2014 26 aug 2014

8:e Festival CineMúsica

8:e Festival CineMúsica
8º Cine Música – Festival de Cinema de Conservatória , único festival de cinema do país dedicado exclusivamente à trilha sonora dos filmes. 04 till September 7 händer i staden justitie-RJ den 8: e Cine Music - Filmfestival Conservatory , endast filmfestival i landet ägnar sig enbart till soundtracket av filmen. Årets tema är forró och händelsen är öppen för allmänheten med fri entré!

Som erinrar om att festivalen får också årets andra nationella Meeting Professionals Sound brasilianska Cinema .

Här är en lista över filmer och prisbelönta proffs i 8: e festivalen Cine Musik :

Trophy CineMúsica

Bästa ljud: " Sylvester "(anta: Lina Chamie, Eduardo Santos Mendes, Luiz Manzano Adelmo, Tide Borges, Brasilien Rene, Louis Robin, Eric Christani Ribeiro, Luiz Fernandes och Ricardo Farias)

Bästa ljud Mixer: " Serra Pelada "(tilldelning: John Godoy, Marcelo Raposo och Ubiratan da Silva - Bira)

Bästa Blandning och bästa Noise Room (Foley): " Tattoo "(anta: Ricardo Cutz, Philip Burger och Renato Marques Galimberti)

Bästa Ljuddesign: " Praia do Futuro "(delas ut: Waldir Xavier)

Bästa ljud redigering: " Morro dos Prazeres "(anta: Bernardo Uzeda)

Bästa Ljudeffekter: " River Stream "(anta: Ricardo Reis Chui)

Bästa sång: " The Boy och The World "(vinnare: Ruben Feffer och Gustavo Kurlat)

Bästa Song: " När jag var vid liv "(vinnare: Marco Dutra och Caetano Gotthard)

Best Musical Urval: " Exiles av vulkanen "(anta: Fábio Andrade)

Bästa Direction Dubbing: " Söta Asbest "(anta: Guto Parente och Erik Paiva)

Kort Ljus Trophy

Bästa ljud: "9493" (anta: Marcellus L.)

Bästa Ljuddesign: "Låt Diana i fred" (anta: Carlos Montenegro och Cláudio Nascimento)

Bästa ljud Mixer: "Alla dessa dagar när jag är Stranger" (anta: Evandro Lima)

Programação Completa do 8º Festival CineMúsica Kolla också in hela schemat för festivalen 8 Cine Musik : Full Tidsplan för 8: e festivalen CineMúsica


2014 17 Augusti 2014

II National Meeting Professionals Sound brasilianska Cinema

II Meeting

I dagarna sker 05: e och 06: e Setembro i staden justitie-RJ de II National Meeting Professionals Sound brasilianska Cinema . Evenemanget syftar till att bidra till ökad integration mellan yrkesverksamma sund nationell film. Binder   den 8: e Cine Music - Filmfestival Conservatory , är en möjlighet att visa upp bioljud världsrelaterad verksamhet i landet, är också att göra en ny plats för reflektion och debatt frågor som rör den audiovisuella marknaden prestation, undervisning och att söka ljudet av film i Brasilien. Mötet består av diskussionsbord, föreläsningar och workshop som kompletterar programplaneringen för Cine Music, endast filmfestival i landet ägnar sig enbart till soundtracket av filmen. Årets nyhet är också deltagande av två internationella gäster discorrerão om ljudet på bio i Latinamerika.

Evenemanget är öppet för allmänheten med fri entré!

2014 Schema II ENPSCB:

Läge - Hotel Rock  

5 september - fredag

6 september - lördag


2014 31 jul 2014

Syntes av I ENPSCB

I och II ENPSCB

Syntes av First National Meeting Professionals Sound brasilianska Cinema

7º Festival CineMúsica , de 5 a 7 de Setembro de 2013, em Conservatória, Rio de Janeiro, em busca de garantir qualidade para a produção e exibição do audiovisual brasileiro nas salas de cinema, festivais nacionais, televisão e em novos formatos. Vi, deltagarna i First National Meeting of Professional Brazilian Cinema Sound , vi träffades i 7: e festivalen CineMúsica 5 till September 7, 2013, i vinterträdgården, Rio de Janeiro, i strävan att säkerställa kvaliteten för produktion och visning av audiovisuellt Brasilianska på teatrar, nationella festivaler, TV och nya format.

Vi betonar hur grundläggande för ljudkvaliteten på det audiovisuella produkter är att de olika områden som har med ljud produktion - direkt ljud, ljudredigering och mixning musik - i kontakt och är väl integrerade i utarbetandet och genomförandet av arbetet redan från början . Därför har vi för avsikt att främja en effektivare och ökad integration mellan de olika stegen i arbetet för branschfolk inom den audiovisuella industrin att tänka ljudet från skriptet för att visa de audiovisuella arbetsmetoder.

Vi är medvetna om att dynamiken i audiovisuell produktion som idag är etablerad ogynnsam till audiovisuella verk ljudkvalitet, främst involverar budgetfrågor, schema och arbetstider.

Vi noterar att utbildning är verkligen en väg som sätter nya yrkesverksamma på marknaden och därför denna utbildning rymden har att stimulera en mer direkt dialog med marknaden.

Vi förstår vikten av att bevara historien om processen för förverkligandet av filmer som ska förknippas med företag och yrkesverksamma inom området ljud. Söka alternativ för att arkivera och bevara historien om filmerna själva.

Vi förespråkar förekomsten av utbildade ljudtekniker för att testa ljudet före visningen av film i teatrar, festivaler och andra lokala filmutställning. På grund av den dåliga kvaliteten på filmprojektion närvarande observeras i den brasilianska utställningskretsen, såg vi vikten av detta förfarande och behovet av anläggningar tillåta förekomsten av utbildade ljudtekniker, samt producenterna behöver och finansiera dessa tester innan de projektioner av sina egna filmer .

Vi kommer att fortsätta den här processen i II National Meeting Professionals Sound of Brazilian Cinema , som ska hållas den 8 Cine Music Festival 2014.

Deltagare IENPSCB


2014 15 jun 2014

I Loud and Good Sound

i högt och tydligt

I Loud and Good Sound är en serie av fyra tv-episoder som undersöktes banan för ljudet i brasiliansk film. Med riktning och presentation av Simone Zuccolotto, sändes 2013 på Kanal Brasilien . Trots de omfattande program inte är tillgängliga på nätet, kan intressanta snuttar ges på länkarna nedan:


2014 16 maj 2014

Titta på ABC borden Veckans 2014 av

Cinemateca Brasileira em São Paulo. Tabellerna finns nu tillgängliga för visning online ABC Week 2014 hände 07 till 09 maj i brasilianska Cinema i São Paulo. Semana ABC é uma oportunidade única no país de reunião de personalidades de diversas áreas do cinema refletindo sobre o seu mercado de trabalho. Främjas av brasilianska Association of Cinematography , den ABC Veckan är en unik möjlighet i det land där monteringen av personligheter från olika områden av film som reflekterar på dess arbetsmarknad. Också ge diskussioner, föreläsningar, paneler och mästarkurser som direkt bidrar till utvecklingen av brasilianska bio.

Årets debatt ljudet var närvarande i tre tabeller:

Tabell 01: "Médoto fungerar det direkta ljudet - Arbetsordningen som används vid fångst av det direkta ljudet i en tid präglad av digital multitrack:. Tradition och brista" Debora Opolski (editora de diálogos) e Willem Dias (montador). Med John Godoy (direkt ljudtekniker och professor i audiovisuella ECA / USP), Debora Opolski (dialog editor) och Willem Dias (assembler). Medling Adelmo Luis Manzano (ljud handledare).

Eduardo Santos Mendes (sound designer e professor do curso de Audiovisual da ECA/USP) e Fernando Henna (editor de som). Tabell 04: "Styrkan av de nuvarande brasilianska filmerna" Com. Virginia Flores (ljudredigerare och assembler), Eduardo Santos Mendes (formgivare och professor i audiovisuella ECA / USP ljud) och Fernando Henna (ljudredigerare). Medling Adelmo Luis Manzano (ljud handledare).

Tabell 08: "Visa i digitala kommersiella biografer: parametrar, tekniska standarder, genomförande och uppföljning och framtiden för displayen:. Rummen, hushåll och bärbar" , Renata de Almeida (diretora da Mostra Internacional de Cinema de SP) e Rodrigo Monte (diretor de fotografia). Med Kiko Ferraz (ljudredigerare och mixer), Renata de Almeida (direktör för den internationella filmfestivalen i SP) och Rodrigo Monte (direktör för fotografering). Medling José Francisco Neto (handledare slutförande).

Assista as mesas da Semana ABC 2014 na íntegra . För att få tillgång till andra tabeller i veckan ABC 2014 , bara klicka på länken: Titta tabellerna i veckan 2014 ABC fullo .