2015 Juni 17, 2015

Titta på tabellerna Veckans 2015 ABC

De är nu tillgängliga för visning online tabeller över ABC Week 2015 som ägde rum den 13-15 maj i brasilianska Cinema i Sao Paulo. Semana ABC é uma oportunidade única no país de reunião de personalidades de diversas áreas do cinema refletindo sobre o seu mercado de trabalho. Främjas av brasilianska Association of Cinematography , den ABC Veckan är ett unikt tillfälle i landet mötet mellan personer från olika områden av film som reflekterar på dess arbetsmarknad. Ger också debatter, konferenser, paneler och mästarkurser som direkt bidrar till utvecklingen av brasilianska bio.

Årets ljud debatten fanns främst i följande tabeller:

José Luiz Sasso , Luiz Adelmo Manzano , Rodrigo Meirelles e Armando Torres Jr. Ljudet i TV-serie - "Att ta itu med olika ljud aspekter i TV-serien -. Fånga det direkta ljudet till efterproduktion och slutbehandling" Med José Luiz Sasso , Luiz Adelmo Manzano , Rodrigo Meirelles och Armando Torres Jr.

Introduktion till Ljud på audiovisuella (TV-serie, lång, kort och dokumentär) - "Att läsa manuset, lyssna till direktören, som vi kan uttrycka genom ljud. Alla ljud är redan i Direct Sound? Användning och problematisk. Vikten av röst. "Med Tide Borges och Carlos Abbate .

Fortsätt läsa


2015 23 April, 2015

ABC Vecka 2015

vecka abc 2015

Cinemateca Brasileira em São Paulo e é aberto ao público com entrada franca. Från 13 15 maj i brasilianska Association of Cinematography visar veckan ABC 2015 . Med ett fullspäckat schema av konferenser, paneler och debatter med personer från olika delar av Brasilien och utländska film, evenemanget äger rum i Brasiliens Cinema i Sao Paulo Det är öppet för allmänheten med fri entré.

I år har veckan två tabeller ägnas åt bioljud. Är de:

Dag 14/05, Torsdag:

10h - The Sound i TV-serie
"Att ta itu med olika ljud aspekter i TV-serien -. Fånga det direkta ljudet till efterproduktion och slutbehandling"

Bekräftade deltagare:

José Luiz Sasso (Mixer)
Luiz Adelmo Manzano (Sound Supervisor)
Rodrigo Meirelles (Executive Advisor Audio)
Armando Torres Jr (Mixer)

15 maj fredag

17h - Introduktion till Ljud på audiovisuella (TV-serie, lång, kort och dokumentär)
"Läst manuset, lyssna till direktören, som vi kan uttrycka genom ljud. Alla ljud är redan i Direct Sound? Användning och problematisk. Vikten av röst. "

Bekräftade deltagare:

Tide Borges (ljudtekniker)
Carlos Abbate (Sound Director)

Fortsätt läsa


2015 8 april 2015

II Municipal konferens om buller, vibrationer och Störnings Sonora

Konferens buller
Den 27, 28 och 29 april staden São Paulo-SP diskuterar andra gången att bekämpa buller i sin stadsmiljö. ProAcústica ), acontece por ocasião do “Dia Internacional da Conscientização sobre o Ruído”, o International Noise Awareness Day (INAD), cuja data oficial neste ano é 30 de abril. Den II Conference Hall of Noise, Vibration och Störningar Sonora , sponsras av kommunen São Paulo och brasilianska Association for Quality Akustik ( ProAcústica ), äger rum i samband med "International Awareness Day Noise", den International Noise Awareness Day (INAD), vars officiella hittills i år är den 30 april.

Syftet med evenemanget är att medvetandegöra de offentliga myndigheter och samhället i stort om de negativa effekterna av buller och ljudvibrationer på människors hälsa och på så sätt skapa effektiva riktlinjer för rättsliga och administrativa åtgärder.

Evenemanget är öppet för allmänheten och gratis, men utrymmet är begränsat och kräver slutförandet av en "registreringsformulär".

Kontrollera schemat och mer information finns på: II Municipal konferens om buller, vibrationer och Störnings Sonora


2015 17 MARS 2015

Ljud i den brasilianska Cinema: Guile Martins och ljudet av "Staden är en?"

Guile

A Cidade é Uma Só ” (Adirley Queirós, 2011). Intervju med Guile Martins , som ansvarar för ljuddesign av " Staden är en "(Adirley Queirós, 2011).

William Farkas: Hur kom du in "Staden är en"? Har du en tidigare relation med Adirley?

Guile Martins: Adirley träffades 2006 under en filmfestival i Florianopolis. Sobre a Maré ”. Våra kort var visas, han med " RAP - Hörnet av Ceilândia "och jag med" På Tide ". Vi pratade en hel del, men jag tror mer om fotboll än bio. Vi möttes igen i 2009 vid festivalen i Brasilia, jag var där presentera dokumentären " Tarabatara ", där jag direkt ljud och ljudläggning. På den tiden jag vet Ceilândia ta vattenfall bad i vackra vatten Goiás, något som gjorde mig väldigt glad, luftade lite ångest av att vara i Brasilia, piloten planen, en okänd och ogästvänlig plats för mig. I Ceilândia hörde jag ljudet av bilar, säljare på mässan, människor som gick på gatorna, fotbollsmatcher på varje hörn, slutligen, ett mänskligt landskap och ljud skiljer sig mycket från den övergripande planen och filmfestivalen krets. Det var när jag deltog i " Day of Strike "i hus Adirley och pratade mer om ljud, hur man njuta av ljudet av Ceilândia och andra brutna utan att tillgripa användning av" skytte ljud och sirener i fjärran, "att både brytt sig som en estetisk förslag. Vi talar om de ljud som bleknar med tiden, knivslip, en Biju leverantör ...

Fortsätt läsa


2015 6 Mar 2015

Ljud i den brasilianska Cinema: Fernando Henna och Daniel Turini och ljudet av och "Staden är en" - Del III "Avanti Popolo?"

staden och så

Daniel Turini . Tredje och sista delen av intervjun med professionellt Fernando Henna och Daniel Turini . Ljudet av " Staden är en "(Adirley Queirós, 2011).

”, acho que já é um caso completamente diferente. William Farkas: Om "Staden är ett rättvist [1]" Jag tror att det är ett helt annat ärende. Några försök att återhämta sig i efterproduktion, vissa saker, se till förståelsen av vissa planer och göra en mix som håller filmen. , em que você tem uma condição de escuta bastante amplificada em que todos os eventos soam, produzem sonoridades que num modo de produção documental, muito dificilmente seriam gravados. Ibland, flörtar filmen med en estetik en hyperrealistisk ljud [2], där du har en utfrågning tillstånd snarare förstärks i alla händelser ljud, låter producera som i en dokumentär produktionssättet, att skulle mycket osannolikt registreras . Jag undrar då om att ljudhyperrealism estetik var en antydan till Adirley .

Fernando Henna: Vem kan svara dig med samma egenskap är Guile Martins . Än kom hit, här bilnyckel sak till exempel hade i bildredigering, det måste ha varit ett avtal mellan dem. Vad är nog är en smart super ljudredigering. Mycket få ljud bank, alla ljud Tillfånga filmen, på samma platser. Jag tror att när Guile gjorde ljud ...

Fortsätt läsa