2015 23 februari, 2015

Låter i brasiliansk Cinema: Fernando Henna och Daniel Turini och ljudet av "Avanti Popolo" och "Staden är en?" - Del II

Avanti Popolo

Daniel Turini . Andra delen av intervjun med ljud proffs Fernando Henna och Daniel Turini . Byggandet av ljudet " Avanti Popolo "(Michael Wahrmann, 2012).

William Farkas: Om "Avanti Popolo" som du angett filmen? Som Michael Warhmann närmade dig? Han hade bra förslag i pre-produktion?

Daniel Turini: Faktiskt Misha gjorde filmen som en kortfilm redan med tanken att det skulle ge mer material, har några längre planer. Jag visste Misha innan, festivaler, gemensamma vänner, men vi hade ingen kontakt med filmen för att starta arbetet med den. Allt detta jag talade om förproduktion, ens tänka som ljudet teknikern kommer att agera, inte hade. Det som hände var att ljudteknikern var behandlaren ljudet kortfilm, han som redigerade ljudet av promenader.

Fortsätt läsa


2015 18 februari 2015

Låter i brasiliansk Cinema: Fernando Henna och Daniel Turini och ljudet av "Avanti Popolo" och "Staden är en?" - Del I

brödraskap ljud och cigarrer

Daniel Turini . Första delen av intervjun med ljud proffs Fernando Henna och Daniel Turini . Utbildning och ljudalstring: tänker ljudet av en film.

William Farkas: Som du närmade ljudet av universum i filmerna?

Daniel Turini: Jag gjorde filma USP (audiovisuella Degree, School of Communication och konst, University of São Paulo) och redan inom loppet var specialiserat på ljud och montera mig, när jag började arbeta redan gör ljud och har arbetat med låter sedan. Göra andra saker, jag har korta filmer som jag riktade, jag manus, göra andra saker, men det vardagliga arbetet med ljud. Det är en mer fokuserad strategi i berättelsen, så min träning är drama, dramatisk utveckling. Så det är inte som nonsens arbeta med ljud eller skript eller andra områden. Jag är faktiskt arbetar med utvecklingen av dramat i tid. Naturligtvis finns det flera områden i filmen, men jag skulle definiera lite som den tidens gång ljudet är grundläggande, eller montering eller struktur ett skript. Jag tror att min specialitet fungerar detta, förstår denna struktur genom ljud eller andra språk och arbeta. Och det är lite längre upp lite med bildandet av Fernando (Henna).

Fernando Henna: Vad är motsatsen till det! (Skratt). Jag gick in ljudet för film av en slump. Jag arbetade i en reklam studio och en av arbetarna där hade arbetat i studion Miriam Biderman och erbjöd en plats för henne att hon hamnade inte acceptera och frågade om jag ville, om jag visste hur man gör. Jag sa ja till båda. Men det var en lögn, jag gjorde inte, jag ville bara. Jag var där i mitten chutzpah, i Mirian studion, som kallas al Effekter Filmer och få det de frågade om jag visste hur man gör och jag sa nej, men det hade en något bättre kunskap om Pro Tools och vissa tekniska saker rätt, och de hade en efterfrågan. Bara att skriva in denna våg, en halv våg ingång, redigera steg ...

Fortsätt läsa


2015 15 jan 2015

Intervju med ljud regissören José Luis Díaz

JLD

ABC . Jag associerade med brasilianska Association of Foto sedan 2000. Under 2002 höll vi i Rio de Janeiro det första mötet med ljud yrkesverksamma inom ABC . För oss att utföra en aktivitet i Sao Paulo under samma år, bjöd jag Carlos Klachquin , som var Dolby Konsult för Latinamerika, för att hålla ett föredrag om historien om ljud i film teknik. Strax efter att han gick med ABC och gjorde många saker tillsammans. Under 2010 tänker på vem vi kunde bjuda in från utsidan av Brasilien, för en sund debatt i veckan ABC . O Segredo dos Seus Olhos “, ganhador do Oscar de Melhor Filme Estrangeiro daquele ano. Carlos föreslog mig José Luis Díaz , och han berättade lite om det senaste jobbet hade han hållit Öresund Direction " Hemligheten i deras ögon ", Oscar vinnare för bästa utländska film på året.

8º Festival Cinemúsica em 2014, em Conservatória, RJ. Under de följande åren fortsätter vi att matcha, då han var inbjuden att delta i andra nationella mötet för brasilianska Cinema Sound Professionals , som hölls vid 8 Cinemúsica Festival 2014, i registret, RJ. Där han och Guido Berenblum , som hade varit hans elev, höll en diskussion om ljudet i den argentinska bio. Det var en stor möjlighet för, genom ljud, kan stärka banden mellan våra filmkonst.

Relatos Selvagens , filme de enorme sucesso de público na Argentina e atualmente em cartaz no Brasil, onde também tem feito sucesso. Arbetet som José Luis Díaz introducerade oss var på ljudprestanda i Wild Reports , enorma storfilmen i Argentina och för närvarande på skärm i Brasilien, där det också har varit framgångsrik. José Luis har en YouTube-kanal där generöst ger information om ljud på bio. Câmara Argentina de Provedores e Fabricantes de Equipamentos de Radiodifusão ) no final de outubro de 2014. Han laddade upp nyligen fyra filmer filmade under en föreläsning som samordnas under exponering av CAPER ( Argentina Chamber of Providers och Broadcasting Equipment Manufacturers ) i slutet av oktober 2014.

Fortsätt läsa


2015 5 januari, 2015

The Sound "Wild Reports" - del IV

Relatos Selvagens ” (Damian Szifrón, 2014) que ocorreu na CAPER 2014 ( Câmara Argentina de Provedores e Fabricantes de Equipamentos de Radiodifusão ). Falamos um pouco de dublagens. Fjärde och sista delen av samtalet om ljudet av " Wild Reports "(Damian Szifrón, 2014) som inträffade i CAPER 2014 ( argentinska handelskammaren för Providers och radioföretag Equipment Manufacturers ). Vi pratade lite berättarröster.

Dialogen redaktör för "Salvaje Reports" var Nahuel Palenque . De redigeringsuppgifter var så mödosamt att en annan redaktör, Matías Vilaro, var ansvarig endast för justering av berättarröster, inte ytterligare börda Nahuel. Under samtalet inte citerade Nahuel Palenque. Men här ger jag dig kredit.

José Luis Díaz , vid början av samtalet, visar ett utdrag från filmen " Vino för Robar ". José Luis uppmärksammar frasen "är inte mitt fel", där man kan höra bakgrundsljud (resande bil hjul). Fortsätt läsa


2014 23 december 2014

The Sound "Wild Reports" - del III

Câmara Argentina de Provedores e Fabricantes de Equipamentos de Radiodifusão ). Tredje delen av samtalet om ljudet av " Wild Reports "(Damian Szifrón, 2014) som inträffade i CAPER 2014 ( argentinska handelskammaren för Providers och Broadcasting Equipment Manufacturers ).

Gustavo Santaolalla berättar kortfattat hans förhållande med "Wild Reports" i en video skickas till konferensen. Han talar också om grundläggande redigering musik.

José Luis Díaz säger att musik är en viktig del i en film. Avgiften för musiken "Wild Reports" Gustavo Santaolalla var, som bor i Los Angeles. Så han var inte närvarande vid konferensen och skickade en video talar om arbetsprocessen i filmen. Hans första kontakt med filmen var när jag var på semester med sin familj i Mendoza - Argentina, när producenten kunde kontakta honom. Månader senare, tillbaka i Argentina, Gustavo noterar berättelser om "Wild rapporter" från remiss från en vän. Efter att ha läst boken med berättelser om "Wild Reports", frågar Gustavo hans vän förelägga Damian Szifrón eftersom jag ville vara med i filmen. Slutligen i Belgien, de två möttes personligen. Vid tiden hände festivalen i Gent, musik och teater festival, där Gustavo Santaolalla deltog som jurymedlem.

Fortsätt läsa