2014 26 Август 2014

8-ми Фестивал CineMúsica

8-ми Фестивал CineMúsica
8º Cine Música – Festival de Cinema de Conservatória , único festival de cinema do país dedicado exclusivamente à trilha sonora dos filmes. 04 до 7 септември се случува во градот Секретарот-RJ на 8-ми Cine Музика - филмски фестивал конзерваториум , само филмски фестивал во земјата посветен исклучиво на саундтракот на филмот. Темата оваа година е Forró а настанот е отворен за јавноста, со бесплатен влез!

Потсетувајќи дека фестивалот добива оваа година Втора Национална состанок професионалци Звукот на бразилската кино .

Следниве е листа на филмови и наградуван професионалци во 8-ми Фестивал Cine Музика :

Трофеј CineMúsica

Најдобра Звук: " Силвестер "(доделени: Лина Chamie, Едуардо Сантос Мендес, Луис Манзано Adelmo, Плима Борхес, Бразил Рене, Луј Робин, Ерик Christani Рибеиро, Луис Фернандес и Рикардо Farias)

Најдобра Звук Миксер " Сера Pelada "(награда: Џон Годој, Марсело Raposo и Ubiratan да Силва - Bira)

Најдобра мешање и најдобра бучава Соба (Foley): " Тетовирање "(доделени: Рикардо Cutz, Филип Бургер и Ренато Marques Galimberti)

Најдобра Звук Дизајн: " Praia do futuro "(доделени: Waldir Ксавиер)

Најдобра Звук уредување: " Morro дос Prazeres "(доделени: Бернардо Uzeda)

Најдобрите звучни ефекти: " реката тек "(доделени: Рикардо Реис Чуи)

Најдобра оригинална песна: " Детето и светот "(победниците: Рубен Feffer и Густаво Kurlat)

Најдобра песна: " Кога бев мртов "(победниците: Марко Dutra и Каетано Gotthard)

Најдобрите музички избор: " прогонети од вулканот "(доделени: Fábio Andrade)

Најдобра режија Наснимување: " Слатка азбест "(доделени: Guto Parente и Ерик Paiva)

Краток светлината трофеј

Најдобра Звук: "9493" (доделени: Маркел L.)

Најдобра Звук Дизајн: "Да Дијана во мир" (доделени: Карлос Црна Гора и Cláudio Nascimento)

Најдобра Звук Миксер: "Сите овие денови кога сум Странецот" (доделени: Evandro Лима)

Programação Completa do 8º Festival CineMúsica Исто така, проверете полн распоред на фестивал 8 Cine Музика : Комплетна Распоред на 8-ми Фестивал CineMúsica


2014 17 Август 2014

Втората Национална состанок професионалци Звукот на бразилски филм

Средба II

Во деновите 05 и 06. setembro се случува во градот Секретарот-RJ на Втората Национална состанок професионалци Звукот на бразилската кино . Настанот има за цел да придонесе кон поголема интеграција меѓу професионалци на звук национална кинематографија. Врзува   на 8-ми Cine Музика - филмски фестивал конзерваториум , е можност да се покажат активностите поврзани филмски звук свет во земјата, е исто така прави нов простор за размислување и дебата прашања поврзани со аудиовизуелен пазар достигнување, настава и да пребарувате на звук на киното во Бразил. На средбата се состои од дискусија маси, предавања и работилница, кои дополнуваат програмирањето на Cine Музика, само филмски фестивал во земјата посветен исклучиво на саундтракот на филмот. Оваа година новина е и учество на два меѓународни гости discorrerão за звук во кино-салата на Латинска Америка.

Настанот е отворен за јавноста, со бесплатен влез!

2014 Распоред II ENPSCB:

Локација - Хотел рок  

5 септември - петок

6 септември - сабота


2014 31 Јули 2014

Синтеза на I ENPSCB

I и II ENPSCB

Синтеза на Првата Национална состанок професионалци Звукот на бразилски филм

7º Festival CineMúsica , de 5 a 7 de Setembro de 2013, em Conservatória, Rio de Janeiro, em busca de garantir qualidade para a produção e exibição do audiovisual brasileiro nas salas de cinema, festivais nacionais, televisão e em novos formatos. Ние, учесниците на Првата Национална состанок на професионални Бразилецот Cinema Sound , се сретнавме во 7. фестивал CineMúsica 5 до 7 септември 2013 година, во конзерваториум, Рио де Жанеиро, во потрага за да се обезбеди квалитет на производството и изложба на аудиовизуелната Бразилецот во театри, фестивали од национален карактер, телевизиски и нови формати.

Ние ја нагласуваме како фундаментално значење за квалитетот на звукот на аудио-визуелни производот е дека различни области поврзани со звук производство - директен звук, звук уредување и мешање музика - во контакт и се добро интегрирани во подготовката и извршувањето на работата од самиот почеток . Затоа, ние имаме намера да се поттикне поефикасна и поголема интеграција меѓу различните фази на работа на професионалци во аудиовизуелната индустрија да се мисли на звукот од сценариото за да се прикаже на аудиовизуелното дело практики.

Ние сме свесни дека динамиката на аудиовизуелна продукција која во моментов е основана неповолни за аудиовизуелни дела квалитет на звукот, главно поврзани буџетските прашања, распоред и часови на работа.

Ние се напомене дека образованието е навистина патека која е поставување на нови професионалци во пазарот и затоа овој тренинг простор има да се стимулира повеќе директен дијалог со пазарот.

Ние разбираме важноста на зачувување на историјата на процесот на реализација на филмови кои треба да бидат поврзани со компании и професионалци кои работат во областа на звук. Бараат алтернативи за архивирање и зачувување на историјата на самите филмови.

Ние се залагаат за присуство на обучен звук техничари за тестирање на звукот пред проекцијата на филмови во театрите, фестивали и други локални филм изложба. Поради слабиот квалитет на филмот проекција во моментов забележани во бразилската изложба коло, видовме важноста на оваа постапка и потребата за претпријатија дозволи присуство на обучен звук техничари, како и производители бараат и финансирање на овие тестови пред проекциите на својот филмови .

Ние ќе продолжиме овој процес во Втората Национална состанок професионалци Звукот на бразилската кино , ќе се одржи на 8-ми филмски музички фестивал во 2014 година.

Учесниците IENPSCB


2014 15 јуни 2014

Во и гласно Добар звук

јасно и гласно

Во и гласно Добар звук е серија од четири ТВ епизоди што ги истражува траекторијата на звук во бразилската кино. Со насока и презентација на Симон Zuccolotto, беше емитувана во 2013 година на Канал Бразил . И покрај сеопфатни програми не се достапни на интернет, интересни фрагменти може да се доделува на линкот подолу:


2014 16 Мај, 2014

Види АБЦ маси на недела 2014

Cinemateca Brasileira em São Paulo. Табели сега се достапни за онлајн гледање на ABC недела 2014 се случи 7-9 Мај во бразилската кино во Сао Паоло. Semana ABC é uma oportunidade única no país de reunião de personalidades de diversas áreas do cinema refletindo sobre o seu mercado de trabalho. Промовирани од страна на бразилската Асоцијација за кинематографија , на ABC недела е единствена можност во земјата на собранието на личности од различни области на филмот како одраз на својот пазар на труд. Исто така, обезбедува дискусии, предавања, трибини и мајсторски курсеви, кои директно придонесуваат за напредокот на бразилски филм.

Дебата звук оваа година беше присутен во три табели:

Табела 01: "Médoto работат на директниот звук - процедури за работа вработени во фаќањето на директниот звук во ерата на дигиталната multitrack. Традиција и прекин" Debora Opolski (editora de diálogos) e Willem Dias (montador). Со Џон Годој (директен звук техничар и професор на аудиовизуелни ЕЦА / USP), Дебора Opolski (уредник дијалог) и Вилем Dias (асемблер). Посредување Adelmo Луис Манзано (звук ментор).

Eduardo Santos Mendes (sound designer e professor do curso de Audiovisual da ECA/USP) e Fernando Henna (editor de som). Табела 04: "гласноста на тековната бразилски филмови" Ком. Вирџинија Флорес (звук уредник и асемблер), Едуардо Сантос Мендес (дизајнер и професор на аудиовизуелни ЕЦА / USP на звукот) и Фернандо Хена (звук уредник). Посредување Adelmo Луис Манзано (звук ментор).

Табела 08: "Прикажи во дигитална комерцијалните кина: параметри, технички стандарди, имплементација и мониторинг и иднината на екранот. Собите, домаќинство и преносливо" , Renata de Almeida (diretora da Mostra Internacional de Cinema de SP) e Rodrigo Monte (diretor de fotografia). Со Кико Ferraz (звук уредник и миксер), Рената де Алмеида (директор на Меѓународниот филмски фестивал на СП) и Родриго Монте (директор на фотографија). Посредување Хозе Франциско Neto (претпоставен проектот).

Assista as mesas da Semana ABC 2014 na íntegra . Пристап до други маси на недела ABC во 2014 , само кликнете на линкот: Гледајте масите на недела 2014 АБЦ во целост .