2014 15 Juni 2014

I Högt och bra ljud

i högt och tydligt

I Högt och bra ljud är en serie av fyra TV episoder som undersökt banan för ljudet i brasiliansk film. Med riktning och presentation Zuccolotto Simone, sändes 2013 på Channel Brasilien . Trots de fullständiga programmen kan inte kontrolleras tillgängliga online, intressanta snuttar på länkarna nedan:


2014 16 maj 2014

Titta på tabellerna i veckan ABC 2014

Cinemateca Brasileira em São Paulo. Tabellerna finns nu tillgängliga för visning på nätet ABC Week 2014 skedde 07 till 09 maj, i brasiliansk Cinema i São Paulo. Semana ABC é uma oportunidade única no país de reunião de personalidades de diversas áreas do cinema refletindo sobre o seu mercado de trabalho. Främjas av brasilianska Association of Cinematography , för ABC Veckan är en unik möjlighet i det land där monteringen av personligheter från olika områden av filmen reflekterar över sin arbetsmarknad. Också ge debatter, konferenser, paneler och mästarkurser som direkt bidrar till utvecklingen av brasilianska bio.

Årets debatt ljudet var närvarande i tre tabeller:

Tabell 01: "Médoto arbete direkt ljud - I arbetsordningen som används i tillfångatagandet av det direkta ljudet i en tid präglad av digital multitrack: tradition och spricka". Debora Opolski (editora de diálogos) e Willem Dias (montador). Med John Godoy (direkt ljudtekniker och professor i audiovisuella ECA / USP), Debora Opolski (dialog editor) och Willem dagar (assembler). Medling Adelmo Luis Manzano (ljud handledare).

Eduardo Santos Mendes (sound designer e professor do curso de Audiovisual da ECA/USP) e Fernando Henna (editor de som). Tabell 04: "Styrkan av den nuvarande brasilianska filmen" Med. Va blommor (assembler, och ljudredigerare), Eduardo Santos Mendes (formgivare och professor i audiovisuella ECA / USP ljud) och Fernando Henna (sound editor). Medling Adelmo Luis Manzano (ljud handledare).

Tabell 08: "Digital Display i kommersiella biografer: parametrar, tekniska krav, genomförande och uppföljning och framtiden för displayen:. Rum, hem-och bärbara" , Renata de Almeida (diretora da Mostra Internacional de Cinema de SP) e Rodrigo Monte (diretor de fotografia). Med Kiko Ferraz (ljudredigerare och mixer), Renata de Almeida (direktör för den internationella filmfestivalen i SP) och Rodrigo Monte (Director of Photography). Medling José Francisco Neto (handledare slutförande).

Assista as mesas da Semana ABC 2014 na íntegra . För att få tillgång till andra tabeller i veckan ABC 2014 , klicka bara på länken: Titta på tabellerna i veckan ABC 2014 i sin helhet .


2014 1 Maj 2014

Intervju med ljuddesigner Edson Secco

Edson Secco

sound deigner , de um modo geral ostensivamente mal utilizado, para qualificá-lo: seja por pensar o som dos filmes como um todo integrado (relativizando distinções entre música e ruído, por exemplo); Musiker utbildning och tidigare erfarenhet av teater, Edson Secco möter i sin film arbetar ett antal egenskaper som rättfärdigar användningen av termen ljud deigner, generellt flagrant missbrukas för att kvalificera det: ljudet är genom att tänka filmerna som en helhet (minskande distinktioner mellan musik och ljud, till exempel); är den mångfald av funktioner som den utför och ge en stilistisk enhet för deras arbete; är fortfarande i sin tidiga samarbete, fortfarande i skriptet stadiet, i många av de projekt som den deltog. I detta samtal, Edson Secco talade till Artisan Sound av hans karriär och hans personliga inställning av ljudet i biografen.

Fortsätt läsa


2014 29 april 2014

Introduktion till Sound Design

Introduktion till ljuddesign

Den ABC Veckan 2014 , som äger rum 7-9 maj, i   Brazilian Bio   i São Paulo, tillbaka i år parallellt med sitt schema, en plats för spridning och frisättning av böcker med anknytning till det audiovisuella området Dagens, boken lanseringen:. " Introduktion till Sound Design: en tillämpad analys av systematiska lång film Blindness "med Debora Opolski .

"Boken presenterar en reflektion över arbetet med byggandet av ljuddesign. Strukturerade i form av erfarenhetsrapporter och jämförande analys diskuterar processen för ljud skapande, ta upp frågan om bidraget från ljuddesign för filmen narrativa diskurs.

Uppdelad i två delar, den första vi har en förklaring av en process för ljudredigering i detalj, diskuterar vikten   post-produktion och påverkan detta har på hur filmen uppfattas av betraktaren. Presenter och objektiva metoder för redigering dialog, foley och ljudeffekter.

Efter analyserar vi den efterproduktion ljudfilm Blindness i miljöer i ljudeffekter och musik. Läsaren kommer att finna scener, situationer och processer specifika händelser där teknik och tillämpningen av varje element kan observeras i detalj. "


2014 10 april 2014

Jag Kommunal konferens om buller, vibrationer och ljud Disorder

Jag Kommunal konferens om buller, vibrationer och ljud Disorder

På dagarna 28, 29 och 30 april staden São Paulo-SP diskuterar först bekämpa buller i sin stadsmiljö. ProAcústica ), acontece por ocasião do “Dia Internacional da Conscientização sobre o Ruído”, o International Noise Awareness Day (INAD), cuja data oficial neste ano é 30 de abril. Det jag Municipal konferens om buller, vibrationer och ljud Disorder , sponsrad av kommunen São Paulo och den brasilianska Association for Quality Akustik ( ProAcústica ) sker med anledning av "Internationella dagen av medvetenhet om Buller", den internationella Noise Awareness Day (INAD), vars officiella hittills i år är den 30 april.

Syftet med evenemanget är att medvetandegöra regeringar och samhället i stort om de negativa effekterna av buller och ljud vibrationer på människors hälsa och på så sätt skapa effektiva riktlinjer för rättsliga och administrativa åtgärder.

Evenemanget är öppet för allmänheten och gratis, men utrymmet är begränsat och kräver fullbordandet av en "registreringsformulär".

Kolla schemat och mer information: Jag Municipal konferens om buller, vibrationer och ljud Disorder