2014 19 November 2014

Ljud Pernambucano Filmer

Pernambuco ljud

Om Kollektiv Sound of Pernambuco :

"Den ursprungliga idén var att vara en associerings Teknisk Sound. Men möjligheten att göra grupp ljudtekniker i en Collective var mer attraktiv och mindre byråkratiska, och det är vad vi gjorde. Gruppen framträdde omkring 2012, med målet att den kategori av tekniska ljud mer enat och starkt; att klargöra och försöka utbilda den audiovisuella marknaden och behovet av professionellt ljud; STIC-RJ . även för proffs kunde ansluta för att utbyta erfarenheter, sedan i Pernambuco redan skett en flytt för att formalisera arbetet på den lokala biografen, genom PE-ABD , CANNE , ibland förlitar sig på stöd och råd från STIC-RJ .

Idag, den Kollektiv Sound of Pernambuco har cirka 20 anställda vilka i hela Brasilien, särskilt i nordost. Gör regelbundna möten och studier i en snar framtid, kunna främja utbildning och workshops för sina medlemmar och allmänheten. Liksom de flesta ljudspecialister världen runt, som delar samma klagomål, är utsikterna för framtiden som ljudtekniker och andra audiovisuella proffs kan samexistera "fredligt" och att det finns åtminstone kunskap om verksamhetsgrenen av ljudtekniker (från arbetet i teknikern direkt ljud, tidigare redaktörerna och når mixer). För detta, producerar Collective utbildningsmaterial om yrket som läggs ut på bloggen . Texterna är på portugisiska, så att de har en bredare räckvidd bland brasilianare som är en del av (särskilt producenter och filmare) audiovisuella universum. "

Av Catherine Apolonio .


2014 14 november 2014

Klanger i den brasilianska Cinema: Danilo Carvalho och ljudet av "Byar Svänghjul, verbet i vinden" - DEL I

Danilo Carvalho

Fortsätter med publiceringen av forskning om ljud i samtida brasilianska bio, följer intervjun med Danilo Carvalho , i hemstaden Parnaíba (PI).

Ett samtal som hölls med Danilo hade som sin centrala axel samt övriga respondenter i undersökningen, en film. I fallet med Daniel, är filmen " Vilas Svänghjul, verbet mot vinden "(Alex Veras, 2005). Danilo gjort ljudupptagning med Lênio Oliveira , och gjorde även ljudredigering och mixning. Men samtalet med Danilo adresserade andra sidan av god praxis, mindre kvar i metodologiska eller tekniska frågor. Danilo berättar om filmskapande, hans livserfarenheter och hur det hela utvecklar sig i att göra ljud för film.

Danilo är också regissör och chef för film och var en av grundarna av den kollektiva Alumbramento. Det longtime partner Ivo Löpes Araujo och Alex Veras.

Del I) närmar sig och influenser med ljud och musik

Fortsätta behandlingen


2014 9 november 2014

Redigera Dialogs med Deborah Opolski

João Caserta , divulgou um didático e interessante vídeo sobre edição de diálogos com a editora de som Débora Opolski . Denna vecka portalen Marry RTA ljud för film , ljudet professionella curitibano John Caserta , släppte en pedagogisk och intressant video om redigering dialoger med ljudredigerare Deborah Opolski .

"I chatten med Deborah Opolski talar vi om hur du redigerar i långa dialoger för filmer. Den Deborah har stor erfarenhet i denna fråga och jag ville få lite av det till er. Dialogrutan redaktör är en person som tar emot och hanterar det direkta ljudet. Ditt mål är att skapa en dialog spår med minsta brus möjligt. För att uppnå detta använder redaktören förfaranden och tekniker och en hel del erfarenhet, kreativitet och hört! Hon förklarade vad det förfarande som hon använder för att redigera dialogrutor, kommentera varje steg. Sedan öppnar OMF, organisering av Pro Tools session, konferens Direct Sound, tills byte av tar och allt. Vi pratade också om berättarröster (ADR) och hur en person som arbetar ensam i ljudet av en film kan använda denna kunskap eller dessa förfaranden här för att göra en kortfilm. "


2014 7 November 2014

Klanger i den brasilianska Cinema: Rudy Hall och ljudet av "Filmer, Aspirin och Vultures" - del III

Klanger BRAZILIAN CINEMA i samtida Fallstudier och PROPOSIÇÕES_Márcio avdelningen

Framåt med den sista delen av intervjun med Márcio Hall om sina erfarenheter som utför fångst direkta ljudet från filmen " Cinema, Aspirin och Vultures "(Marcelo Gomes, 2005), följer den tredje och sista delen.

DEL III) Aktuell översikt över siffran ljudet i professionella audiovisuella marknader.

William Farkas: Vilket är ditt förhållande till den post-produktion?

(durante o festival do Rio de 2013) e ele sempre fala a mesma coisa, quanto mais você enquanto técnico de som conseguir ir na edição de som, mixagem melhor. Márcio House: Jag är ledsen ... En annan dag var jag på föreläsning av Chris Newman [1] (under festivalen do Rio 2013) och han säger alltid samma sak, ju mer du samtidigt soundman komma igång i ljudredigering bättre blandning. Men vi kan aldrig ... Och jag säger det igen, jag har frågat denna fråga för många tekniker direkt ljud här från Rio de Janeiro och alla klagar på samma sak. Det har ingen feedback eller har den bara när det är något fel när du tycker att ljudet är dåligt. Det mesta som händer är producenten, jag har pratat med Sara Silveira hon finner bra ljud. Men det behöver inte ha en interaktion. Detta inlägg verkar personal som bor inom en autistisk värld. Och jag säger det igen, verkar det som kreativiteten ... En annan sak som jag sa om tidningen Film Culture n.58 (The Sound of Our varje film). Den enda gången teknikern är direkta ljudet citeras av Alessandro Laroca säga att ljudteknikern tror att han hör på teatern är det rena direkta ljudet. Den enda gången som ljudtekniker citeras! Han säger att det soundman tro som går på bio är ljudet utan hela processen för redigering och postproduktion ljud. Jag vet inte att det är mer allmänna stereotypen att tro att det är denna bild av en ljudtekniker med sådan uppfinningsrikedom. Fortsätt läsa


2014 3 nov 2014

Klanger i den brasilianska Cinema: Rudy Hall och ljudet av "Filmer, Aspirin och Vultures" - del II

Marcio Camara

Fortsatt intervjun med Márcio Chamber   Marcelo Gomes , segue a segunda parte. om sina erfarenheter av att utföra fånga direkta ljudet från filmen " Cinema, Aspirin och Vultures "(2005) i regi av Marcelo Gomes , följer den andra delen.

DEL II) Erfarenhet av att locka direkt ljud i filmen Cinema, Aspirin och Vultures (Marcelo Gomes, 2005).

William Farkas: Nu kommer specifikt i Cinema, Aspirin och Vultures (Marcelo Gomes, 2005). Du har kommenterat lite som Marcelo Gomes mötte, men jag undrar hur det var in i filmen och hur var din kontakt med Marcelo.

Márcio Kamera: Marcelo hade redan gjort ett par kortfilmer och gjort andra saker också. Jag tror att jag gjorde några institutionella honom här i Rio de Janeiro på tiden. Men jag minns hans föreslagna film. Jag minns att han var att samla in pengar för att filma. Jag minns honom alltid säger mig difuculdade filma, som är inneboende i en roadmovie och det faktum att han nästan alltid i en lastbil och hur man kan få det att fungera tekniskt, både bild och ljud för processen svår. Beto Normal ) que ele tinha gostado muito. Jag hade erfarenhet att få det att låta kortfilmen, den Clandestine Happiness (1998 regisserade med Normal Bob ) han skulle ha velat. Det är en film som inte har mycket utveckling men när det gäller dialogen var mycket besvärligt eftersom det var allt filmat i Recife i tätort, en svårighet nummer som vi kan förena. Men därifrån jag utvecklat en god relation med honom, tyckte han inte bara ljud utan också relationen. Jag tror också, jag säger det igen, att jag hade en viss brist på ett ljud i nordöstra och kanske för att jag är den nordöstra oss förstod man på den nivån. Jag minns på den tiden filmen hade en stor fysisk utmaning för mig. Jag gjorde en pre-film Marcelo heter Outback Fortsätt läsa