2015 9 Sep 2015

CineMúsica katalog 2015

Det finns för granskning och söka i CineMúsica 2015 katalog. Katalog innehåller en värdefull historisk och mycket viktigt material för utvecklingen av nationella bio. Speciellt den utskrift av tabellerna II National brasilianska Cinema Sound Professionals Möte och en mångfald av information om processerna för skapande och ljudverk i filmer berättas av experter på området.

Trevlig läsning!

CineMúsica katalog 2015


2015 9 Sep 2015

Syntes av III ENPSCB

III ENPSCB

Vi deltagare i III National brasilianska Cinema Sound Professionals Möte, möte den 9 Festival CineMúsica, 04-07 september 2015 och i vinterträdgården-RJ, utvärderat resultaten från det första mötet 2013 och insåg att:

- Samspelet mellan gäster främjas under de tre år mötet materialise skapa arbetserfarenhet utanför festivalen, bättre kommunikation mellan yrkesverksamma från olika etap ljudet filmproduktion;
- Betydelsen av att utbilda nya generationer om ljud i film är grundläggande och vår uppgift. För att göra detta, följer vi inspirerats av pionjärarbete den berömda ljud regissören Walter Goulart vill befästa vår särskilda tekniska kunskaper;
- Förekomsten av latinamerikanska ljud proffs har visat sig viktigt att främja och utöka utbytet av tekniska och marknadspraxis.


För det fjärde stämma i september 2016 kommer vår samverkan med universitet och tekniska utbildningar utökas, liksom våra ansträngningar att:
- För att förbättra bildkvalitet i CineMúsica Festival, säkerställa kalibrering av visningsrummet av prisbelönta filmer och standardisering av produktionen av kopior;
- Utöka partnerskap för att stimulera bättre prestanda av våra experter och öka den tekniska kvaliteten på vårt industriområde;
- Att fortsätta offentliggörandet av arbetet i de möten och tekniska dokument för att göra sunda metoder.
CTAv e a ROB FILMES . Tack igen för partnerskap med SEBRAE, den DELART, den CTAv och FILMER Rob.


2015 17 Augusti 2015

Bok: Hur ljudet av Carlos Abbate Film

Carlos Abbate

Goda nyheter för SOUND WORLD FILM!

MIS , dentro da programação do 26 o Festival Internacional de Curtas Metragens de São Paulo . Ett år efter dess release på spanska, Argentina, Carlos Abbate kastar sin bok i portugisiska i Sao Paulo, 27 augusti kl 18pm på MIS, inom programmet för det 26: e Internationella Kortfilmfestival Sao Paulo.

III Encontro Nacional de Profissionais de Som do Cinema Brasileiro , para uma sessão de autógrafos e para participar da mesa de debate “Som e Montagem: interação técnica e conceitual” com Karen Akerman , Ricardo Pretti , Vanessa Marques e mediação de Maria Byington . På dagen för september 5 kommer att vara i konservatoriet / RJ, inom programmet för det 9: e festivalen Cine Musik och III National Möte i brasilianska Cinema Sound Professionals, en autograf session och delta i bordsdiskussion "Ljud och redigering: interaktion teknisk och begreppsmässig "med Karen Akerman, Ricardo Pretti, Vanessa Marques och medling Maria Byington.

Bokrecension:

Ja, är världen inte förlorat det, och ibland finns det goda nyheter. En är lanseringen av en bok på ljud prestation i film, sällsynt föremål för mötet i bibliografier i ämnet. Och det häftiga om denna nyhet är att denna bok valdes för att öppna ett eget frågor design Ener (National School of Experiment y Film Realización) och hade stöd av INCAA (Instituto Nacional de Cine y Audiovisuales Arts) där i Argentina .

Boken är skriven av Carlos Abbate, Sound kursansvarig av denna viktiga filmskola och en av de mest erkända argentinska ljud direktörer, har på sin meritlista filmer som Son av bruden (J J. Campanella), The Whore and the Whale (Luis Puenzo), Kamtjatka (M. Piñeyro), bland andra. Fortsätt läsa


2015 10 augusti 2015

III National Meeting of Sound Professionals i den brasilianska Cinema

IIIENPSCB

Days 04-07 september äger rum i staden justitie-RJ den III National brasilianska Cinema Sound Professionals stämman. Händelsen främsta mål är att bidra till ökad integration mellan de yrkesverksamma inom den nationella bioljud. Kopplat   den 9 Cine Musik - Conservatory Film Festival, är ett tillfälle att visa upp med anknytning till filmljud universum av landet blir också en ny plats för reflektion och debatt frågor som rör den audiovisuella förverkligandet marknaden, utbildning och att forska i ljudet av film i Brasilien. Mötet består av rundabordssamtal, föreläsningar och workshop som kompletterar programplaneringen för Cine Music, en av landets filmfestivalen uteslutande till soundtracket av filmen.

Evenemanget är öppet för allmänheten med fri entré!

2015 schema III ENPSCB:

4 september - fredag

  • 14h - 16h: Personlighets Sonora: Victor Raposeiro
  • 16h - 18h: International Guest: Carlos Klachquin med föreläsningen "Blandning objektorienterad och genomförandet av Atmos-systemet"

5 september - lördag

September 6 - Söndag

  • 09h-12h: Foley Workshop (del II) med Guta roim, Felipe Marques, Christian Vaisz, Rosana Stefanoni och Renato Galimberti.
  • 14h - 16h: Hyllning till Hernani Heffner.
  • 18h: Plenum III ENPSCB.


2015 6 augusti 2015

FESTIVAL "SOUNDTRACK"

festival soundtrack
Den 1: a Festival SOUNDTRACK betonar betydelsen av ljud i stora produktioner i Cinema. Programmet är gratis och möter från klassiker, som filmen "Cinema Paradiso" av Giuseppe Tornatore, fram till de senaste produktioner. Musik är den konstnärliga språket är markerat i 1: a Festival SOUNDTRACK, som hölls i Brasilia, mellan 7 och den 11 augusti 2015. Allmänheten kan titta på ett urval av filmer från kända låtar, och deltog i en chatt på soundtracket med bandets sångare Plebe Rude, Philippe Seabra, som utfärdades av spår av sammansättningen av filmen "Wild West Caboclo". Du kommer också ha möjlighet att delta i ett möte i stumfilm "Carlitos polisen" (1916), med soundtrack utförs vid pianot.

Öppnandet hyllar Brasilia med dokumentären "Möbler för hemmet" av regissören José Eduardo Belmonte. Bandet Colonial Möbler Acaju kommenterar på filmen omedelbart efter visning. Och på söndag (09), fars dag, filmen The Kid (1921), Charlie Chaplin, firar minnet av dagen. Föräldrar och barn deltog i mötet tillsammans vinna gåvor. Den första Brasilia festival tillägnad soundtracket är ett initiativ av kompositören och ljuddesignern Gabriel Pinheiro, som också är curator av händelsen. Produktionen är ansvarig för Bunch filmer.