2014 8 December, 2014

Bokrecension: "Como Hacer El Sonido Una Film" Carlos Abbate

bok

Ja, världen är inte förlorat det, och ibland finns det goda nyheter. En är att släppa en bok om ljud prestation i filmen, ovanligt att hitta i de ämnesbibliografier i ämnet. INCAA (Instituto Nacional de Cine y Artes Audiovisuales) lá na Argentina. Och det häftiga här nyheten är att denna bok valdes för att öppna en egen frågor om utformning Ener (National School of Experiment Film Realización y) och hade stöd av INCAA (National Institute of Film och audiovisuella Arts) där i Argentina .

Carlos Abbate , coordenador do curso de Som dessa importante escola de cinema e um dos mais reconhecidos diretores de som argentinos, tendo em seu currículo filmes como O Filho da Noiva (J. J Campanella, 2001), A Prostituta e a Baleia (Luiz Puenzo, 1984), Kamchatka (M. Pineyro, 2002), entre outros. Boken " Cómo Hacer El Sonido Una Film "skrevs av Carlos Abbate , Sound kursansvarig för denna viktiga filmskola och en av de mest erkända argentinska ljud regissörer, i ditt CV filmer som The Son bruden (J. J Campan, 2001), Hora och val Den (Luiz Puenzo, 1984), Kamtjatka (M. Piñeyro, 2002), bland andra. Det är våra hermanos gick framåt och redigerat en bok med ett enkelt språk som kan förstås av studenter eller yrkesverksamma som börjar, eller en mer nyfiken offentligt om det. För nu har denna bok inte blivit översatt till portugisiska.

Fortsätt läsa


2014 3 dec 2014

Låter i brasiliansk Cinema: Danilo Carvalho och ljudet av "Byar Svänghjul, verbet mot vinden" - DEL III

Danilo Carvalho

Efter den tredje och sista delen av intervjun med med Danilo Carvalho , vars mittaxel ljudet av filmen " Byar Svänghjul, verbet mot vinden "(Alex Veras, 2005), men också upp andra sidan av sund praxis.

 

Del III) Ljud i Vilas Hjul: verbet mot vinden

William Farkas: Som du närmade sig "Villages Hjul: verbet mot vinden"? Hur var din post i filmen?

Danilo Carvalho: Jag hade arbetat med Ali, kom runt gör andra saker, med Ivo, var vi redan en god vän förutom bar tabeller, diskussioner. , criou esse núcleo lá em Fortaleza que durou doze ou quatorze anos. Den Porch [1] inrättades denna kärna finns i Fortaleza som varade tolv eller fjorton. que é aquela vila de Tatajuba [3] que por causa das dunas foi sendo coberta e mudando de local. Och Villas han kom med detta script som bygger på en avhandling om Ruy Vasconcelos [2] är en byn Tatajuba [3] på grund av sanddynerna höll på att täckas och ändra läge. Den Ruy skrev och sedan de anpassas till en dokumentär manus, plocka upp några tecken som universum. De hade vissa problem i filmen att Ali ville och vi pratade om det. Fortsätt läsa


2014 27 nov 2014

Låter i brasiliansk Cinema: Danilo Carvalho och ljudet av "Byar Svänghjul, verbet mot vinden" - DEL II

Danilo och ljudet av soldater

Fortsätter samtalet hållits med Danilo Carvalho , vars mittaxel ljudet av filmen " Byar Svänghjul, verbet mot vinden "(Alex Veras, 2005), men också upp andra sidan av sund praxis, följer den andra delen.

Del II) Utbildning i bio: partnerskap och relationer.

, quanto o Sábado à Noite [2] , entre outros, é justamente esse tipo de som que renova um certo cenário de cinema, um certo fazer som, e de se distanciar de um fazer som mais convencional. William Farkas: En av anledningarna som ledde mig att bli intresserad av filmer som du gör, både på Wheels Byar: verbet i vinden [1], som Saturday Night [2], bland andra, är det just den här typen av musik förnya en viss film set, gör ett visst ljud, och att ta avstånd från en över konventionell ljud. Detta är precis vad jag letar efter i min forskning, den här typen av möjligheten att skapa ljud, i alla fall. Bara för att påpeka, prata lite mer om filmskapande desamma. Å ena sidan musiken är stark för dig, du också göra många filmer, är du sedan nedsänkt i processen att göra film ...

Fortsätt läsa


2014 19 November 2014

Pernambucano filmer låter

Pernambuco ljud

Om Pernambuco Ljud Collective :

"Den ursprungliga tanken var att vara en ljudtekniker Association. Men möjligheten att göra god teknisk grupp i ett Collective var mer attraktiv och mindre byråkratiska, och det är vad vi gjorde. Gruppen uppstod kring 2012, med målet att göra den kategori mer enat och starkt ljudtekniker; att förtydliga och försöka utbilda den audiovisuella marknaden och behoven av ljud proffs; STIC-RJ . även för proffs kunde ansluta för att utbyta erfarenheter, vilket var fallet i Pernambuco ett drag för att formalisera arbetet på den lokala biografen av ABD-PE , CANNE , ibland räknar stöd och råd från STIC-RJ .

Idag Pernambuco Sound Collective har cirka 20 yrkesverksamma i hela Brasilien, särskilt i nordost. Gör regelbundna möten och studier inom en snar framtid, att kunna främja kurser och workshops utbildning för sina medlemmar och allmänheten. Liksom de flesta ljud yrkesverksamma runt om i världen, som delar samma klagomål, är utsikterna för framtiden som ljudtekniker och andra audiovisuella yrkesverksamma kan leva "fred" och att det finns minst kunskap om métier av ljudtekniker (från arbetet i direkt ljudtekniker, passerar förbi redaktörerna och når mixern). För detta, producerar Collective utbildningsmaterial om yrket som läggs ut på bloggen . Alla texter är på portugisiska att ha en större räckvidd bland brasilian som ingår i den audiovisuella universum (särskilt producenter och filmare). "

Genom Catarina Apolonio .


2014 14 november 2014

Låter i brasiliansk Cinema: Danilo Carvalho och ljudet av "Byar Svänghjul, verbet mot vinden" - DEL I

Danilo Carvalho

Fortsätter med publiceringen av forskning om ljud i samtida brasilianska bio, följer intervjun med Danilo Carvalho , i sitt hem i Parnaíba (PI).

Samtalet hölls med Danilo hade som sin centrala axel, liksom de övriga respondenterna i undersökningen, en film. I fallet med Danilo är filmen " Byar Svänghjul, verbet mot vinden "(Alex Veras, 2005). Danilo genomfört ljudupptagning med Lênio Oliveira , och gjorde även ljudredigering och mixning. Men samtalet med Danilo adresserade andra sidan av vänliga metoder, mindre kvar i metodologiska eller tekniska frågor. Danilo pratar om filmerna i sina livserfarenheter och hur det hela utvecklar sig till att göra ljud för filmer.

Danilo är också regissör och chef för filmer och var en av grundarna Alumbramento kollektiv. Det är sedan länge partner till Ivo Lopes Araújo och Alex Veras.

Del I) Approaches och influenser med ljud och musik

Fortsätt läsa