2014 Нов 14 2014

Сонорности у бразилском биоскопу: Данило Карваљо и звук "Села пакнови, глагола у ветру" - Парт И

Данило Карваљо

Настављајући са објављивањем истраживања звукова у савременој кинематографији Бразила, следи разговор са Данило Царвалхо , у свом родном граду Парнаиба (ПИ).

Разговор одржан са Данилом имао је своје средишње осе, као и осталих испитаника у истраживању, а филм. У случају Данила, филм је " Вилас замајци, глагол против ветра "(Алекандре Верас, 2005). Данило је звук камионет са Ленио Оливеира , и да ли је уређивање звука и мешање. Али разговор са Данилом обратио другу страну звука праксе, мање задржао у методолошким и техничким питањима. Данило говори о филму, својим животним искуствима и како се све одвија на тај звук за филм.

Данило је и директор и директор филмова и био један од оснивача колективног Алумбраменто. Она дугогодишњи партнер Иво Лопес Араујо и Алекандре Верас.

И део) приступима и утицаји са звуком и музиком

Наставити читање


2014 9 нов 2014

Уређивање Дијалози са Деборах Ополски

João Caserta , divulgou um didático e interessante vídeo sobre edição de diálogos com a editora de som Débora Opolski . Ове недеље портала Марри РТА Аудио за филм , звук професионални цуритибано Џон Казерта , објавио образовни и занимљив видео о уређивачким дијалога са Соунд Едитор Деборах Ополски .

"У разговору са Деборах Ополски говоримо о уређивање дугим дијалозима за филмове. Дебора има много искуства у овом питању и ја желела да унесе нешто од тога за вас. Дијалог уредник је онај који прима и обрађује директно звук. Ваш циљ је да се створи дијалог нумеру са најмањом количином буке могуће. Да би се то постигло, уредник користи процедуре и технике и пуно искуства, креативности и чуо! Она је објаснила шта је процедура она користи за уређивање дијалоге, коментаришући на сваком кораку. Од отварања ОМФ, организација Про Тоолс седнице, конференција Директни звук, док замене узима и све. Такође смо разговарали о воицеоверс (АДРс) и како особа која ради сама у звук филм може користити ово знање или ови поступци овде да направим кратак филм. "


2014 Нов 7 2014

Сонорности у бразилском биоскопу: Руди Халл и звук "филмова, аспирин и Вултурес" - ИИИ део

Сонорности БРАЗИЛИАН ЦИНЕМА у савременој случаја и ПРОПОСИЦОЕС_Марцио коморе

Креће напред са последњег дела интервјуа са Марцио сали о свом искуству обавља снимање директно звук из филма " Цинема, аспирин и лешинари "(Марсело Гомес, 2005), следи трећи и последњи део.

ДЕО ИИ) Тренутни приказ фигуре звука у професионалним аудиовизуелним тржиштима.

Виллиам Фаркаш: Какав је ваш однос са пост-продукције?

(durante o festival do Rio de 2013) e ele sempre fala a mesma coisa, quanto mais você enquanto técnico de som conseguir ir na edição de som, mixagem melhor. Марцио Кућа: Жао ми је ... Још један дан сам био на предавању на Крис Невман [1] (за време трајања фестивала до Рио 2013) и он увек каже исто, више ћете док соундман се дешава у обраду звука боље мешање. Али никад не можемо ... А ја опет кажем, ја се питам ово питање за многе техничаре директан звук овде из Рио де Жанеира, а сви они се жале на исте ствари. Да нема повратне информације, или су га само када нешто није у реду када мислите да је звук лош. Највише што се дешава је продуцент, ја сам разговарао са Саром Силвеира нађе велику звук. Али нема интеракцију. Овај пост изгледа да особље које живе у аутистичног свету. И ја опет кажем, изгледа да је креативност ... Још једна ствар коју сам рекао о часопису филмске културе Н.58 (Соунд Оф Оур сваки филм). Једини пут техничар је директан звук преноси Алессандро Лароца рекавши да тонац мисли да чује у позоришту је чиста директан звук. Једини пут да се звук инжењер се цитира! Он је рекао да сматра да соундман иде у биоскоп је звук без целом процесу монтаже и постпродукције звука. Ја не знам да је ово више генерички стереотип да мисле да је то слика тонац са таквим генијалности. Наставите са читањем


2014 Нов 3 2014

Сонорности у бразилском биоскопу: Руди Халл и звук "филмова, аспирин и Вултурес" - ИИ део

Марцио Цамара

Настављајући разговор са Марцио комори   Marcelo Gomes , segue a segunda parte. о свом искуству у обављању сликај директан звук из филма " Цинема, аспирин и лешинари "(2005) у режији Марцело Гомес , други део следи.

ДЕО ИИ) Искуство у привлачењу директних звук у филм Цинема, аспирин и лешинари (Марсело Гомес, 2005).

Виллиам Фаркаш: Сада долази посебно у Цинема, аспирин и Вултурес (Марцело Гомес, 2005). Ви сте коментарисали помало као Марсело Гомес срео, али питам се како је то улази у филм и како је био ваш контакт са Марцело.

Марцио Камера: Марчело је већ урађено неколико кратких филмова и уради друге ствари превише. Мислим да сам направио неки га институционални овде у Рио де Жанеиру у то време. Али сећам се његовог предложеног филм. Сећам се да је подизање новца за снимање филма. Сећам га се ми увек говори дифуцулдаде снимања, која је инхерентна у друмском филм и чињеницу да је скоро увек у камион и како да је технички посао, и слику и звук за процес тежак. Beto Normal ) que ele tinha gostado muito. Имао сам искуство да звуцим кратки филм, а тајно Хаппинесс (1998, ко-режији са Бобом Нормално ) он би волео. То је филм који нема много, али у смислу развоја дијалога била веома гломазна јер је све снимљен у Ресифе, у урбаном подручју, тешкоће број који можемо помирити. Али од тамо развио добре односе са њим, он је волео не само звук, већ и однос. Ја такође мислим, ја опет кажем, да сам имао одређену недостатак једног звука на североистоку и можда због тога што сам ја САД североисточни је схваћена на том нивоу. Сећам се у време филм имао велики физички изазов за мене. Ја сам пре-филма Марчело назван Форестер Наставите са читањем


2014 Оцт 26 2014

Сонорности у бразилском биоскопу: Руди Халл и звук "Кино, аспирин и Вултурес" - Парт И

Вилијам Фаркас

У јуну 2013, почео сам као студент БА у биоскопу и аудиовизуелних, Универсидаде Федерал Флуминенсе, анкете додипломских истраживања под надзором професора Фернандо Мораис да Цоста . Морао да проучи звукове у неким филмовима у савременом бразилске кинематографије и доносе искуства реализације звука са више академски размишљања. Тј, доносе Соунд Соунд професионалаца у бразилском филму одлука и Његове представе су такође повезани са много теоријског мишљења. Ускоро, Фернандо и ја заједно, изабрали смо четири бразилских филмове настале у периоду између 2005. и 2013. године спровео сам интервјуе са пет професионалних звуком повезане са изабраним филмовима. Читајући литературу о звука у филму и интервјуа, написао сам чланак покушава да повеже искуства који су прошли такав професионални и више теоретски читање звука на филму.

Резултат су транскрипти разговора пет и писање научног рада. Оно што ја делимо испод је интервју са Марцио комори . Marcelo Gomes . Узимајући као свог северног искуство у вршењу снимање директно звук из филма " Цинема, аспирин и лешинари "(2005) у режији Марцело Гомес .

Поводом објављивања у занатлије звука , интервју је била подељена на три блока: И. историје и почетак звука, ИИ- Искуство у привлачењу директних звук у филм биоскоп, Аспирин и Лешинари (Марцело Гомес, 2005) и Панорама ИИИ- тренутна цифра звука у професионалним аудиовизуелне тржиштима.

Наставити читање