказ у дигиталним комерцијалним биоскопима: Параметри, техничких стандарда, спровођење и праћење и будућност. Дисплеј: соба, домаћинство и Портабле" , Renata de Almeida (diretora da Mostra Internacional de Cinema de SP) e Rodrigo Monte (diretor de fotografia). Са Кико Ферраз (соунд едитор и миксер), Рената де Алмеида (директор Међународног филмског фестивала у СП) и Родриго Монте (дирецтор оф пхотограпхи). Медијација Јосе Францисцо Нето (завршетак супервизор).

Assista as mesas da Semana ABC 2014 na íntegra . Да бисте приступили другим табелама недеља АБЦ 2014. , само кликните на линк: Пази табеле у седмици 2014 АБЦ у потпуности .


2014 1 Мај 2014

Интервју са дизајнером звука Едсон Сеццо

Едсон Сеццо

sound deigner , de um modo geral ostensivamente mal utilizado, para qualificá-lo: seja por pensar o som dos filmes como um todo integrado (relativizando distinções entre música e ruído, por exemplo); Музичар тренинг и досадашње искуство у позоришту, Едсон Сеццо састаје у његовом филму радити низ особина које оправдавају употребу термина звука Деигнер, генерално отворено злоупотребљава га квалификује: звук је за размишљање Филмови као интегрисана целина (што релативне разлике између музике и буке, на пример); је мноштво функција и вежби које пружају стилско јединство у његовом раду; је још увек у раној сарадњи, још у фази сценарија, у многим пројектима у којима је учествовао. У том разговору, Едсон Сеццо разговарао са Артисан Соунд каријере и његов лични приступ звука у филму.

Наставити читање


2014 Апр 29 2014

Увод у дизајн звука

Увод у дизајн звука

АБЦ Недеља 2014 који се одржава 07-09 маја у   Бразилиан Биоскоп   у Сао Паолу, вратио ове године паралелно свом распореду, простор за откривање и ослобађање књига везаних за аудиовизуелне области Феатуред, књига лансирање :. " Увод у дизајн звука: систематску анализу примењеног лонга- Филм Слепило "од Дебора ополски .

"Књига одражава на процес изградње дизајна звука. Структуиран у форми искустава извештаја и компаративна анализа разматра процес стварања звука, подизање питање доприноса дизајна звука за филм наративног дискурса.

Подељен на два дела, први имамо објашњење процеса обраду звука у детаље, разговарали о важности   пост-продукција и утицај то има како филм доживљава гледаоца. Представља методе и циљеве за уређивање дијалог, Фоли и звучне ефекте.

Након, анализирамо после производње звук филма слепило, у срединама где звучни ефекти, и музику. Читалац ће наћи сцене, ситуације, и обрађује специфичне догађаје у којима су технике и применљивост сваког елемента може се посматрати у детаље. "